Αρχείο

Απίστευτη τουρκική πρόκληση μετά την ήττα της Φενερμπαχτσέ από την ΤΣΣΚΑ από Τούρκο βουλευτή που ζήτησε να καταρριφθεί ρωσικό μαχητικό !!

Google Logo Προσθέστε το pentapostagma.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Έχουν χάσει εντελώς το μέτρο οι Τούρκοι ή προφανώς ετοιμάζονται όντως να «φάνε» το κεφάλι τους χτυπώντας την «ρωσική Αρκούδα».

Οι δηλώσεις Τούρκων βουλευτών, αξιωματούχων αλλά και του ίδιου του Ερντογάν συγκλίνουν στο σίγουρο ενδεχόμενο ενός ρωσο-τουρκικού πολέμου.

Άλλωστε, αδιάψευστος μάρτυρας μια τέτοιας ενδεχόμενης  σύγκρουσης είναι η ίδια μακραίωνη ιστορία, στην διάρκεια της οποίας,  Ρωσία και Τουρκία έχουν κονταροχτυπηθεί αρκετές φορές, με νικητές πάντα τους Ρώσους.

Αφορμή για την νέα «λεκτικού τύπου» τουρκική πρόκληση αποτέλεσε  ο χθεσινός συγκλονιστικός τελικός για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού βαρύτιμου τροπαίου της Ευρώπης ανάμεσα σε Φενερμπαχτσέ από την ΤΣΣΚΑ.

Υπενθυμίζουμε μόνο.  ότι προπονητής της ρωσικής ομάδας είναι ο Δημήτρης Ιτούδης ο οποίος νίκησε το «κουμπάρο του» Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι.

Ο Τούρκος βουλευτής Shamil Tayyar αντέδρασε όμως  πολύ οδυνηρά στην μεγαλειώδη νίκη  της ΤΣΣΚΑ Μόσχας επί της Φενέρμπαχτσε στον τελικό της Ευρωλίγκας.

Ο Βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης), πρότεινε σε αντίποινα της ρωσικής νίκης,  η τουρκική  πολεμική αεροπορία  να επαναλάβει την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους, παρόμοιου με αυτού που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο στην Συρία, αναφέρει ο ρωσικός τύπος  .

«Θέλω ένα ακόμη ρωσικό αεροσκάφος να καταρριφθεί »,  έγραψε ο Tayar στο  Twitter μετά την λήξη του τελικού ο  οποίος τελέιωσε  με  σκορ 101: 96 υπέρ των Ρώσων.

Πρόκειται για μια «οθωμανικού τύπου» λογική σύμφωνα με την οποία δεν πρέπει σε καμία περίπτωση , ούτε και στον αθλητισμό,  να «χάνουν» οι Τούρκοι. Μιλάμε για απύθμενη αλαζονεία , μίσος και κακία όχι μόνο από έναν άνθρωπο , αλλά από το σύνολο του τουρκικού πολιτικού κόσμου.

Οι σχέσεις μεταξύ της Άγκυρας και της Μόσχας  μετά το περιστατικό με το Su-24, το οποίο καταρρίφθηκε από τουρκικά μαχητικά στις 24 Νοεμβρίου πάνω από συριακό έδαφος, έχουν επιδεινωθεί επικίνδυνα .

Ο Τούρκος Βουλευτής ανήκει στην "κλειστή ομάδα " του  Ερντογάν, και  επανειλημμένα έχει επιτεθεί κατά του καθεστώτος Άσαντ, υποστηρίζει σαφώς την εισβολή των Τούρκων στη Συρία΄Επίσης είναι  εχθρικός απέναντι στην χώρα μας , αφού έχει χαρακτηρίσει 16 νησιά και ησίδες  του Αιγαίου ως “τουρκικά” και αξιώνει μάλιστα  να καταληφθούν απο τον τουρκικό στρατό .

Επειδή η Μόσχα δεν αφήνει «τίποτα να πέσει κάτω» αναμένουμε την ρωσική «απάντηση» με πολύ ιδιαίτερο ενδιαφέρον,

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ