Απόψεις

ΟΧΙ στον Οικουμενισμό, ΟΧΙ στην Πανθρησκεία!

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, προωθούνται από θρησκευτικής απόψεως, ο λεγόμενος Οικουμενισμός (ένωση δήθεν όλων των χριστιανικών ομολογιών) και η Πανθρησκεία (ένωση δήθεν όλων των θρησκευμάτων), για μια παγκόσμια ειρήνη για το καλό δήθεν της ανθρωπότητας.

Η όλη αυτή προσπάθεια διατυμπανίζεται περίτρανα από διάφορα εγχώρια και ξένα φερέφωνα, καθόσον αποτελεί εργαλείο της Νέας Παγκόσμιας Τάξης, η οποία βιάζεται να ολοκληρώσει την εφαρμογή του νέου Παγκόσμιου Συστήματος και να εγκαθιδρύσει δια πυρός και σιδήρου μια Παγκόσμια Διακυβέρνηση, δηλαδή μια αυταρχική Παγκόσμια Δικτατορία.

Για να πετύχουν τον σκοπό αυτό οι γκλομπαλιστές (παγκοσμιοποιητές), οι οποίοι φαίνεται ότι την χρονιά που διανύουμε θα «δώσουν τα ρέστα τους», εκτός των άλλων πολιτικο-οικονομικών σχεδίων τους, έχουν βαλθεί να αναδείξουν ως «καρδιά» του Συστήματος ένα πανανθρώπινο πολιτιστικό πρότυπο, μέσω του λεγόμενου Συγκρητισμού.

Ο Συγκρητισμός εννοιολογικά αναφέρεται στην άναρχη μίξη διαφορετικών πολιτιστικών αξιών και προτύπων. Εφαρμοζόμενος στην πολιτική την προσδιορίζει ως «συγκρητιστική πολιτική», στην τέχνη και στον πολιτισμό λέγεται «εκλεκτικισμός», ενώ στην θρησκεία καλείται «Θρησκευτικός Συγκρητισμός».

Θρησκευτικός λοιπόν Συγκρητισμός είναι ο συνδυασμός διαφορετικών πίστεων και παραδόσεων, με ανάμειξη πρακτικών διαφόρων σχολών σκέψης, με σκοπό την προσέγγιση διαφορετικών θρησκευτικών δογμάτων για την επιβολή μιας δήθεν ενότητας.

Έτσι, την τελευταία ιδίως δεκαετία, βλέπουμε μια τρομερή και αγωνιώδη προσπάθεια προσέγγισης διαφόρων θρησκευτικών δογμάτων και δοξασιών, η οποία στηρίζεται ιδιαίτερα στα θέλγητρα της εξουσίας και του χρήματος, αλλά και στην χρήση της απειλής και του φόβου. Ουσιαστικά επιχειρείται μια δήθεν ένωση όλων των θρησκειών, επειδή υποτίθεται ότι όλες πιστεύουν στον ίδιο Θεό -αφού ένας είναι ο Θεός-, έτσι ώστε τελικά να καταλήξουμε σε μια Πανθρησκεία, πολτοποιώντας ουσιαστικά κάθε υπάρχουσα έννοια θεολογίας και πίστεως.

Εκτιμώντας λοιπόν τα τεκταινόμενα σε παγκόσμιο αλλά και σε εθνικό επίπεδο, ως απλός Έλλην και Ορθόδοξος Χριστιανός, δηλώνω μετά παρρησίας ότι:

- Απορρίπτω κάθε σκέψη και μόνο για την πολτοποίηση της μόνης και αληθινής πίστης στο Χριστό με άλλα θρησκεύματα.

- Δεν αποδέχομαι την σύνθλιψη της Ορθοδοξίας σε ένα δήθεν ενωτικό Χριστιανικό σχήμα, με τη μέθοδο του «φτηνού παζαριού» αποδοχής αμοιβαίων υποχωρήσεων σε υψίστης σπουδαιότητας θεολογικά θέματα και μάλιστα υπό την πρωτοκαθεδρία, όπως φαίνεται, του Πάπα.

- Διακηρύσσω ότι η Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη σε καμία περίπτωση δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Οι οικουμενικές σύνοδοι, οι ιεροί κανόνες και τα κελεύσματα των αγίων πατέρων της Ορθοδοξίας δεν τίθενται υπό ουδεμία αμφισβήτηση.

- Επισημαίνω ότι όλες αυτές οι δήθεν ενωτικές κινήσεις εντάσσονται στην προσπάθεια εδραίωσης της Νέας Παγκόσμιας Τάξης ή μάλλον «Αταξίας», η οποία επιδιώκει την διάλυση των κρατών-εθνών, ισοπεδώνοντας τα συστατικά στοιχεία των εθνικών ταυτοτήτων, με σκοπό τη δημιουργία μιας αυταρχικής παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Είναι πλέον πασιφανές ότι ο μεγάλος εχθρός της παγκοσμιοποίησης είναι ο Χριστός και μαζί του ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία.

Προσωπικά δηλώνω στρατιώτης του Χριστού και της Ελλάδας! Η ορθοδοξία, οι ρίζες μας, η πολιτιστική μας παράδοση, η ταυτότητα του λαού και του έθνους μας είναι ιερά και απαράβατα και απαιτείται να τα διαφυλάξουμε απαραβίαστα!

Έχουμε χρέος να πολεμήσουμε με κάθε τρόπο για την Πατρίδα και την Ορθοδοξία! Με γνώση, πίστη στο Χριστό και στις δυνατότητές μας, αλλά και πρωτίστως με αγώνα, προσωπικό και συλλογικό, στο τέλος ΕΜΕΙΣ θα νικήσουμε!

ΟΧΙ στον Οικουμενισμό, ΟΧΙ στην Πανθρησκεία!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...