Αρχείο

Χάος στην Τουρκία. Μία εκ των βομβιστών στην Άγκυρα ήταν γυναίκα μέλος του ΡΚΚ

Τραγωδία δίχως τέλος για τον τουρκικό λαό ο οποίος δέχεται τα αποτελέσματα των πολιτικών του Τούρκου Προέδρου , ο οποίος έχει μετατρέψει την χώρα σε ένα απέραντο «ναρκοπέδιο».

Η χθεσινή επίθεση αυτοκτονίας «πήρε την ζωή»  δεκάδων ανυποψίαστων πολιτών  , οι οποίοι ευρισκόντουσαν στο λάθος σημείο την λάθος στιγμή.

Οι τουρκικές αρχές ασφαλείας αναφέρουν ότι αναγνωρίστηκε μια γυναίκα μέλος του PKK , η οποία συμμετείχε μαζί με τους δράστες της μεγάλης ς βομβιστικής επίθεσης που σκότωσε 37 ανθρώπους στην τουρκική πρωτεύουσα, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο.

Η επίθεση, η οποία τίναξε στον αέρα ένα γεμάτο από κόσμο συγκοινωνιακό κόμβο,  πραγματοποιήθηκε μερικές εκατοντάδες μέτρα από το κτίριο της Δικαιοσύνης και το Υπουργείο Εσωτερικών την Κυριακή το βράδυ, ήταν η δεύτερη τέτοιας εμβέλειας βομβιστική επίθεση στην «καρδιά» της τουρκικής κυβέρνησης σε λιγότερο από ένα μήνα.

Αποδεικτικά στοιχεία των τουρκικών αρχών αναφέρουν την παρουσία μιας γυναίκας ως μία εκ των βομβιστών (με το όνομα Seher Cagla Demir), η οποία ήταν μέλος του ΡΚΚ που προσχώρησε το 2013, αναφέρουν αξιωματούχοι ασφαλείας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.Η γυναίκα γεννήθηκε το 1992 στην πόλη Καρς.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι αναμένει μετά από έρευνα να προσδιορίσει επίσημα την οργάνωση που ευρίσκεται πίσω από την επίθεση, αλλά είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι πίσω από όλα αυτά είναι το ΡΚΚ.

Η οργάνωση « τα γεράκια του Κουρδιστάν» είχε αναλάβει την ευθύνη για την προηγούμενη βομβιστική επίθεση, μόλις λίγα τετράγωνα μακριά, στις 17 Φεβρουαρίου 2016.

Η οργάνωση « τα γεράκια του Κουρδιστάν» λέγεται ότι έχει διχάσει τους Κούρδους του PKK, αν και Τούρκοι ειδικοί λένε ότι οι δύο οργανώσεις είναι στενά συνδεδεμένες.

Μετά την επίθεση, Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν στρατόπεδα που ανήκουν στο PKK στο βόρειο Ιράκ νωρίς τη Δευτέρα, ανακοίνωσε ο τουρκικός στρατός.
Τουλάχιστον 37 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη της Κυριακής, είπε ο υπουργός Υγείας, προσθέτοντας 71 άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο. Από αυτούς, 15 είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Στο άρθρο στο pentapostagma.gr με τίτλο ( Η αρχή του τέλους. Συγκλονίζεται η Τουρκία από ισχυρές εκρήξεις βομβών με εκατόμβη θυμάτων) , αναφέραμε χθες ότι μετά την χθεσινή επίθεση έχουμε και επίσημα την αρχή του τέλους του τουρκικού κράτους , σε συνδυασμό με τα σχέδια ΗΠΑ, Ρωσίας , Ισραήλ για το Κουρδιστάν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ