Αρχείο

Russia Today: Ελληνική πόλη-φάντασμα «αγνοείται» από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία ζητάει τον ΕΝΦΙΑ «κανονικά»!

Με τις νέες φωτογραφίες του  χωριού Ροπωτό, ασχολείται το ρωσικό δίκτυο Russia Today , λόγω της εκτεταμένης  κατολίσθησης η οποία έχει ξεκινήσει από το 2012, καταδεικνύοντας  τις καταστροφικές συνέπειες της φύσης  στην άλλοτε ακμάζουσα κοινότητα.

56c5c1fbc461889b148b458f

Το χωριό Ροπωτό, στην περιοχή των Τρικάλων  στην κεντρική Ελλάδα, έχει πλέον εγκαταλειφθεί όταν οι χωρικοί αναγκάστηκαν να  εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας των συνεχιζόμενων κατολισθήσεων, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.

Πολλά κτίρια έχουν καταρρεύσει εντελώς, ενώ άλλα φαίνεται να παραμένουν σε μεγάλο βαθμό ανέπαφα. Το έδαφος είναι σαθρό , και σύμφωνα με πρόσφατο ντοκιμαντέρ απεικονίζεται η  δεινή κατάσταση των πληγέντων κατοίκων.

56c5c229c36188b1118b458d

Περισσότερες από 300 οικογένειες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω της απότομης μετατόπισης του εδάφους, και δεν έχουν λάβει καμία βοήθεια ή αποζημίωση από την ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με κατοίκους  της περιοχής και συνέντευξη τους σε πρόσφατο ντοκιμαντέρ ελληνικών ΜΜΕ .

«Το χωριό δεν υπάρχει πια. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να ζήσουν εκεί, »είπε κάτοικος . Ο ίδιος ισχυρίστηκε τίποτα δεν έγινε τίποτα απολύτως για να διοχετεύσουν το νερό της βροχής μακριά ή να προστατεύσουν τα σπίτια,  και οι κάτοικοι αφέθηκαν στην τύχη τους.

56c5c237c46188c0198b4585

Ο ίδιος είπε επίσης στους δημοσιογράφους ότι οι κάτοικοι εξακολουθούν να  πληρώσουν φόρο ακίνητης περιουσίας ( ΕΝΦΙΑ), παρά την δομική επιδείνωση των σπιτιών τους. !!!!

Δεν είναι η πρώτη φορά κατά  την οποία διαπιστώνεται το ανάλγητο πρόσωπο της εξουσίας σε ένα χωριό το οποίο επέζησε από την εποχή της τουρκοκρατίας μέχρι τις ημέρες μας .

Η Νομαρχία, ο Δήμος , η Περιφέρεια και τέλος  όλες οι κυβερνήσεις  άφησαν  το χωριό αυτό να το «πάρει το ποτάμι».

Την ίδια στιγμή απαιτούν να λαμβάνουν φόρο σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτές οι συμπεριφορές διότι πολλοί ξεχάσαν να ασχοληθούν και με τους κατοίκους της ελληνικής υπαίθρου.

https://youtu.be/uVOAqKrACZU

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

αεροπορική βάση Chkalovsky
Ένοπλες Συρράξεις 0

Φρίκη στο Κρεμλίνο μετά την επιδρομή Ουκρανών σαμποτέρ σε μία από τις σημαντικότερες αεροπορικές βάσεις της Μόσχας-Χτυπήθηκε το αεροπλάνο του Πούτιν; (Εικόνες)

Πρόκειται για την βάση Chkalovsky, η οποία φυλάσσεται εντυπωσιακά καλά, ωστόσο και πάλι η ομάδα δολιοφθοράς της...
κατεστραμμένη ουκρανική βάση
Ένοπλες Συρράξεις 0

Καταστροφική απώλεια για τον Ζελένσκι-Ρωσικό πυραυλικό πλήγμα θέρισε σχεδόν όλη την 35η Ταξιαρχία Πεζοναυτών της Ουκρανίας (Βίντεο)

Παράλληλα, έλαβαν χώρα στην Ρωσία ασκήσεις ετοιμότητας στις δυνάμεις στρατηγικών πυραύλων με όπλα μαζικής καταστροφής...