Αρχείο

Στημένο το πραξικόπημα για να συλληφθούν οι Τούρκοι στρατιωτικοί που είχαν στενούς δεσμούς με το ΝΑΤΟ και κατέρριψαν το Su-24

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν αναφέρεται ευθέως σε ανάμιξη των ΗΠΑ και του ιμάμη Φ.Γκιουλέν στο σχεδιασμό του πραξικοπήματος. Πριν από λίγο έγινε διαρροή από το περιβάλλον του Ρ.Τ.Ερντογάν ότι ΝΑΤΟικοί Τούρκοι στρατιωτικοί που βρίσκονται στα σπλάχνα της τουρκικής Αεροπορίας κατέρριψαν το ρωσικό βομβαρδιστικό Su-24 για να αποδυναμώσουν την τουρκική κυβέρνηση.

O Ρ.Τ.Ερντογάν προχωράει σε εκκαθαρίσεις "ΝΑΤΟϊκών" στρατιωτικών και γενικά όσων στηρίζουν ή διάκεινται θετικά προς τις ΗΠΑ. Φαίνεται ότι η απόφαση αυτή για 'πραξικόπημα" ελήφθη μετά την χτεσινή δήλωση του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Τ.Κέρι, που μίλησε για πρώτη φορά για τουρκική εισβολή στη Κύπρο. Μέχρι πρόσφατα οι Αμερικανοί μιλούσαν για "στρατιωτική παρέμβαση".

O Eρντογάν φέρεται ότι υποκίνησε ο ίδιος το πραξικόπημα για να προχωρήσει στην αλλαγή Συντάγματος αν δεν το καταφέρει με εκλογές ή με δημοψήφισμα, Ταυτόχρονα έπιασε όλους τους "αμερικανόφιλους γκιουλενιστές" και προχωράει σε ια μεγάλη εκκαθάριση του τουρκικού στρατού.

Τέλος ανάμεσα στους συλληφθήντες είναι όσοι συνεργάστηκαν με το ΝΑΤΟ για την κατάρριψη του ρωσικού Su-24.

Να σημειώσουμε ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν έχει "δει" το αμερικανοκινούμενο σχέδιο δημιουργίας κουρδικού κράτους αποτελούμενο από τουρκικά εδάφη.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ