Ερντογάν
Απόψεις

Ο άνθρωπος που θέλει να αλλάξει τον χάρτη της περιοχής συνεχίζει με...«κούφιες» ΝΟΤΑΜ αλλά εξακολουθεί να είναι επικίνδυνος

Επανήλθαν οι Τούρκοι ανανεώνοντας την παράνομη ΝΟΤΑΜ που κόβει στα δύο το Αιγαίο για άσκηση Έρευνας και Διάσωσης και προστασίας του Περιβάλλοντος, από τις 19 Μαΐου έως τις 20 Ιουνίου.

Το παράδοξο στην προκειμένη βέβαια περίπτωση είναι ότι μπορεί η Τουρκία να «δεσμεύει» με τις παράνομες ΝΟΤΑΜ τις περιοχές αυτές ωστόσο τους τελευταίους μήνες δεν έχει υπάρξει καμιά αεροπορική κίνηση εκ μέρους της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας. Η τουρκική αεροπορική δραστηριότητα ειδικά τους τελευταίους δύο και κάτι μήνες είναι πραγματικά μηδενική!

Αυτό σημαίνει ότι αν και η Άγκυρα θέλει να συνεχίσει να διατηρεί τυπικά τις αμφισβητήσεις των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και της κυριαρχίας στο Αιγαίο ωστόσο επί του πρακτέου αντιλαμβάνεται ότι πλέον ειδικά η πολεμική της αεροπορία δεν μπορεί να υποστηρίξει το πλάνο αυτό.

Σε κάθε περίπτωση η Αθήνα δεν πρέπει να εφησυχάζει καθώς όπως έχουμε επισημάνει πολλές φορές, δεν έχει υπάρξει ούτε κατ’ ελάχιστο υπαναχώρηση της Άγκυρας από το νεοοθωμανικό αναθεωρητικό δόγμα. Δεν υπάρχει ούτε άρση του Casus Beli, ούτε διάλυση της Στρατιάς Αιγαίου, ούτε κατάργηση του παράνομου τουρκολυβικού μνημονίου, ούτε άρση της διεκδίκησης του ελέγχου των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης έως τον 25ο μεσημβρινό στο Αιγαίο, ούτε κάποια άλλη αλλαγή.

Το γεγονός δε πως η Άγκυρα συνεχίζει ακάθεκτη το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων της αποδεικνύει πως η κυβέρνηση αυτή στην γείτονα, δεν στοχεύει στο να ζήσει ειρηνικά στην περιοχή αλλά στο να έχει την δυνατότητα να «τιμωρεί» χωρίς επιπτώσεις την όποια χώρα της στέκεται εμπόδιο και καλώς ή κακώς οι χώρες που αποτελούν εμπόδιο στα σχέδια της Τουρκίας για την πραγμάτωση του «ζωτικού χώρου» που επιθυμεί μέσα από το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» είναι η Ελλάδα και η Κύπρος.

Δεν είναι δε διόλου τυχαίο πως ο ίδιος ο Ερντογάν στην πρόσφατη συνέντευξή του αναφερόμενος στο εξοπλιστικό του πρόγραμμα δήλωσε μεταξύ άλλων: «Αυτή η χώρα ναυπήγησε το δικό της αεροπλανοφόρο. Αν θέλει ο Θεός, στη νέα περίοδο, καθώς ήδη είχα κάνει τις συζητήσεις. Με τους Άγγλους ή με τους Ισπανούς, ή με όποιον βάλει ο νους σας θα ναυπηγήσουμε μεγαλύτερης κατηγορίας πλοίο από το TCG Αnadolu. Με αυτόν τον τρόπο το τουρκικό Ναυτικό , ο τουρκικός στρατός θα γίνει ακόμη πιο ισχυρός. Εμείς ήδη ναυπηγούμε φρεγάτες κτλ. Αυτά για εμάς είναι ( εύκολα) σαν στραγάλια, σαν πασατέμπος. Φτάσαμε σε επίπεδο εξαγωγών. Ναυπηγούμε τα υποβρύχια μας. Έτσι οι συνεργασίες μας με τους Γερμανούς και με άλλες χώρες θα συνεχιστούν και για να γίνουμε πιο ισχυροί.

Μήπως θα έρθουν κι άλλα νέα που θα ενοχλήσουν τη Δύση; Γιατί να μην έρθουν; Αν τα βήματα που κάνουμε στην αμυντική βιομηχανία, θα υπερτερεί από την ισχύ της Δύσης , αν θα υπερτερούμε φυσικά και θα ενοχληθούν. Εσείς είδατε ποτέ να ενοχλούνται από αυτά τα βήματα και τις επιτυχίες μας το Αζερμπαϊτζάν, το Κατάρ ή Λιβύη; Όταν διαπιστώνουμε ποιος ενοχλείται από τις επιτυχίες μας βλέπουμε πιο καθαρά, ποιος είναι ο εχθρός και ποιος ο φίλος μας».

Μιλάμε ξεκάθαρα για έναν άνθρωπο που θέλει να αλλάξει τον χάρτη της περιοχής.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ