Αρχείο

Έκθεση της CIA: Απόσχιση της Βόρειας Ηπείρου εάν συνεχιστεί ή ίδια αμερικανική πολιτική στα Βαλκάνια!

Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίσουν να υποστηρίζουν σθεναρά τους Αλβανούς, στις  εθνικιστικού τύπου ονειρώξεις τους για την δημιουργία της αποκαλούμενης «Μεγάλης Αλβανίας», τότε   θα σχηματισθεί ταχύτατα το  «Ορθόδοξο  μέτωπο » από  Σερβία,  Ελλάδα,  Βουλγαρία και  ΠΓΔΜ, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών CIA, αναφέρει ο σερβικός τύπος.synerg-valkan

Ακριβώς όπως είχαμε αναφέρει με άρθρο στο pentapostagma.gr, με τίτλο (CIA: Αναβίωση της Βαλκανικής συμμαχίας λόγω της εμφάνισης της «Μεγάλης Αλβανίας» και τρίτος βαλκανικός πόλεμος!).

Οι ΗΠΑ μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Κουμάνοβο συνέχισαν  την πολιτική της άνευ όρων υποστήριξης των Αλβανών, ενώ και η ΕΕ συνεχίζει «σιωπηλά» να υποστηρίζει την αναβίωση της «Μεγάλης Αλβανίας», τονίζει το δημοσίευμα.  

Αυτή η πολιτική από ΗΠΑ και ΕΕ ,  θα  οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στο σχηματισμό του  «ορθόδοξου μετώπου » και στο Τρίτο Βαλκανικό Πόλεμο , τονίζει και η νέα έκθεση της υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ.

Το  συμπέρασμα της τελευταίας έκθεσης της CIA για την κατάσταση στην περιοχή των Βαλκανίων, είναι πολύ άσχημη για τις ΗΠΑ και την ΕΕ , ενώ Αμερικανοί αξιωματούχοι  στην Ουάσιγκτον προειδοποιούν  ότι περαιτέρω ισχυρή υποστήριξη των Αλβανών και με δεδομένη της άσχημη οικονομική κρίση στην περιοχή, θα ωθήσει  ακόμη και τους ορθόδοξους Αλβανούς  στην "αγκαλιά" της Ρωσίας.

Όταν λένε οι Αμερικανοί για «Ορθόδοξους Αλβανούς» ,μιλούν για τους Έλληνες της Βόρειας Ηπείρου και ενδεχομένως θεωρούν  πολύ πιθανό την ενσωμάτωση της στο εθνικό κορμό της Ελλάδος, με ρωσική βοήθεια .

Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα το οποίο έμεινε ανεκπλήρωτο σε δύο παγκόσμιους πολέμους και τρεις διεθνείς διασκέψεις και κάποια στιγμή πρέπει να γίνει πραγματικότητα .

Ως εκ τούτου, οι αναλυτές της CIA προειδοποιούν τις αρχές των ΗΠΑ  για τα Βαλκάνια, τονίζοντας ότι αναγκαιεί  μια  ισορροπημένη προσέγγιση,  προειδοποιώντας ότι είναι πολύ πιθανό,   Σερβία, Ελλάδα, Βουλγαρία και ΠΓΔΜ να δημιουργήσουν τελικά την  ορθόδοξη συμμαχία με επικεφαλής την Μόσχα.

Οι ίδιοι αναλυτές τονίζουν ότι οι βαλκανικές χώρες των οποίων τα εδάφη επηρεάζονται από το σχέδιο της «Μεγάλης Αλβανίας» δεν θα μείνουν σιωπηλές και «ήσυχες» παρακολουθώντας την απόσπαση  εθνικού τους εδάφους από τους Αλβανούς.

Επιπλέον, είναι πεπεισμένοι ότι σε περίπτωση  έκτακτης ανάγκης, Σέρβοι,  Έλληνες, Βούλγαροι και Σκοπιανοί θα ενωθούν σε χρόνο μηδέν.

Στην περίπτωση αυτή, τα Βαλκάνια θα μετατραπούν σε  Μέση Ανατολή, και ακόμη και οι  Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι σε θέση να σταματήσουν την σφαγή που θα γίνει, αναφέρει καλά  ενημερωμένη διπλωματική πηγή.

Κανείς στην σερβική  κυβέρνηση δεν αρνήθηκε να σχολιάσει αυτά τα ευρήματα των Αμερικανών ειδικών. Από την άλλη πλευρά, και οι Σέρβοι εκτιμούν την υλοποίηση του σεναρίου της «Ορθόδοξης συμμαχίας».

 Ο Σέρβος ειδικός Αναλυτής Ντιόρντιε Βουκαντίνοβιτς τονίζει ότι  η ένωση των χωρών των Βαλκανικών πολέμων του 1912-123,   είναι μια λογική αντίδραση σήμερα στην  προσπάθεια  δημιουργίας της  αποκαλούμενης «Μεγάλης Αλβανίας».

«Εάν η συμμαχία υλοποιηθεί , δεν πιστεύω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες  να μπορέσουν να σώσουν τους «αγαπημένους τους  Αλβανούς. Η Σερβία συμμετείχε σε  παρόμοια συμμαχία εναντίον της Οθωμανικής αυτοκρατορίας», θυμίζει ο  Βουκαντίνοβιτς.

Ο Τσέντομιρ Άντις , πολιτικός στο Προοδευτικό κλαμπ , επισημαίνει ότι περισσότερο από μια δεκαετία, υπάρχει η ιδέα της συγχώνευσης των Βαλκανίων.

Τα Βαλκάνια θα είναι το επόμενο σημείο ανάφλεξης μετά την Μέση Ανατολή από την νέα τάξη πραγμάτων , και ενδεχομένως να εμπλακεί και η χώρα μας.  Ο καιρός γαρ εγγύς.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τα Ίμια θα είναι το νέο ''Ναγκόρνο'' για τους Τούρκους; Γιατί ενεργοποιήθηκε η Εφεδρεία στην Αττική για πρώτη φορά στον ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ'';

Τούρκους αστρολόγους επιστρατεύει το καθεστώς Ερντογάν : "Μόλις περάσουν οι επόμενοι 2 μήνες, θα είμαστε μια χώρα...