χρυσοχοιδης
Απόψεις

Κύριε Χρυσοχοΐδη ακόμα να παραιτηθείτε! Ονδούρα γίναμε!

Συνεχείς   οι   ανθρωποκτονίες   στην   χώρα   μας,   όπου   βασιλεύει   η   ανομία   και   έχει διασαλευτεί η κοινωνική γαλήνη! Σε 15 ώρες είχαμε δύο εκτελέσεις στην Αττική, μία στα Σεπόλια και μία στη Βάρη, ενώ στο χρονικό   διάστημα   των τελευταίων δυο μηνών δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ 5 συνάνθρωποί μας μεταξύ αυτών και του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ που συγκλόνισε το Πανελλήνιο! Καταστάσεις που ενημερωνόμασταν ότι πραγματοποιούνται σε τριτοκοσμικές χώρες όπως η Κολομβία,το Μεξικό, το Ελ Σαλβαδόρ και η Ονδούρα τις ζούμε στην καθημερινότητά μας! Στον τομέα της πάταξης της εγκληματικότητας η κυβέρνηση της ΝΔ σημειώνει άνευ προηγουμένου παταγώδη αποτυχία! Δεν ενθυμούμαι πότε στην ιστορία του ελληνικού κράτους να έχουν σημειωθεί τόσες εν ψυχρώ δολοφονίες σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα! Μάλιστα κάποιες από αυτές διαδραματίστηκαν, υπό το φως του ηλίου,  σε ώρες αιχμής, απόρροια της ανεπαρκούς αστυνόμευσης και έλλειψης οργανωμένου σχεδίου αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος! Όλα τα παραπάνω επιτείνουν το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών!

Επιπλέον, παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις, του Υπουργού Προστασίας  του Πολίτη Μιχάλη  Χρυσοχοΐδη, περί άμεσης διαλεύκανσης των υποθέσεων και σύλληψη των δραστών, δεν έχει πραγματοποιηθεί απολύτως τίποτα! Κύριε Μητσοτάκη και κύριε Χρυσοχοΐδη, δυστυχώς η αλήθεια είναι μία, αποτύχατε οικτρά παρά την κάλυψη που δέχεστε από την  πληθώρα   των   Μέσων   Μαζικής   Ενημέρωσης που   χρηματοδοτήσατε,   στο παρελθόν, με 22 εκατομμύρια ευρώ για διαφημίσεις σχετικές με την ενημέρωση του κοινού   για   την  ασθένεια  του  covid-19!  Επιδιώκατε   να επιβάλλετε  πρόστιμα  σενομοταγείς πολίτες που, στις πλείστες των περιπτώσεων, εν αγνοία τους δεν τηρούσαν τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του  κορονοϊού  (π.χ. μη σωστή χρήσης μάσκας) και κάποιους από αυτούς τους αντιμετωπίζατε σαν να έχουν διαπράξει το ειδεχθέστερο έγκλημα και δεν λάβατε μέτρα να πατάξετε το οργανωμένο έγκλημα, αλλά αντιθέτως το αφήσατε να διογκώνεται!

Με άλλα λόγια αφήνετε τους εγκληματίες να αλωνίζουν ανενόχλητοι και κυνηγάτε τους νομιμόφρονες! Κύριε Χρυσοχοΐδη αν έχετε  ίχνος ευθιξίας παραιτηθείτε, αν και σε   αυτήν την κίνηση θα έπρεπε   να προβείτε προ πολλού, διότι   πλέον είναι ολοφάνερο ότι αποτύχατε! Κύριε Πρωθυπουργέ αν είχατε στοιχειώδη λογική και ήσασταν  σωστός   διαχειριστής   της   κυβερνητικής   εξουσίας,   που   σας   παρείχε   ο ελληνικός λαός, θα είχατε καρατομήσει τον Υπουργό, εδώ και πολύ καιρό, μετά από τα πρωτοφανή γεγονότα που διαδραματίζονται καθημερινά!

Αναρωτιόμαστε λοιπόν κ. Μητσοτάκη ποιές καταστάσεις σας επιβάλλουν να κάνετε τα ‘στραβά μάτια’ και να ‘σφυρίζετε αδιάφορα’  όταν η πατρίδα μας έχει μετατραπεί σε άντρο εγκληματικότητας και πλέον ομοιάζει με  τριτοκοσμικές χώρες με υψηλή εγκληματικότητα  όπως η Oνδούρα, η Κολομβία, το Μεξικό, η Βενεζουέλα και το ΕλΣαλβαδόρ!

Εν κατακλείδι είναι ολοφάνερη η ανικανότητα της κυβέρνησης της ΝΔ στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, γι’ αυτό ο Κ. Μητσοτάκης πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για να μην τεθεί εκτός ελέγχου η ήδη επιβαρυμένη κατάσταση και να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας στον Έλληνα πολίτη!

Υ.Γ. Το παρόν άρθρο το αφιερώνω στην μνήμη του πρόσφατα εκλιπόντος πατέρα μου Θωμά (Ταξίαρχο ε.α. ελληνικής αστυνομίας και διατελέσαντας Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας μέχρι το 1999) στους ζώντες μητέρα μου Μαρία, στην αδερφή μου Στυλιανή(Ινώ), στην Χαρίκλεια, την Πολυξένη, την Μαρία, την Μαρία, στους αποθανόντες παππούδες μου Βασίλειο Γκατζή (ανάπηρος στον ελληνοϊταλικό πόλεμο 1940- 941),Βασίλειο   Μακρυγιάννη   (συμμετείχε   στην   εθνική   αντίσταση   με   ένα από   τα   ένοπλα σώματα του ΕΔΕΣ του στρατηγού Ναπολέοντα Ζέρβα) στις αποθανούσες γιαγιάδες μου Φανή   Μακρυγιάννη   (δασκάλα   στο   2ο   Δημοτικό   Σχολείο   Κατερίνης)   και   Στυλιανή Γκατζή,   στους   προπαππούδες   μου   Ιωάννη   Γκατζή   (αποθανόντα   στην   μάχη   μεταξύ ελληνικών και βουλγαρικών δυνάμεων στο Κιλκίς-Λαχανά τον Ιούνιο του 1913), ιερέα Δημήτριο   Γκατζή,   Σπυρίδων   Μακρυγιάννη,   Αθανάσιο   Σάββα   και   Θωμά,     στις προγιαγιάδες   μου   Μαρία   Μακρυγιάννη,   Βασιλική   Σάββα,   Ευανθία   Γκατζή   και Φωτεινής,   στον   θείο   μου   Δημήτριο,   πάππου   προς   πάππου   και   σε   όλους   τους κεκοιμημένους συγγενείς και φίλους  μου, καθώς  και στο νονό μου Βασίλειο και στη νονά μου Ελβίρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ