Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: "Βόμβα" για την Ελλάδα - Να περάσει ο αγωγός φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας ζήτησε ο Μ.Νετανιάχου - Όλο το πλαίσιο της συμφωνίας Ισραήλ-Τουρκίας


"H oμαλοποίηση των σχέσεων με την Τουρκίας επιτρέπει στο Ισραήλ να περάσει ο αγωγός φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας" είπε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μ.Νετανιάχου ενώ θα δημιουργηθεί νέα "αγορά" με την συμμετοχή και της Αιγύπτου.

H Iσραηλινή κυβέρνηση βλέπει άμεση διασύνδεση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Μεσόγειο με την Τουρκία.

Αυτό είχε διαφανεί και νωρίτερα όπου ο Μ.Νετανιάχου έκανε λόγο για άμεσες επιπτώσεις στην οικονομία του Ισραήλ.

Τουρκία και Ισραήλ αναμένεται να ανταλλάξουν ξανά πρέσβεις μετά από έξι χρόνια ρήξης.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ σε συνέντευξη τύπου είπε ότι Τουρκία και Ισραήλ φτάσανε σε συμφωνία τα κύρια σημεία της οποίας είναι:

-Ο τερματισμός των αγωγών εναντίον των ισραηλινών στρατιωτών.

-Ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας θα συνεχιστεί.

-Το Ισραήλ θα επιτρέψει στην Τουρκία να εμπλακεί σε ανθρωπιστικά σχέδια στην Γάζα στον τομέα της αφαλάτωσης και του ηλεκτρισμού. Αυτό θα γίνει σε ευθυγράμμιση με τα θέματα ασφαλείας του Ισραήλ.

-Η Τουρκία δεσμεύτηκε να αποτρέψει οποιαδήποτε τρομοκρατική δραστηριότητα εναντίον του Ισραήλ.

-Η Τουρκία θα βοηθήσει το Ισραήλ σε μπει όλους τους διεθνείς οργανισμούς στο οποίο είναι μέλος ειδικά στο ΝΑΤΟ.

-Ο Ρ.Τ.Ερντογάν δεσμεύτηκε να πείσει τη Χαμάς να επιστραφούν οι αγνοούμενοι ισραηλινοί στρατιώτες και οι πολίτες που έχουν απαχθεί.

Για άλλη μια φορά το pentapostagma.gr επιβεβαιώνεται δυστυχώς. Δείτε τι είχαμε προβλέψει στα άρθρα μας O ελληνισμός και πάλι προ «μεγάλων και σοβαρών» προκλήσεων – Πόσο κινδυνεύει η Ελλάδα από την συμφωνία Ισραήλ-Τουρκίας; ΕΚΤΑΚΤΟ: Συμφωνία Ισραήλ-Τουρκίας – «Τα βρήκαν» σε όλα οι δύο χώρες- Όλο το παρασκήνιο με δηλώσεις Μ.Νετανιάχου, Τουρκίας και ΗΠΑ και «Βόμβα» για την Ελλάδα: Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία συμφιλίωσης με την Τουρκία – Για αγωγό από το κοίτασμα «Λεβιάθαν» προς Τουρκία μιλούν οι Ισραηλινοί

Israel depends on Turkey way to sell natural gas pic.twitter.com/ttSRrcW3kz

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

“Κλειδώνουν την Γαλάζια Πατρίδα”! Ραντάρ ERALP & UMAR με εμβέλεια 450 χλμ και κινητές συστοιχίες Atmaca κατά ελληνικών μονάδων επιφανείας και μαχητικών (Βίντεο)

"Με τους βαλλιστικούς πυραύλους Atmaca με εμβέλεια 250 χλμ και τον στόλο UCAV κλείνουμε όλο το Αιγαίο Πέλαγος" λένε οι...
Οπλικά συστήματα 0

Ανακούφιση στην Ρωσία για την ελληνική άρνηση παράδοσης Leopard-2 A4-”Η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο στόλο αυτών των αρμάτων μάχης στην ΕΕ”

Ο ρωσικός τύπος αναφέρθηκε με μεγάλα γράμματα στην άρνηση της χώρας μας να βοηθήσει τον ουκρανικό στρατό λόγω τουρκικών...