Απόψεις
Ενημερώθηκε στις:

Θυμήθηκαν τα παλιά (αίσχη) Παπανδρέου-Ιερώνυμος-Τι είχε γίνει 11 χρόνια πριν

Η σημερινή συνάντηση Αρχιεπισκόπου-Παπανδρέου, μας...τσίγκλισε να βουτήξουμε λίγο στο αρχείο μας.... Και φτάσαμε σε ένα κείμενο του 2010 με τίτλο: Που το πάνε Παπανδρέου-Ιερώνυμος; Σε διαχωρισμό κράτους- Εκκλησίας;”

11 χρόνια πριν, τα πρώτα μηνύματα είχαν σταλεί και σήμερα βλέπουμε και τα συμπτώματα της...επώασης...

Πως όμως δόθηκε η αφορμή για το “ταξίδι στο παρελθόν”; Μα εξαιτίας μιας ατάκας κατά την σημερινή συνάντηση των δύο ανδρών. Γράφει το δελτίου τύπου της Εκκλησίας της Ελλάδος μεταξύ άλλων πως : “ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στις συνεργασίες και στις συναποφάσεις που είχαν παλαιότερα με τον κ. Παπανδρέου”

Ας θυμηθούμε λοιπόν ποιες ήταν αυτές οι “συνεργασίες και στις συναποφάσεις” ...

Έντεκα χρόνια πριν ο ένας προσέβαλε τον Χριστιανό ορθόδοξο Έλληνα πολίτη και ο άλλος το ποίμνιο του με αφορμή την ιθαγένεια, τα Θρησκευτικά στα σχολεία, ακόμη και τον Σταυρό στο σήμα της Αστυνομίας...

Μόλις 4 μήνες από την ανάληψη της εξουσίας το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου είχε δώσει δέιγμα γραφής για τις σχέσεις με ην Εκκλησία με μια συντονισμένη επίθεση σε κάθε τι που ταυτίζεται με τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.

 

Γράφαμε σε εκείνο το άρθρο λοιπόν:

“Μέσα σε μόλις ένα τετράμηνο από την άνοδό του στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ από ό,τι φαίνεται θυμήθηκε τις «ένδοξες μέρες» των ταυτοτήτων, τότε που χωρίς…. «διαβούλευση»- δεν ήταν της μόδας άλλωστε όπως είναι σήμερα- προχώρησε στην αφαίρεση του θρησκεύματος από τις ταυτότητες των Ελλήνων. Σήμερα επανέρχεται με απανωτά χτυπήματα. Από την ιθαγένεια μέχρι τα Θρησκευτικά στα σχολεία και από την τοποθέτηση της κας Δραγώνα σε θέση κλειδί μέχρι τις φήμες για απάλειψη του σταυρού από το σήμα της Αστυνομίας.

(...)

Δεν είναι όμως μονάχα το θέμα της ιθαγένειας. Η παράξενη επίθεση σε κάθε τι που θυμίζει Ελλάδα και Ορθοδοξία έχει πολλά πλοκάμια…

Συνεχίζεται η συζήτηση σχετικά με τα σχέδια της Άννας Διαμαντοπούλου για το μάθημα των Θρησκευτικών, μετά τις ήξεις αφίξεις δηλώσεις της στην Κύπρο. Το θέμα ανοίγει ξανά μετά από όσα είχαν συμβεί επί υπουργίας Στυλιανίδη και με κυβέρνηση ΝΔ.
Το 2008, ο τότε υπουργός Παιδείας, Ευριπίδης Στυλιανίδης, είχε αποστείλει εγκύκλιο στα σχολεία για την προαιρετικότητα του μαθήματος, αλλά μετά από σωρεία αντιδράσεων επανήλθε «πυροσβεστικά» στο θέμα διευκρινίζοντας ότι "δικαίωμα εξαιρέσεως έχουν μόνο οι αλλόθρησκοι ή ετερόδοξοι". Αυτό που δεν πέρασε τότε επανέρχεται σήμερα;

Εσχάτως η κοινωνία σοκαρίστηκε και με τις φήμες για απάλειψη του σταυρού από το σήμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Από την κυβέρνηση διατείνονται ότι ποτέ δεν υπήρξε τέτοιο θέμα, αλλά αν ισχύει αυτό γιατί αναγκάστηκαν μέχρι και συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ να τοποθετηθούν επί…. «ανύπαρκτου» θέματος;

Δεν είναι ένα, δεν είναι δύο, είναι περισσότερα λοιπόν τα δείγματα. Και ποιος ξέρει τι άλλο μας περιμένει.

Αυτό όμως που προβληματίζει περισσότερο είναι το γεγονός ότι για όλα αυτά επίσημη θέση η Ελλαδική Εκκλησία δεν έχει εκφράσει. Για την ιθαγένεια μάλιστα πρόσφατα σαν άλλος Ποντιος Πιλάτος ένιψε τας χείρας της λέγοντας ότι δεν μπορεί να πάρει θέση «γιατί δεν το προβλέπει ο νόμος»!!!!!! Όταν όμως η εκκλησία επικαλείται το νόμο ουσιαστικά ως άλλοθι, στρώνει βούτυρο στο ψωμί εκείνων που επιζητούν διακαως το διαχωρισμό της από το κράτος.

Το παράξενο είναι πάντως πως η απάθεια αυτή της επίσημης Εκκλησίας ήρθε μετά τα «παζάρια» για το αν και πόσο θα φορολογηθεί η περιουσία της.

Το σίγουρο πάντως είναι πως ο ένας (Παπανδρέου) προσβάλλει τον ορθόδοξο χριστιανό Έλληνα πολίτη και ο άλλος(Ιερώνυμος) το ποίμνιο του”

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ