Αρχείο

Η συμμετοχή της Ρωσικής Εκκλησίας στην Πανορθόδοξη Σύνοδο θεωρείται πλέον και επίσημα «αμφίβολη»

Ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, δεν μετέβη στην Κρήτη για να συμμετάσχει στην προγραμματισμένη για χθες  συνεδρίαση για την προετοιμασία της  Πανορθοδόξου Συνόδου.

Η ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ανεπίσημα αφήνει να διαρρεύσει ότι επιθυμεί  να αναβληθεί η προγραμματισμένη Πανορθόδοξη Σύνοδος της Κρήτης, έως την επίλυση των προβλημάτων στο πλαίσιο της προετοιμασίας της, είπε στο RIA Novosti σήμερα  παρασκευή  πηγή μέσα από την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

«Ο Αρχιεπίσκοπος Ιλαρίων βρίσκεται στη Μόσχα, δεδομένου ότι ένας αριθμός εκκλησιών δεν θεωρεί σκόπιμο να αποστείλει εκπροσώπους του για να συμμετάσχει στη σύνταξη των εγγράφων του συμβουλίου , διότι πολύ απλά δεν  έχουν  επιλυθεί σημαντικά θέματα που αφορούν την διάταξη των παρευρισκομένων στον καθεδρικό  ναό , έτσι η Ρωσική Εκκλησία θεωρεί επίσημα πολύ  πρόωρη την παρουσία  εκπροσώπου της», είπε η ίδια  πηγή.

Σύμφωνα με την ίδια , είχε προβλεφθεί ότι οι εκπρόσωποι των Εκκλησιών θα ξεκινούσαν την επεξεργασία και την προετοιμασία των εγγράφων(του επικείμενου Συμβουλίου) στην Κρήτη, την Πέμπτη 9 Ιουνίου.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, διαβεβαίωσε την Ρωσική Εκκλησία ότι έχει  επίγνωση του προβλήματος, το οποίο αναφέρεται στο μήνυμα του Πατριάρχη Κυρίλλου, και του  αποστάλθηκε μετά από  συνεδρίαση της Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

«Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις », κατέληξε  ή ίδια εκκλησιαστική πηγή.

Επιβεβαιώνονται ημέρα με την ημέρα οι φήμες  ότι, η Πανορθόδοξη Σύνοδος δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί την ημερομηνία που έχει οριστεί.

Διαβάστε επίσης: Οριστικό «Όχι» από Αντιόχεια για Κρήτη!

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ