Απόψεις

H κυβέρνηση Μητσοτάκη κατάφερε να τσακίσει την εικόνα της Ελλάδας ως "ειρηνικό κράτος"

Ο εγκληματικά ακραίος φιλοαμερικανισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν περιορίστηκε στην αποστολή όπλων στην Ουκρανία κόντρα στην λαϊκή βούληση.  Όπως φαίνεται πλέον δεν μας κοστίζει ως χώρα μονάχα τις σχέσεις μας με την Ρωσία, αλλά έχει ευρύτερες και κλιμακούμενες συνέπειες.

Η κατάσχεση των ελληνικών δεξαμενόπλοιων στον Κόλπο ήταν η πρώτη τέτοια ενέργεια εδώ και αρκετούς μήνες στον Κόλπο.

Το περιστατικό με τα τάνκερ και τους «Φρουρούς της Επανάστασης» αποδεικνύει την πολιτική επιπολαιότητα της ελληνικής κυβέρνησης, που όχι μόνο στην Κάρυστο προχώρησε στην κατάσχεση του ρωσικού (ιρανικού) πλοίου αλλά παρέδωσε το πλοίο στην αμερικανική πλευρά, κάτι που καθιστά αδύνατη την όποια προσπάθεια διαπραγμάτευσης με την ιρανική πλευρά για τυχόν ανταλλαγή.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέσχεσαν κοντά στην Ελλάδα ιρανικό πετρέλαιο που κρατούνταν σε πλοίο που λειτουργεί υπό ρωσική διαχείριση και θα στείλουν το φορτίο στις Ηνωμένες Πολιτείες με άλλο πλοίο, ανέφεραν τρεις πηγές που γνωρίζουν το θέμα μιλώντας στο Reuters τότε δίνοντας όλη την διάσταση του περίπλοκου θέματος σε δυο αράδες...

Το Ιράν και η Ρωσία αντιμετωπίζουν ξεχωριστές κυρώσεις από τις ΗΠΑ. Ο Ρώσος ιδιοκτήτης του πλοίου Transmorflot μπήκε στη λίστα των κυρώσεων στις 8 Μαΐου. Το δεξαμενόπλοιο, που μετονομάστηκε σε Lana την 1η Μαρτίου και φέρει ιρανική σημαία από την 1η Μαΐου, παρέμεινε κοντά στα ελληνικά ύδατα από τότε. Προηγουμένως ήταν υπό ρωσική σημαία.

Πλέον με τα αντίποινα της Τεχεράνης χθες στον Κόλπο άνοιξε το κουτί της Πανδώρας…

Η κα Ευανθία Κουλουριώτη πολιτική αναλύτρια με ειδίκευση στη Μέση Ανατολή, και αρθρογράφος σε πολλά ξένα δίκτυα αποκάλυψε πως πριν από λίγες ημέρες, το IRGC ανακοίνωσε τη δολοφονία του συνταγματάρχη Sayyad Khodai. Το σημαντικό αυτό άτομο ήταν μάλιστα υπεύθυνο για την απόπειρα δολοφονίας Ισραηλινών πολιτών και σε ελληνικό έδαφος, όπως λέει η ίδια.

Αν δηλαδή ο «πόλεμος» Ισραήλ-Ιράν μεταφερθεί και στην χώρα μας τότε όχι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά καμία απολύτως κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να γυρίσει το ποτάμι πίσω. Η Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια που η Ευρώπη μαστίζεται από την ισλαμική τρομοκρατία, δεν έχει καταγράψει ούτε μια περίπτωση επίθεσης από ισλαμικούς θύλακες. Μπορεί να συλλαμβάνονται κατά καιρούς άτομα που έχουν σχέσεις με τον ISIS ή άλλα τρομοκρατικά δίκτυα, αλλά χτύπημα δεν έχει υπάρξει και γενικά η χώρα μας χαρακτηρίζεται ειρηνική.

Με τις παλινωδίες της κυβέρνησης Μητσοτάκης αυτό μπορεί να τεθεί εν αμφιβόλω!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ