Αρχείο

Εκτόξευση ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-300 και S-400 στο Αστραχάν με την συμμετοχή 4.000 στρατευμάτων (ΒΙΝΤΕΟ)

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Η ρωσική αεράμυνα εξαπέλυσε πυραύλους  από τα  αντιεροπορικά συστήματα S-300 και S-400, ως μέρος της μεγάλης  στρατιωτικής άσκησης που λαμβάνει χώρα   στην νοτιοδυτική περιοχή  του Αστραχάν , ανακοίνωσε ο συνταγματάρχης  Igor Muginov, εκπρόσωπος της δυτικής στρατιωτικής περιοχής, αναφέρουν δημοσιεύματα.

Σε πλήρη πολεμική ετοιμότητα τέθηκαν επίσης και οι στρατιώτες των ρωσικών στρατιωτικών βάσεων στη Νότια Οσετία και στον Καύκασο, στα πλαίσια ελέγχου της πολεμικής ετοιμότητας των δυνάμεων αυτών , ανακοίνωσε  η υπηρεσία Τύπου της νότιας στρατιωτικής περιφέρειας,

Τα πυραυλικά συστήματα αποτελούν μέρος των 1.500 συστημάτων μάχης που εμπλέκονται στην άσκηση, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και δύο ημέρες , μετά από εντολή του αντιστράτηγου Andrey Kartapolov,  διοικητή της δυτικής στρατιωτικής περιφέρειας .

« Την  συμμετοχή τους στην άσκηση εκτός των δυνάμεων αεράμυνας, δίνουν μαχητικά αεροσκάφη,  στρατεύματα Η/Π ,μηχανοκίνητες δυνάμεις πεζικού και αρμάτων μάχης. Συνολικά συμμετέχουν  4.000 στρατιώτες , υπαξιωματικοί και αξιωματικοί, με  1.500 οπλικά συστήματα , συμπεριλαμβανομένων 50 αεροσκαφών  της πολεμικής αεροπορίας και ελικοπτέρων της  αεροπορίας στρατού», αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Iatr-Tass.

Σύμφωνα με το ρωσικό στρατό, οι στρατιώτες εξασκούνται στην χρήση αντιμέτρων εναντίον πυραύλων και βομβών του εχθρού, προσομοιώνοντας πραγματικά πολεμικά σενάρια.

Επιπλέον, τα μαχητικά αεροσκάφη και οι μονάδες αεράμυνας βομβαρδίζουν  στόχους του  «εχθρού».

Ο «εχθρός» στην προκειμένη περίπτωση είναι το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ και τα σενάρια  αυτά είναι πολύ πιθανό πολύ σύντομα να κληθούν να εφαρμόσουν στην πράξη οι Ρώσοι στρατιώτες, στην Ανατολική Ευρώπη και στις χώρες της Βαλτικής. Ένα σενάριο που απεύχεται όμως ολόκληρος ο πλανήτης.

https://youtu.be/--oAWlIcicg?t=1

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τι σημαίνει για τα ελληνοτουρκικά το γεγονός πως το 1/5 των τουρκικών στρατηγικών μεταφορικών αεροσκαφών Α-400 βρίσκεται εγκλωβισμένο στην Ουκρανία

Η ύπαρξη πολλών ομάδων πολιτοφυλακής που πολεμούν για λογαριασμό της Ουκρανίας και της Ρωσίας, όπου σχεδόν όλες...