Αρχείο

Η Ιεράπολη είναι η αφορμή ενός γενικευμένου πολέμου στην Συρία; Οι Κούρδοι (YPG) απειλούν την Τουρκία με πόλεμο «μέχρις εσχάτων»

Οι Κούρδοι της Συρίας προειδοποιούν με γενικευμένο πόλεμο την Τουρκία τονίζοντας ότι κατάσταση θα καταλήξει όπως στην περίπτωση της πόλης Hasakah, όταν εισέβαλε ο συριακός στρατός, τόνισε ο εκπρόσωπος των  κουρδικών δυνάμεων(YPG) Redur Xelil σύμφωνα με δημοσίευμα.

Η πόλη Ιεράπολη της Συρίας απελευθερώθηκε πρόσφατα από τις κουρδικές δυνάμεις οι οποίες εκδίωξαν δυνάμεις της  συριακής αντιπολίτευσης και μαχητές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

Επίσης, οι Κούρδοι κατεδίωξαν και τις συριακές δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ από την πόλη Hasakah μετά από μια  εβδομάδα συγκρούσεων που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη αυτή.0afc66679ed29571b140b25ae0d02bf6

Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν προχθές ότι αν κουρδικές δυνάμεις δεν αποσυρθούν  από τις συριακές περιοχές στη δυτική όχθη του Ευφράτη, και ειδικά από την Ιεράπολη, η Τουρκία θα επιτεθεί.

Ο εκπρόσωπος των μονάδων προστασίας των Κούρδων (YPG) προειδοποίησε την Τουρκία ότι θα αντιμετωπίσει την ίδια ακριβώς μοίρα με το συριακό καθεστώς, το οποίο νικήθηκε μετά από μιας εβδομάδας μάχες στην βορειοανατολική πόλη Hasakah.

Βίντεο που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο έδειξε φιλο-τούρκους  αντάρτες που συμμετέχουν στην επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη», να δηλώνουν ότι θα καταλάβουν την Ιεράπολη της Συρίας, βαδίζοντας προς την κατεύθυνση του «Ayn al Islam », και το πόλη του Κομπάνι .

Επίσης, ο διοικητής των Τουρκμενικής ταξιαρχίας Sultan Murad, τόνισε ότι τα «κεφάλια των ανδρών του» κοιτάνε ήδη προς την Ιεράπολη της  Συρίας.

Η κατάσταση περιπλέκεται επικίνδυνα στην περιοχή με Κούρδους –Τούρκους –Τουρκμένους-Αμερικανούς-Βρετανούς-Σύρους και Ρώσους και οδηγείται σε μια επικίνδυνη ατραπό που στο βάθος  της παρουσιάζει μία γενικευμένη σύρραξη.

Οι Κούρδοι επίσης κατηγορούν επίσης την Τουρκία ότι  έχει κερδίσει εκατομμύρια δολάρια από το παράνομο εμπόριο πετρελαίου με τον ISIS στο παρελθόν,  από το μεθοριακό πέρασμα Ταλ Αμπιάντ. «30 εκατομμύρια δολάρια μηνιαίως», τόνισε Κούρδος αξιωματούχος.

Μιλάμε για πολύ χρήμα , πάρα πολύ χρήμα για οποίο οι Τούρκοι ενδεχομένως εισέβαλαν εκ νέου στην Συρία , ενώ τα υπόλοιπα είναι που λένε είναι για εσωτερική κατανάλωση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

αεροπορική βάση Chkalovsky
Ένοπλες Συρράξεις 0

Φρίκη στο Κρεμλίνο μετά την επιδρομή Ουκρανών σαμποτέρ σε μία από τις σημαντικότερες αεροπορικές βάσεις της Μόσχας-Χτυπήθηκε το αεροπλάνο του Πούτιν; (Εικόνες)

Πρόκειται για την βάση Chkalovsky, η οποία φυλάσσεται εντυπωσιακά καλά, ωστόσο και πάλι η ομάδα δολιοφθοράς της...
κατεστραμμένη ουκρανική βάση
Ένοπλες Συρράξεις 0

Καταστροφική απώλεια για τον Ζελένσκι-Ρωσικό πυραυλικό πλήγμα θέρισε σχεδόν όλη την 35η Ταξιαρχία Πεζοναυτών της Ουκρανίας (Βίντεο)

Παράλληλα, έλαβαν χώρα στην Ρωσία ασκήσεις ετοιμότητας στις δυνάμεις στρατηγικών πυραύλων με όπλα μαζικής καταστροφής...