Απόψεις

Η χθεσινή διαμαρτυρία ήταν για τον Μητσοτάκη όχι για τον εμβολιασμό

Διαδηλωτές τύπου “Ελένη Λουκά” ή “παπα-Κλεομένη” έχουμε δει πολλές φορές στους δρόμους με αφορμή πολλά θέματα και ίσως τους ξαναδούμε σύντομα αν έρθει ο Πάπας στην Αθήνα το φθινόπωρο.

Είναι το βούτυρο στο ψωμί των καναλιών! Όπως είναι οι μπαχαλάκηδες σε κάθε μεγάλη διαδήλωση. Τα μιντιακά ρετάλια εστιάζουν ως γνωστόν πάντα στα επεισόδια ή στους γραφικούς των διαδηλώσεων. Είτε είναι ακραίοι αντιεμβολιαστές με σημαίες και Σταυρούς είτε είναι ο κύριος με το κολονάτο ποτήρι στις διαδηλώσεις για το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εικόνα μένει στον τηλεορασόπληκτο και εσχάτως ιντερνετόπληκτο πολίτη...

Οι χιλιάδες κόσμου όμως που συγκεντρώθηκαν χθες σε διάφορες πόλεις, δεν είναι δυνατόν να πιστέψει κανείς πως ήταν όλοι “ψεκασμένοι” .

Απλώς άπαντες οι κρίνοντες Γραμματείς και Φαρισαίοι είδαν για πολλοστή φορά το δέντρο και έχασαν το δάσος. Η χθεσινή διαμαρτυρία δεν ήταν ενάντια στο εμβόλιο. Το εμβόλιο ήταν η αφορμή. Στην πραγματικότητα ήταν ενάντια στον Μητσοτάκη. Ενάντια στον πρωθυπουργό που από την αρχή “τσουβάλιασε” όλους όσοι προβληματίζονταν σχετικά με το εμβόλιο στην συμπλεγματική κατηγορία των “ψεκασμένων”, όπως ο ίδιος τους χαρακτήρισε, ενάντια στον πρωθυπουργό που τόλμησε να πει πως “ελευθερίες θα έχουν όσοι τις αξίζουν” λες και άκουγε κανείς ηγέτη της δεκαετίας του '30, και κυρίως ενάντια στον πρωθυπουργό που υπερεκμεταλλευόμενος την αιώνια ρετσινιά του Έλληνα και του κουσούρι του διχασμού, έβαλε μπροστά την μέθοδο του κοινωνικού αυτοματισμού και πορεύτηκε με την μισή Ελλάδα αδιαφορώντας για την υπόλοιπη. Γιατί η δική του Ελλάδα των “Σκόιλ Ελικίκου” είναι η ελιτ και οι υπόλοιποι είναι η.... πλέμπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι περισσότεροι χθεσινοί διαδηλωτές, λοιπόν, κατέβηκαν χθες στους δρόμους για άλλο λόγο από τον προφανή. Για να διαμαρτυρηθούν για τις κυβερνητικές παλινωδίες που από την αρχή της πανδημίας ρήμαξαν έναν ολόκληρο λαό, έκλεισαν σπίτια, επιχειρήσεις και διέλυσαν ζωές. Προφανώς και σε μεγάλες διαδηλώσεις θα υπάρχουν και οι γραφικοί, αλλά χθες μήπως ήταν κομματάκι πολλοί οι διαδηλωτές για να είναι όλοι γραφικοί;

Επιπροσθέτως πρέπει να αναλογιστεί κανείς πως αρκετοί εξ αυτών που βγήκαν χθες στους δρόμους δεν είναι δα και στην πλειονότητά τους ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.... Τις συντηρητικές έως και ακροδεξιές επιλογές Μητσοτάκη στα ψηφοδέλτια της ΝΔ σταύρωσαν ουκ ολίγοι εξ αυτών, για να τους κουνάει τώρα το δάχτυλο ο πρωθυπουργός. Άρα η διαμαρτυρία έχει και προσωπικό χαρακτήρα, μιας....προδομένης ψήφου!

Αλλά βέβαια ο Μητσοτάκης και ο κάθε Μητσοτάκης βρίσκει και τα κάνει. Τέτοιες μέρες πριν από 6 χρόνια η ελληνική κοινωνία ήταν πάλι διχασμένη. Το 2015 τον Ιούλιο κι ενώ είχε κατακάτσει ελαφρως ο κονιορτός της μάχης μετάξύ των ζηλωτών του ΝΑΙ και των επαναστατών του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα και άπαντες συνειδητοποίησαν πόσο γελοίοι ήταν που τσακώνονταν περί όνου σκιάς, ο καύσωνας και πάλι όπως σήμερα βάρεσε τον Έλληνα στο κεφάλι και βρήκε άλλη αφορμή να διχαστεί! Και το όνομα αυτού Γιάνης Βαρουφάκης! Προφήτης ή τσαρλατάνος; Με αφορμή ένα άτομο που σήμερα είναι στην Βουλή, έγινε πάλι στο ρημαδιασμένο το facebook του τρελού το πανηγύρι! Τι αφορισμοί, τι συγκρίσεις με τον Σημίτη και τον Στουρνάρα, παράνοια σκέτη!

Ρε (και το “Ρε” υπογραμμισμένο) Έλληνα ειλικρινά είσαι με τα καλά σου; Δεν βλέπεις τον αποπροσανατολισμό; Τους βολεύει να σε εξουσιάζουν με το “διαίρει και βασίλευε”.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ