Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Νέες συλλήψεις στη βάση του Ιντσιρλίκ - Δεκάδες Τούρκοι αξιωματικοί διέφυγαν σε χώρες της Μ.Ανατολής και άλλοι προσπαθούν να έρθουν Ελλάδα - Ανησυχία ΗΠΑ για τα πυρηνικά όπλα της βάσης


Πριν από λίγο οι εισαγγελείς μαζί με τις τουρκικές δυνάμεις συνέλαβαν ακόμη οκτώ στρατιώτες από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ ενώ δεκάδες αξιωματικοί του τουρκικού στρατού διέφυγαν προς χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής για να συντονίσουν τα επόμενα βήματα.

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές πολλοί προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα για να σωθούν

Η βάση πλέον έχει γίνει φύλλο και φτερό ενώ υπάρχουν φωνές που ανησυχούν για τα πυρηνικά στην νατοϊκη βάση.

Τρανό παράδειγμα ο guardian. Συγκεκριμένα αναφέρει πως υπάρχει τεράστια ανησυχία για το απόθεμα των πυρηνικών όπλων που βρίσκονται αποθηκευμένα στην βάση.

Υπάρχουν 50 Β61 πυρηνικές βόμβες που είναι αποθηκευμένα σε 21 καταφύγια.

"Αν είναι αποθηκευμένα σε μέρη που σύμφωνα με πληροφορίες είναι στόχοι τρομοκρατικών επιθέσεων και δεν υπάρχει σταθερότητα στη χώρα, δεν είναι πλέον λογικό να τα κρατάμε εκεί" τονίζουν ειδικοί.

Επιπλέον τίθεται εκ νέου θέμα συμμετοχής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ.

"Τίθεται υπό αμφισβήτηση η ικανότητα της Τουρκίας να επιχειρήσει ως μέλος του συνασπισμού αφού ο στρατός της δεν είναι έμπιστος".

"Υπάρχουν διοικητές της Αεροπορίας που πετούν γύρω από τις νατοϊκές βάσεις και αυτό εγκυμονεί κινδύνους που το ΝΑΤΟ δεν είχε προβλέψει".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ουκρανός στρατιώτης σε Ζελένσκι: “ Θα το πληρώσεις αυτό”-Σφαγή Ουκρανών ενώ η Wagner δηλώνει ότι μπήκε στο Δημαρχείο του Μπαχμούτ (Βίντεο)

Δήλωση Αμερικανού Α/ΓΕΕΘΑ για περιορισμό των Ρώσων στην πόλη και τα περίχωρα του Μπαχμούτ- Έρχεται μεγάλη ουκρανική...