Αρχείο

EKTAKTO: Η Ρωσία προετοιμάζεται για πόλεμο με την Τουρκία; Ο Β.Πούτιν έδωσε εντολή ετοιμότητας των στρατευμάτων του στον νότο. (ΒΙΝΤΕΟ)

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Από ότι διαφαίνεται ζούμε ιστορικές στιγμές και πιθανόν χωρίς ίχνος υπερβολής είμαστε κοντά σε μια ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη Ρωσίας και Τουρκίας μετά το 1878 .

ΌΛΑ  τα ρωσικά  στρατεύματα της αποκαλούμενης Νότιας στρατιωτικής περιοχής, ευρίσκονται σε ύψιστη πολεμική ετοιμότητα  εκτός στρατοπέδων, στους χώρους διασποράς  προς νότο, μετά από εντολή του αρχιστρατήγου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και Προέδρου της χώρας Β.Πούτιν, αναφέρει ο ρωσικός τύπος  .

Ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε στις 8 Φεβρουαρίου ξαφνική επιθεώρηση ετοιμότητας μάχης ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ της νότιας στρατιωτικής περιφέρειας, καθώς και μεμονωμένων αερομεταφερόμενων μονάδων  και μοιρών μεταγωγικών  αεροσκαφών . Αυτό δήλωσε  σε διάγγελμά του ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού .

Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Shoigu δήλωσε ότι οι στρατιωτικοί ακόλουθοι ξένων χωρών θα ενημερωθούν σχετικά με τις εν εξελίξει κινητοποιήσει των ρωσικών δυνάμεων στην νότια Ρωσία ( YUVO).!!!!

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλες μονάδες της Νότιας στρατιωτικής περιοχής, είναι σε πλήρη ετοιμότητα μάχης σε πέντε ώρες από το πρωί της Δευτέρας.

«Είναι αναγκαίο να αξιολογηθεί η ικανότητα ελιγμών των στρατιωτικών μονάδων κατά τη διάρκεια του συναγερμού. Επίσης ελέγχεται η ετοιμότητα όλων των αεροσκαφών της πολεμικής αεροπορίας, της αεράμυνας με σκοπό να αποκρουστούν πιθανές επιθέσεις από αέρος του εχθρού ( Τουρκία ;) αλλά και να προστατευτούν σημαντικές στρατιωτικές και κρατικές υπηρεσίες»,  δήλωσε ο Σοιγκού .

Το μέλος  της Ρωσικής  στρατιωτικής Ακαδημίας Kostadin  Sivkov είπε, ότι  η ξαφνική επιθεώρηση των στρατευμάτων σημαίνει μεν πολεμικές προετοιμασίες.

“Τα στρατεύματά μας κινήθηκαν προς τα νότιο- ανατολικά, αλλά δεν ξεκίνησαν ακόμη πόλεμο . Η κινητοποίηση μιας ολόκληρης  στρατιωτικής περιφέρειας  δεν αποτελεί σαφή ένδειξη πολέμου » είπε ο Sivkov .

Ωστόσο, αυτή τη στιγμή στην Μέση Ανατολή υπάρχει  μια σοβαρή στρατιωτική σύγκρουση με την Τουρκία, την Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και τις  Ηνωμένες Πολιτείες, τόνισε ο εμπειρογνώμονας. Κατά την άποψή του, ο κίνδυνος μιας στρατιωτικής σύγκρουσης παραμένει  πολύ υψηλός .

Ο αμυντικός εμπειρογνώμονας Pavel Felgenhauer πιστεύει το αντίθετο. Σύμφωνα με τον ίδιο, η πολεμική ετοιμότητα της νότιας στρατιωτικής περιφέρειας δεν είναι τυχαία.

«Μιλάμε για την ίδια την δυνατότητα μιας στρατιωτικής σύγκρουσης με τη Δύση, το ΝΑΤΟ στην περιοχή της Συρίας και της Τουρκίας. Αυτή η άμεση κινητοποίηση είναι πόλεμος. Η πιθανότητα στρατιωτικής δράσης  είναι πολύ υψηλή, φυσικά, δεν είναι 100%, αλλά  παρ 'όλα αυτά, είναι πολύ μεγάλη» είπε ο εμπειρογνώμονας .

«Πιθανή σύγκρουση Τουρκίας και Συρίας σημαίνει αυτόματα ρωσο-τουρκικό  πόλεμο , ο  οποίος θα καλύψει την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και, ενδεχομένως, την Κριμαία και τον Καύκασο, και στη συνέχεια ολόκληρη την Ευρώπη . Βρισκόμαστε σε προπολεμική περίοδο»,  είπε σε μια συνέντευξη του ο  Pavel Felgenhauer. !!

Μακάρι ο θεός να βάλει το χέρι του. Πάντως την Ελλάδα και το μνημόνιο σε μια τέτοια περίπτωση θα την ξεχάσουν  και οι τροικανοί και οι Βρυξέλες, αυτός είναι σίγουρο.

https://youtu.be/Odmc9-dVEhk

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ