Απόψεις
Ενημερώθηκε στις:

FBI «συλλαμβάνει… Πεντάγωνο»: Καταδίκη κορυφαίου Αμερικανού επιστήμονα, λόγω Γιουχάν

Λίγο πριν τη λήξη του 2021, στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Βοστώνης, ΗΠΑ, σημειώθηκε μία δικαστική έκρηξη μεγατόνων με απρόβλεπτη συνέχεια και παγκόσμιες προεκτάσεις. Στη χώρα μας το τεράστιο αυτό θέμα εξαφανίστηκε από όλα τα λεγόμενα «μεγάλα» Κανάλια και αδρά εξαγορασμένα ΜΜΕ. Έτσι στην Ελλάδα είναι άγνωστες οι ουσιαστικές πτυχές αυτής της συγκλονιστικής υπόθεσης και οι εγκληματικές προεκτάσεις της, σε σχέση με την πολυετή στενότατη συνεργασία των ΗΠΑ και της Κίνας στη Γιουχάν.

Τα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνά μας, είναι τα εξής:

1. Το βράδυ της Τρίτης, 21/12/2021, το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Βοστώνης, εξέδωσε καταδικαστική απόφαση σε μία τεράστιας σημασίας δίκη. Η συνεδρίαση κράτησε μόλις έξη ημέρες και οι ένορκοι χρειάστηκαν λιγότερες από τρεις ώρες για να γνωμοδοτήσουν –χρόνοι ρεκόρ για τέτοιας σημασίας υπόθεση.

2. Καταδικασθείς είναι ο 62/χρονος Charles M. Lieber (Τσάρλς Μ. Λίμπερ), πρόεδρος Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, ειδικός στην εξαιρετικά κρίσιμη και νευραλγική ειδικότητα της Νανοτεχνολογίας. Η επιμέτρηση της ποινής θα γίνει σε επόμενη συνεδρίαση και μπορεί να φτάσει έως κάθειρξη 26 ετών και πρόστιμο 1,2 εκατομμύρια δολάρια. Ο Λίμπερ, που ομολόγησε πλήρως, καταδικάστηκε βάσει του πρόσφατου, (του 2018), νόμου των ΗΠΑ που αποσκοπεί στον περιορισμό της οικονομικής και επιστημονικής κατασκοπείας της Κίνας.

3. Το παγκοσμίου φήμης περιοδικό του Χάρβαρντ, The Harvard Crimson, αναφέρει πλέον τον Λίμπερ ως «εγκληματία, αλλά και ως έναν από τους κορυφαίους επιστήμονες Χημείας των ΗΠΑ.» Σύμφωνα με το ίδιο, (22 Δεκεμβρίου 2021), ο εν λόγω είχε συλληφθεί από τους πράκτορες του FBI, Ρόμπερτ Πλαμπ και Κάρα Σπάις, προ διετίας, μέσα στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, καθώς τον παρακολουθούσαν από το 2018.

4. Οι πράκτορες έδειξαν στον Λίμπερ την πενταετή (δίγλωσση) «Σύμβαση Εργασίας Ξένου Εμπειρογνώμονα υψηλού επιπέδου στο πρόγραμμα ‘‘Χίλια Ταλέντα’’». Σύμβαση, που είχε υπογράψει, το 2011, με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Γουχάν (Wuhan University of Technology–WUT), στην οποία αναφερόταν ως «επιστήμονας κλειδί» κατά τους Κινέζους. Βάσει αυτής, ο Λίμπερ έλαβε 50.000 δολάρια μηνιαίως και περίπου 158.000 δολάρια για έξοδα διαβίωσης. Όμως ο ίδιος και οι συνεργάτες του, στην έδρα του, στο Χάρβαρντ, έλαβαν και 15 εκατομμύρια δολάρια από υψηλόβαθμες, «κρίσιμες» αμερικανικές υπηρεσίες.

Μέρος αυτών των πληροφοριών ο γράφων τις γνώριζε από τις 20 Ιουνίου 2020, καθώς είχαν αναφερθεί σε ένα από τα πλέον έγκριτα νομικά περιοδικά στον κόσμο, το: JURIST/Legal News & Commentary/A collaboration with the University of Pittsburgh (Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ/Νομικά Νέα & Σχολιασμός/Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ). Επί λέξει είχε γραφεί: «ο Λίμπερ είχε λάβει χρηματοδότηση από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (NIH) και το Υπουργείο Άμυνας (DOD), των ΗΠΑ.

»Οι επιχορηγήσεις από το NIH και το DOD απαιτούν την αποκάλυψη ‘‘όλων των πηγών ερευνητικής υποστήριξης, πιθανών συγκρούσεων οικονομικών συμφερόντων και κάθε ξένης συνεργασίας’’, σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης (DOJ).»

Η βαρύτητα της υπόθεσης, η σημασία και η ευθεία σύνδεση των κατηγοριών με την Γιουχάν καθιστά αυτονόητο το γιατί ο γράφων περίμενε να τελειώσει η δίκη, να υπάρξει ομολογία και καταδικαστική απόφαση, προκειμένου να αναφερθεί στο θέμα.

Ωστόσο, από την σύλληψη του Λίμπερ, Ιούνιος 2020, μέχρι την καταδικαστική απόφαση, 21/12/21, δόθηκε σκληρός παρασκηνιακός αγώνας προκειμένου να μην εξελιχθεί η δίκη και αυτός να αφεθεί ελεύθερος. Έτσι, εξασκήθηκαν από πολλές πλευρές έντονες πιέσεις προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Αυτό αποκαλύπτει στις 22/12/2021, (δηλαδή, εκ του ασφαλούς και μετά… την έκδοση της απόφασης κατά του Λίμπερ), το Associated Press αναφέροντας ότι: «παρενέβησαν υπέρ του Λίμπερ μία σειρά πανεπιστήμια των ΗΠΑ, όπως: Στάνφορντ, Γέιλ, Μπέρκλεϋ, Πρίνστον, Τεμπλ και άλλα εξέχοντα…, τα οποία είχαν αποστείλει επιστολές με εκατοντάδες υπογραφές, προς τον Γενικό Εισαγγελέα των ΗΠΑ, Merrick Garland, καλώντας τον να τερματίσει την πρωτοβουλία...».

Θεωρούμε αξιοπρόσεκτο, ότι ο παναμερικανικός νόμος, του 2018, που εφάρμοσε ο Γενικός Εισαγγελέας, χαρακτηρίζεται ως «πρωτοβουλία». Ενώ, όπως αναφέρει το Associated Press: «Το κινεζικό πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να προσλαμβάνει άτομα με γνώσεις ξένης τεχνολογίας και πνευματικής ιδιοκτησίας που θα μπορούσαν να μεταδώσουν μυστικά στην ΚίναΑναρωτιόμαστε: εάν κάποιος διαπράττει διακεκριμένη κατασκοπία σε βάρος των ΗΠΑ ή όχι, μεταδίδοντας «μυστικά στην Κίνα»; Και μάλιστα όταν αυτός εργαζόταν επί πέντε χρόνια (τουλάχιστον επισήμως…), σε βιολογικά πειράματα (ή μήπως και κατασκευής βιολογικών όπλων;) στο Eργαστήριο Βιολογικής Ασφαλείας 4ου βαθμού, BSL4, της Γιουχάν το οποίο ελέγχεται, τελικά, από το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Κίνας.

Πάντως, οι προσπάθειες επηρεασμού της δικαιοσύνης από πληθώρα πανεπιστημιακών και πολιτικών παραγόντων δεν απέδωσε, γιατί ο Λίμπερ ομολόγησε τα πάντα… Παρουσιάζει ενδιαφέρον το ότι πλήθος πανεπιστημιακών τάχθηκαν υπέρ ενεργειών που βλάπτουν το εθνικό συμφέρον και την ασφάλεια των ΗΠΑ και τις υπονομεύουν εκ των έσω.

Η πλήρης ομολογία

Το FBI παρέδωσε στο δικαστήριο πληθώρα αδιάσειστων εγγράφων–ντοκουμέντων, καθώς και βίντεο με την πλήρη ομολογία του κατηγορουμένου το οποίο προβλήθηκε την τέταρτη ημέρα της δίκης. Ο Λίμπερ προκειμένου να τον λυπηθεί το δικαστήριο, καθώς αντιμετωπίζει έξι κατηγορίες σε ομοσπονδιακό επίπεδο, έφτασε σε σημείο ακραίου αυτο-εξευτελισμού και παραδέχτηκε ότι: «Ήταν ηλίθιος» (The Epoch Times). Μεταξύ άλλων ομολόγησε: «Φαίνεται ότι ήμουν πολύ ανέντιμος». Παραδέχτηκε, πως «είχε ζητήσει από τη Γούχαν να καταβάλει τον μισό μισθό του σε μετρητά και να καταθέσει τον άλλο μισό σε κινεζικό τραπεζικό λογαριασμό.» Ότι, «είχε ζητήσει οι πληρωμές να γίνονταν σε χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων τα οποία μετέφερε κρυμμένα στις αποσκευές του» […] «δεν τα δήλωσα στο τελωνείο, υπέβαλλα ψευδείς φορολογικές δηλώσεις, δεν πλήρωσα φόρους, και αυτό είναι παράνομο». Κι ακόμη, ότι «δεν μπορούσε να θυμηθεί το ακριβές ποσό των χρημάτων που πήρε, λόγω κενών στην ‘‘επιλεκτική του μνήμη’’». Συμπλήρωσε πως τα χρήματα που έλαβε τα ξόδεψε σε «ψώνια, έξοδα διαβίωσης, αλλά και για την καθαριότητα του σπιτιού του.» Προφανώς τα εκατομμύρια που είχε πάρει δεν ήταν αρκετά για να «καθαρίσει» και με την αμερικανική Δικαιοσύνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί αποκαλύφθηκε μόνο η κορυφή του παγόβουνου…

Η καταδίκη του Λίμπερ και η όποια ποινή του δεν θα αποκαλύψουν ολόκληρη την αλήθεια. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, των ΗΠΑ βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, καθώς ήρθε σε δημόσια σύγκρουση με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, δίνοντας εντολή στο FBI να συλλάβει ένα κορυφαίο στέλεχος του υπερ-βαθέως αμερικανικού κράτους, αλλά και γιατί διεξήγαγε σκληρό δικαστικό αγώνα εναντίον αυτού του παρακράτους. Έστω και αν τελικά ο Λίμπερ καταδικαστεί (μόνο;!) για «φοροδιαφυγή», όπως ο αρχιγκάγκστερ Αλ Καπόνε, υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα, όπως:

i. Ποιος βρίσκεται πίσω από τον «εγκληματία», όπως τον αποκαλεί το The Harvard Crimson; Ήταν δυνατόν να έδρασε χωρίς την απόλυτη έγκριση τουλάχιστον του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, το οποίο τον χρηματοδότησε αδρά με εκατομμύρια δολάρια και εν αγνοία της CIA;

ii. Tι ακριβώς έκανε, ο εκ των κορυφαίων της Χημείας και Νανοτεχνολογίας των ΗΠΑ στη Γιουχάν, την χρονική περίοδο όπου και εκεί, όπως και στις ΗΠΑ, το 2015, κατασκευαζόταν Κορονοϊός με το γενετικό κωδικό όνομα SHC014; Τα της κατασκευής του εν λόγω ιού έχουν αποκαλυφθεί στη μελέτη μου: «Κορονοϊός και βιολογικός όλεθρος. Οι αποδείξεις στα μεγαλύτερα επιστημονικά περιοδικά, 2009 – 2020», ήδη από τις 24 Απριλίου 2020.

iii. Στο Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, δεν γνώριζαν ότι η Γιουχάν είναι ένα από τα κορυφαία εργαστήρια βιοτεχνολογίας του κόσμου, με ανώτατο βαθμό ασφαλείας 4, (BSL4), το οποίο βρίσκεται υπό τον απόλυτο έλεγχο του κινεζικού στρατού και των μυστικών υπηρεσιών της Κίνας; Υπενθυμίζουμε, ότι και ο διαβόητος Δόκτωρ Φάουτσι παραδέχθηκε δημοσίως, χωρίς να λογοδοτήσει βάσει του ίδιου(!) ακριβώς αμερικανικού νόμου με τον οποίον καταδικάστηκε ο Λίμπερ, ότι χρηματοδότησε τη Γιουχάν με εκατομμύρια δολάρια μέσω αμαρτωλής ΜΚΟ, αφού, όμως προηγουμένως τον κατηγόρησε ευθέως ο πρόεδρος Τραμπ.

Δεν πιστεύουμε πως προκαλούμε σοκ στους «αρμοδίους», εάν τους υπενθυμίσουμε αυτό που γνωρίζουν καλά, ότι: υπό τον έλεγχο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος και του κινεζικού Γενικού Επιτελείου Στρατού τελούν τα παρακάτω ιδρύματα τα οποία είναι διασυνδεδεμένα ως προς τα «βιολογικά πειράματα» και όχι μόνον με αυτά…:

α. Ινστιτούτο Στρατιωτικής Κτηνιατρικής, Ακαδημία Στρατιωτικών Ιατρικών Επιστημών, Τσανγκτσούν.

β. Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, Στρατιωτική Περιοχή Τσενγκντού.

γ. Wuhan Institute of Virology, Κινεζική Ακαδημία Επιστημών, Hubei.

δ. Ινστιτούτο Μικροβιολογίας, Κινεζική Ακαδημία Επιστημών, Πεκίνο.

Σημειώνουμε πως το Ινστιτούτο Αμυντικών Μελετών της Ινδίας έχει αναφέρει και άλλους έντεκα (11) κορυφαίους θεσμούς και υπηρεσίες στην Κίνα, οι οποίες συσχετίζονται με έρευνες βιολογικών όπλων.

Τα Voanews, Associated Press, BBC, κλπ ΜΜΕ, που αρχικά αποσιώπησαν την υπόθεση, μας μεταφέρουν κατόπιν εορτής… (στις 22 Δεκεμβρίου 2021), αφενός το ότι υπήρξε στις ΗΠΑ: «πρόγραμμα στρατολόγησης που ελέγχονταν από την Κίνα», αλλά και την «λογική» έκπληξη… του εκπρόσωπου του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Ζάο Λιτζιάν, ο οποίος διαμαρτυρόμενος για την καταδίκη Λίμπερ είπε, ότι: «η Κίνα διαχειρίζεται τέτοιες ανταλλαγές έχοντας την ίδια γραμμή με τις ΗΠΑ…» Αν αυτό δεν σημαίνει μακροχρόνια συμφωνία για «βιολογικές έρευνες» (ή και αλληλο-έλεγχο βιολογικών όπλων;), τότε τι ακριβώς σημαίνει;

Υπενθυμίζουμε, ότι η Κίνα έχει εξαγοράσει περί τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια του αμερικανικού χρέους, λόγω συμφωνίας «οικονομικών κέντρων». Παράλληλα, πληθώρα στοιχείων αποδεικνύει ότι, υπάρχουν στο Παρασκήνιο κάποιοι που, εδώ και δεκαετίες, δεν αναγνωρίζουν τα σημερινά κρατικά όρια και θέλουν τις δικές τους τερατογενέσεις νέων υπερκρατών –δυνάμεων. Ο γράφων, ερμηνεύοντας τους διακαείς πόθους του Παρασκηνίου, έχει εισάγει από ετών στον δημόσιο διάλογο έναν δικό του όρο: «Η Κίνα ως ενδοχώρα των ΗΠΑ».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ