Απόψεις

O πολιτικός σεισμός στη Γαλλία προμήνυμα για το τι μπορεί να συμβεί στις επερχόμενες εθνικές εκλογές στην Ελλάδα!

Στο β’ γύρο των βουλευτικών εκλογών η παράταξη του νυν πρόεδρου Εμανουέλ Μακρόν απέτυχε να αποκτήσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, καθώς καθιστώντας τον πολιτικά αδύναμο! Πλέον ο νυν πρόεδρος θα προσπαθήσει να αναζητήσει συνεργασία με τους ρεπουμπλικάνους της δεξιάς που προσώρας, ωστόσο, αρνούνται να το στηρίξουν!

Ωστόσο το πιο πιθανό σενάριο είναι να αποτελέσει πρόεδρος μειοψηφίας που θα άγεται και φέρεται αδυνατώντας να ασκήσει τις πολιτικές του για τα επόμενα 5 χρόνια που θα είναι στο τιμόνι της Γαλλίας! Επίσης, μπορεί να προκηρύξει εκ νέου εκλογές μπροστά στο πολιτικό αδιέξοδο που θα δημιουργηθεί στο μέλλον! Ακόμη, αξιοσημείωτο αποτέλεσμα είναι η ενίσχυση των αντισυστημικών δυνάμεων!

Ειδικά το κόμμα της Μαρίν Λεπέν σημείωσε αλματώδη άνοδο καθώς οι έδρες που συγκέντρωσε είναι σχεδόν δεκαπενταπλάσιες από τις προηγούμενες εκλογές, ενώ η συμμαχία στην οποία είναι επικεφαλής ο Ζαν-Λικ Μελανσόν αναδείχτηκε δεύτερη πολιτική δύναμη με 131 έδρες! Υπόψιν ότι όλα τα παραπάνω συνέβηκαν ενώ πριν τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών, που διεξήχθη στις 12 Ιουνίου, αρκετές δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι το κόμμα του Μακρόν, έστω και δύσκολα, θα κατάφερνε να εξασφαλίσει κυβερνητική πλειοψηφία!

Κατά τον ίδιο τρόπο και ο στενός σύμμαχος του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν Κυριάκος Μητσοτάκης που ορέγεται κυβερνητική πλειοψηφία μετά τις επαναληπτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στην Ελλάδα, όπως όλα δείχνουν το Φθινόπωρο, μπορεί να βιώσει δυσάρεστες στιγμές από τα τελικά αποτελέσματα λόγω της ανέλπιστα μεγάλης ανόδου των πατριωτικών δυνάμεων που θα προκαλέσει μεγάλες ζημιές στο κυβερνών κόμμα και θα καθιστούν απλησίαστη την αυτοδυναμία!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ