Αρχείο

Οι Σύγχρονοι Διώκτες του Ελληνισμού: Στα Χέρια Αλβανών Δολοφόνων οι Περιουσίες Ελλήνων στη Β. Ήπειρο.

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Έχουμε πολλές φορές στο παρελθόν αναφερθεί στα ύπουλα σχέδια του Αλβανικού Κράτους, να αλλοιωθούν πληθυσμιακά οι περιοχές της Βορείου Ηπείρου με κύριο στόχο αυτές της Χιμάρας και των Αγ. Σαράντα. Είδαμε λοιπόν για το σκοπό αυτό ενοποιήσεις δήμων και υφαρπαγές των περιουσιών των Ελλήνων με ψεύτικα στοιχεία και η απόδοση τους σε Αλβανούς, δηλαδή σχέδια εθνοκάθαρσης που αποκαλύφθηκαν μάλιστα στο παρελθόν, για άλλους λόγους, επίσημα από τους Ράμα και Μπερίσα. Μάθαμε επίσης πρόσφατα, μέσω επίσημων ανακοινώσεων του Αλβανικού κράτους ποιες είναι μέχρι τώρα οι 123 οικογένειες που χάνουν τις περιουσίες τους στις Δρυμάδες. Τώρα σιγά σιγά βλέπουμε σε ποιους εποίκους καταλήγουν οι κλαπείσες περιουσίες των Ελλήνων, εγκληματίες και δολοφόνοι που σταδιακά θα εκδιώξουν μεγάλο μέρος της Ελληνικής μειονότητας από τις πατρογονικές εστίες τους.

Έτσι, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, πριν λίγες ημέρες συνελήφθη (για πολλοστή φορά) ένα διαβόητος εγκληματίας της Αλβανίας ο όποιος είναι αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης με πλούσια δράση τα τελευταία 20 χρόνια στην Αλβανία που συμπεριλαμβάνει δολοφονίες, απαγωγές, εκβιασμούς πολιτικών και επιχειρηματιών, διακίνηση ναρκωτικών, καταστροφή περιουσίας με εκρηκτικά, κα. Όπως προκύπτει από στοιχεία σε τίτλο ιδιοκτησίας που δημοσίευσε η ιστοσελίδα HashtagAlbania, ο συλληφθέντας είναι συνιδιοκτήτης σε ακίνητο αξίας μερικών εκατομμυρίων ευρώ στο Δυρράχιο μαζί με τον διαχειριστή της κατασκευαστικής εταιρίας EUROCOL Shpk. Η εταιρεία EUROCOL Shpk έχει αδειοδοτηθεί για την κατασκευή ενός τουριστικού θέρετρου στο χωριό Δρυμάδες στην Χιμάρα. H άδεια κατασκευής έχει δοθεί στην εταιρεία EUROCOL Shk για την κατασκευή του τουριστικού θέρετρου "Shkembinjt e Bardhe" με έκταση 19.100τμ στο χωριό Δρυμάδες από την Εθνική Επιτροπή Πολεοδομίας και φέρει την υπογραφή του Πρωθυπουργού Έντι Ράμα. Το κτήμα με έκταση 19.100τμ πάνω στο οποίο έχει εγκριθεί η κατασκευή του τουριστικού θέρετρου, ανήκει σε δύο ελληνικές οικογένειες από το χωριό Δρυμάδες, οι οποίες είχαν μπλοκάρει τις εργασίες με δικαστική απόφαση καθώς διαθέτουν νόμιμο τίτλο ιδιοκτησίας για το κτήμα αυτό. Τα ονόματα των δύο οικογενειών βρίσκονται στην διαβόητη λίστα με τις 123 οικογένειες από Δρυμάδες που οι Αλβανικές αρχές τους ακυρώνουν τους τίτλους ιδιοκτησίας. Ο εγκληματίας που συνελήφθη, έχει κατηγορηθεί και καταδικαστεί στο παρελθόν για πολλά και διάφορα εγκλήματα αλλά οι ποινές φυλάκισης ποτέ δεν ξεπερνούσαν τους 12 μήνες σε κάθε περίπτωση. Για το λόγω αυτό η Αλβανική αντιπολίτευση είχε δηλώσει ότι ο κακοποιός «έχει πολιτική προστασία από το Σοσιαλιστικό Κόμμα και συνεργάζεται στενά με τον υπουργό εσωτερικών και τον πρωθυπουργό της Αλβανίας». Η ιστοσελίδα Lapsi.al αποκαλύπτει επίσης πως η κατασκευαστική εταιρεία EUROCOL Shpk έχει κατασκευάσει την νέα κατοικία του πρωθυπουργού της Αλβανίας στην οποία μετακόμισε πρόσφατα.

Θεωρούμε ότι η Αλβανική Κυβέρνηση που κόπτεται για την φιλία με την Ελλάδα … και μάλιστα ζητά και άρση του εμπολέμου από την Ελληνική Βουλή, αποκαλύπτει με αυτά τα βρώμικα σχέδια της τις πραγματικές προθέσεις της που δεν είναι άλλες από τον πλήρη αφανισμό της Ελληνικής μειονότητας. Μάλιστα ταυτόχρονα με την αρπαγή των περιουσιών των Ελλήνων στην Αλβανία μας έρχονται στο νου και οι διεκδικήσεις τους περί περιουσιών τσαμουριάς, περί όψιμων αντιρρήσεων οριοθέτησης ΑΟΖ  και αναρωτιόμαστε έτσι άραγε σκέφτονται τη φιλία με την  Ελλάδα και έτσι ανταποδίδουν τις ανοιχτές πόρτες της Ελλάδας όταν πεινούσανε … για να μην θυμηθούμε και τα κλειστά σύνορα που επιδιώκουν σε συνεργασία με την Ιταλία …

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ