Αρχείο

Εμπόριο Ανθρώπων στην Ειδομένη – Τα κλειστά Σύνορα Φέρνουν Μεγάλα Κέρδη !!!!

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Οι Σκοπιανοί που εφαρμόζουν μια προσφυγική πολιτική των κλειστών συνόρων, όπως τους υπαγορεύουν οι εντολές της Αυστρίας, φυλάσσουν με σημαντικό αριθμό αστυνομικών και στρατιωτικών τα σύνορα τους με την Ελλάδα, ώστε να μην περάσει κανένας και μάλιστα πολλές φορές χρησιμοποιώντας και υπερβολική βία. Αρχικά αυτή η προσήλωση στις εντολές της Αυστρίας μας ήταν σχεδόν ακατανόητη καθόσον εμείς βλέπαμε ότι οι μόνοι που δεν έχουν να ωφεληθούν αλλά αντίθετα θα ζημιωθούν είναι οι ίδιοι οι Σκοπιανοί καθόσον θα πιέζονται τόσο από Βορρά όσο και από νότο. Συνεπώς θα ήταν καλύτερα όλοι αυτοί οι άνθρωποι να διοχετευθούν σε άλλους προορισμούς παρά να συσσωρεύονται στα σύνορα τους, με ότι αυτό συνεπάγεται. Όμως μια πληροφορία ήρθε να μας αποκαλύψει έναν από τους λόγους που η διέλευση ενδεχομένως να γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Όταν λοιπόν μπαίνει στην εξίσωση η εξαγορά της παράνομης εισόδου, όλα εξηγούνται.

Έτσι μια μαύρη αγορά έχει στηθεί από τους Σκοπιανούς στα κλειστά σύνορα της Ειδομένης. Την αποκάλυψη έκανε ρεπόρτερ του ΑΝΤ1 σε πρωινή εκπομπή. Είπε επίσης ότι, υπάρχουν καταγγελίες προσφύγων ότι τους προσεγγίζουν Σκοπιανοί και τους ζητούν 500 ευρώ ανά οικογένεια, ώστε να περάσουν παράνομα τα σύνορα και άλλα 200 ευρώ ώστε να τους μεταφέρουν σε καταυλισμό της Σερβίας, προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Ευρώπη. Δηλαδή με 700 ευρώ μία οικογένεια μπορεί να φτάσει στη Σερβία, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι πρόσφυγες. Επειδή όμως οι έλεγχοι στην ΠΓΔΜ είναι εξονυχιστικοί αν οι αρχές εντοπίσουν τους πρόσφυγες που πέρασαν με αυτόν τον τρόπο τα σύνορα, τους επιστρέφουν στην Ελλάδα.

Θεωρούμε ότι πλέον η κατάσταση των κλειστών συνόρων αναπτύσσει και νέα κυκλώματα διακινητών. Οι αυστηροί έλεγχοι και επιστροφές παραβατών όπως είναι φυσικό αυξάνει πολύ την ταρίφα. Οι Σκοπιανοί βρήκαν μεγάλη ευκαιρία να πιάσουν την καλή …

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ