Απόψεις
Ενημερώθηκε στις:

Η αμερικανική "Κασσελοποίηση" της Ελλάδας

Η ξαφνική εμφάνιση ενός νεαρού Ελληνοαμερικανού -κάποιοι θα έλεγαν Αμερικανοέλληνα- που πέφτει με αλεξίπτωτο στην Ελλάδα και στη συνέχεια εκτοξεύεται από ποιος ξέρει ποιον στο πολιτικό προσκήνιο, εγείρει δύο θεμελιώδη ζητήματα για την Ελλάδα. Πρώτον, την υποταγή στην Αμερική, και την ικανοποίηση κάθε επιθυμίας της στην εξωτερική και στρατιωτική πολιτική- και δεύτερον, την κατάκτηση της καρδιάς και του μυαλού της ελληνικής νεολαίας, και τη μεταστροφή της στον LGBQT τρόπο ζωής. Ας δούμε εν συντομία αυτά τα δύο ζητήματα, μετά θα δούμε και στη συνέχεια θα συγκρίνουμε τον Κασσελάκη και τον Μητσοτάκη, πριν εξετάσουμε τέλος τον κίνδυνο που εγκυμονεί για τον ελληνικό λαό αυτή η πολιτική αλεξιπτωτιστών.

Το ότι η Ελλάδα αποτελεί πλήρως υποσύνολο της αμερικανικής πολιτικής δεν επιδέχεται αμφισβήτησης: αν και μια από τις φτωχότερες χώρες της ΕΕ, η Ελλάδα έχει παραδώσει ζωτικά όπλα στην Ουκρανία και οι σκληρά δοκιμαζόμενοι φορολογούμενοι της συνεχίζουν να χρηματοδοτούν τις δολοφονίες. Συν τοις άλλοις, ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης, μιλώντας στο Ατλαντικό Συμβούλιο τον Ιανουάριο του 2020, εξέφρασε δουλοπρεπώς την υποστήριξη της Αθήνας στην παράνομη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Σουλεϊμανί1 από τις ΗΠΑ, κάτι που ούτε η Γαλλία ούτε η Γερμανία καταδέχτηκαν να κάνουν. Εάν ο Κασσελάκης αποκτήσει ποτέ σοβαρή εξουσία, είτε σε έναν ανασυγκροτημένο και μετονομασμένο ΣΥΡΙΖΑ είτε ως πρόσωπο της αντιπολίτευσης στη Βουλή, θα προωθήσει αναμφίβολα την αμερικανική γεωπολιτική ατζέντα. Και εδώ, παραδόξως, θα μπορούσε να έχει την υποστήριξη, διακριτική ή μη, του αμερικανικής εκπαίδευσης Μητσοτάκη, επίσης χρηματιστή από εκπαίδευση και εμπειρία.

Πιο αποσταθεροποιητικός για την ελληνική κοινωνία, ωστόσο, είναι ο πολύ προβεβλημένος ρόλος του Κασσελάκη ως ομοφυλόφιλου και ένθερμου υποστηρικτή της ΛΟΑΤ μειονότητας, σε μια χώρα που, όπως η Ρωσία, η Σερβία και η Ουγγαρία, πιστεύει στις παραδοσιακές χριστιανικές αξίες. Έχει ισχυριστεί στην τηλεόραση του Alpha ότι τα LGBQT άτομα "αντιμετωπίζουν προκλήσεις" στην Ελλάδα, δημοσιοποιώντας έτσι μια μικρή μειοψηφία ανθρώπων και δίνοντάς της περισσότερη δύναμη από όση της αξίζει, μια ομάδα ανθρώπων που δεν υπήρχε καν μέχρι πριν από λίγα χρόνια, στις νεκρές πλέον μέρες του "ζήσε και άσε τους άλλους να ζήσουν". Ως εκ τούτου, δημιουργεί αντιπαραθέσεις και πιθανές κοινωνικές διαμάχες. Όσο για τον Μητσοτάκη, στις 4 Ιουλίου του τρέχοντος έτους (Ημέρα Ανεξαρτησίας της Αμερικής), σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg στην Αθήνα, δήλωσε ότι ο γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων θα γίνει κάποια στιγμή και ότι είναι μέρος της στρατηγικής του, προσθέτοντας ότι η ελληνική κοινωνία είναι πολύ πιο έτοιμη και ώριμη2. Το τι σημαίνει "έτοιμη και ώριμη" μπορεί να συζητηθεί. Είναι ώριμο να πηγαίνει κανείς κόντρα στα πιο βασικά δόγματα της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης της Ελλάδας; Προχωρώντας τα επιχειρήματα της πολύ μικρής αλλά φωνακλάδικης ταξιαρχίας των ΛΟΑΤΚΙ, οι γονείς επιθυμούν πραγματικά τα μικρά παιδιά τους να ερωτώνται στο σχολείο αν είναι αρσενικά ή θηλυκά και να τους λένε τις περίπλοκες λεπτομέρειες του σεξ μεταξύ ομοφυλόφιλων; Αυτό ισοδυναμεί με την εκμετάλλευση των παιδιών ως πειραματόζωα για την ικανοποίηση των διαστρεβλωμένων επιθυμιών μιας ελάχιστης μειοψηφίας ναρκιστικών ψευτο-συμπονετικών κοινωνικών μηχανικών. Πρόκειται για κακοποίηση παιδιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παραδοσιακά, σχεδόν όλοι όσοι επιθυμούν να ασχοληθούν με την πολιτική πρέπει να περάσουν χρόνια σκληρής δουλειάς, συνήθως σε συνδυασμό με την εργασία τους. Όταν μπήκα σε ένα πολιτικό κόμμα στην Αγγλία πριν από χρόνια,χρειάστηκαν αρκετά χρόνια συναντήσεων, πάντα τη νύχτα ή τα Σαββατοκύριακα, εκστρατείας και δικτύωσης πριν καν κατέβω στις εκλογές3. Οι εξαιρέσεις σε αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιες.

Το γεγονός ότι αυτό μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα είναι, από τη μία πλευρά, δημοκρατικό, αλλά από την άλλη άκρως ύποπτο, υποδηλώνοντας παρασκηνιακή χειραγώγηση από ελληνικές και εξωτερικές δυνάμεις. Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχτηκε τον νεοφερμένο είναι μια αντανάκλαση του τρόπου με τον οποίο ο ελληνικός λαός έχει χτυπηθεί σε τύφλωση από την οικονομική καταστροφή των τελευταίων ετών. Εκατοντάδες χιλιάδες σκεπτόμενοι Έλληνες έχουν φύγει.

Είναι σαφές ότι η ξαφνική εμφάνιση του Κασσελάκη έχει χρηματοδοτηθεί από κάπου. Κάθε σοβαρός ερευνητής δημοσιογράφος πρέπει να ερευνήσει τα περίπλοκα οικονομικά της εταιρείας SwiftBulk του Κασσελάκη, την οποία ίδρυσε τον Μάρτιο του 2017. Είναι εγγεγραμμένη στα Νησιά Μάρσαλ και έχει έναν υπάλληλο, τον διευθύνοντα σύμβουλο Στέφανο Κασσελάκη. Έχει χρηματοδοτηθεί από την Ridgebox, μια επενδυτική εταιρεία. Η Tiptree την εξαγόρασε τον Φεβρουάριο του 2018. Τα πλεονεκτήματα της καταχώρισης εταιρείας στα Νησιά Μάρσαλ είναι η περιορισμένη προσωπική ευθύνη και η προστασία των περιουσιακών στοιχείων. Οι εγχώριες οντότητες που δεν είναι κάτοικοι απαλλάσσονται από φόρους και υπάρχει προστασία της ιδιωτικής ζωής για τους μετόχους, τα μέλη, τους διευθυντές, τους διαχειριστές και τα στελέχη. Τον Ιούνιο του 2022, η εταιρεία του Κασσελάκη πούλησε τα δεξαμενόπλοια ξηρού χύδην φορτίου της για 67,7 εκατομμύρια δολάρια, κρατώντας μόνο δύο μικρά δεξαμενόπλοια4. Και στη συνέχεια, στις 23 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με το Companies House του Λονδίνου, ο Κασσελάκης τερμάτισε το διορισμό του ως διευθυντής της SwiftBulk RM Ltd. (αριθμός εταιρείας 11872563). Εν πάση περιπτώσει, ποιος ξέρει αν εξακολουθεί να είναι ο ιδιοκτήτης;

Αν δεν ήταν ένας τόσο αυτοδημοσιευμένος ομοφυλόφιλος LGBTQ άνθρωπος, αναρωτιέται κανείς αν θα είχε γίνει καν αντιληπτός, παρά την τεράστια χρηματοδότηση που δόθηκε για την ξαφνική άφιξή του. Πέρα από τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, μοιάζει απροσδόκητα στην επιχειρηματική του καριέρα με τον Μητσοτάκη, ο οποίος είναι επίσης αμερικανικής εκπαίδευσης και ειδικός στα χρηματοοικονομικά και τις τράπεζες. Και οι δύο έχουν κρητικό υπόβαθρο, προέρχονται από εύπορες οικογένειες της μεσαίας τάξης, και αμφότεροι φοίτησαν στο Κολλέγιο Αθηνών. Και οι δύο τάσσονται υπέρ του γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου. Ο Μητσοτάκης έκανε τη στρατιωτική του θητεία. Ο Κασσελάκης όχι, καθώς έζησε στις ΗΠΑ από την ηλικία των 14. Ωστόσο, δεν έχει απαλλαγεί από τη θητεία του. Θα μπορούσε να απαλλαγεί, αν ήταν πάνω από 45 ετών. Πρέπει όμως και πάλι να υπηρετήσει 20 ημέρες στον ελληνικό στρατό ή να πληρώσει πρόστιμο 810 ευρώ για κάθε μήνα που αποφεύγει. Υποθέτω ότι μπορεί να υπηρετήσει, σε μια τεράστια επιχείρηση δημοσίων σχέσεων.

Εν κατακλείδι, σε ένα κλίμα όπου η Αριστερά και η Δεξιά δεν έχουν πια μεγάλη σημασία, ένας κυνικός ρεαλιστής θα μπορούσε να σκεφτεί ότι όχι μόνο ο Κασσελάκης και ο Μητσοτάκης είναι οι χρήσιμοι ηλίθιοι της Αμερικής για τα ΛΟΑΤΚΙ, αλλά και η Ελλάδα. Το αν οι Έλληνες νοιάζονται για τα παιδιά τους και ο κόσμος ξυπνήσει, μένει να το δούμε. Ο Κασσελάκης μπορεί να θεωρηθεί ως το όπλο της Αμερικής για τους LGBTQ.


1 https://greekreporter.com/2020/01/12/iran-furious-with-greece-over-support-for-soleimani-killing/ Kokkinidis, Tassos, 7 January 2020, Greek Reporter.

2 Paul Tugwell and Sotiris Nikas, Bloomberg, 5 July 2023.

3 I obtained nearly 21,561 votes in London West in the European elections in 1994.

https://en.wikipedia.org/wiki/London_West_(European_Parliament_constituency)

4 Rust, Bob, Trade Winds, 28 June 2022.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ