Απόψεις

Εισχώρησε ο επικίνδυνος Μακαρθισμός και στην Ελλάδα μέσω συμβούλου του ΥΠΕΞ-Τι γίνεται με τον τουρκικό πληροφοριακό πόλεμο;

Στέλεχος του ΥΠΕΞ (σύμφωνα με το MILITAIRE) ισχυρίζεται γραπτώς, ότι «βασικό μέλημα της  κυβέρνησης που θα προκύψει μετά τις 25/6 είναι να κλείσει όλες τις ελληνικές ιστοσελίδες (και του αμυντικού χώρου βεβαίως) οι οποίες πραγματοποιούν στυγνή φιλορωσική προπαγάνδα».

Μια τέτοια κίνηση επισήμως ή ανεπισήμως όμως θα μας έφερνε τον Μακαρθισμό στην χώρα μας, στην χειρότερη μορφή του, αυτή της λογοκρισίας και της φίμωσης του τύπου.

Απόψεις αυτού του χαρακτήρα, δηλητηριάζουν τα δημοκρατικά ιδεώδη του τύπου στην Ελλάδα, και διασπείρουν καινά δαιμόνια, εντός του χώρου της δημοσιογραφίας, για το τι “ πρέπει να γράφετε” από εκατοντάδες δημοσιογράφους.

Η κάλυψη ενός πολέμου όπως αυτός στην Ουκρανία, είναι ήδη δύσκολος και ομιχλώδης, αφού πολλά γεγονότα είναι δύσκολο πολλές φορές να επιβεβαιωθούν, αφού απαιτούν μεγάλο βιντεοληπτικό υλικό και κυρίως στρατιωτικές γνώσεις, για να αποσαφηνιστεί το τι ακριβώς γίνεται εκεί.

Η ρωσική εισβολή μετρά πάνω από ένα χρόνο, και δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα καμία διάθεση ειρήνης, ενώ η κλιμάκωση της κατάστασης, μπορεί να προκαλέσει ακόμα και παγκόσμιο πόλεμο, που θα επηρεάσει όχι μόνο τις εμπόλεμες χώρες αλλά και την ΕΕ, και φυσικά την Ελλάδα.

Πρόσφατα είχαμε μία σύγχυση σχετικά με την παρουσία ραδιενεργού νέφους σε Ουκρανία και Πολωνία από έκρηξη αποθήκης πυρομαχικών, που τελικά αποδείχθηκε αναληθής.

Τι θα μπορούσε όμως να γίνει “ αύριο”, αν είχαμε την ρίψη τακτικών πυρηνικών όπλων για ολόκληρη την Ευρώπη;   

Δεν είναι λοιπόν σώφρων, να ακούγονται σχέδια για φίμωση του τύπου, από ανθρώπους που δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις να μιλούν για τον ρωσικό πληροφοριακό πόλεμο στην Ελλάδα, ενώ την ίδια στιγμή οι Τούρκοι για παράδειγμα μας ασκούν έναν παρόμοιο τεραστίων διαστάσεων πόλεμο.

Η Τουρκία διεξάγει εδώ και δύο χρόνια έναν τρομερό πληροφοριακό, ψυχολογικό πόλεμο κατά της Ελλάδος, αλλά πολλοί ειδικοί και μη δεν αναφέρουν το παραμικρό, παρά ψελλίζουν περί “συνομιλιών” και “διαπραγματεύσεων” μας με τους Νεο-Οθωμανούς Τούρκους, που μας ετοίμασαν και νέο σχέδιο μετά την “Γαλάζια Πατρίδα” με την ονομασία “ Μεγάλη Ρούμελη”, στοχεύοντας στα Βαλκάνια.

Ειδικότερα όσο αφορά την Ελλάδα, ο Υβριδικός - Πληροφοριακός Πόλεμος της Τουρκίας, που ξεκίνησε με την «Υβριδική Πολιορκία» στον Έβρο, συνεχίζεται από το καθεστώς Ερντογάν με την «Αγια-Σοφιά» και το πλωτό γεωτρύπανο Abdul hamid han.

Ο τουρκικός τύπος βρίθει πάνελ απόστρατων Τούρκων ανωτάτων Αξιωματικών και ειδικών ( μαζί με πολιτικούς) , που ζητούν αποστρατικοποίηση των νησιών μας και ελληνικό έδαφος, βρίσκοντας δυστυχώς ευήκοα ώττα στην τουρκική κοινωνία.

Η διασπορά καινών δαιμονίων και επικίνδυνων απόψεων από ανθρώπους με θέση συμβούλου ή οτιδήποτε άλλο, με πανεπιστημιακή μόρφωση και τίτλους στην χώρα μας, ειδικά αυτήν την περίοδο, το μόνο που θα προκαλέσει σίγουρα είναι εσωτερικές διαμάχες και κόντρες, αφήνοντας τους Τούρκους να αλωνίζουν, επιδιώκοντας για μία ακόμη φορά να βρουν τους Έλληνες “χωρισμένους”.

Πίσω και πάνω από όλα είναι η επιβίωση της Ελλάδος, η οποία όπως όλα δείχνουν σε Ουκρανία, Βαλκάνια και Αιγαίο, αναμένεται να περάσει από συμπληγάδες πέτρες, και εμείς ως έθνος αναζητούμε έναν σύγχρονο “Οδυσσέα” για να τις ξεπεράσει.             

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Απαράβατος” όρος: Οι ΗΠΑ απαγορεύουν στην Τουρκία να χρησιμοποιήσει εγχώρια πυρομαχικά στην πιθανή απόκτηση μαχητικών F-16 Block 70

Αντιλαμβανόμαστε σε πόσο δεινή θέση βρίσκεται η Τουρκική πολεμική αεροπορία αφού ακόμη και μετά την τυχόν αναβάθμιση...
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Έκρηξη" σε ΕΕ-Βαλκάνια: Σε θέση μάχης στην οριογραμμή ο σερβικός στρατός-Κείτονται στους δρόμους στρατιώτες της ΝΑΤΟϊκής KFOR (Βίντεο-Εικόνες)

Άγρια παρέμβαση Λαβρόφ κατά Δύσης-Τουλάχιστον 25 μέλη της νατοϊκής δύναμης KFOR και 52 Σέρβοι έχουν τραυματιστεί-Σε...