Απόψεις

Μία κριτική για την εμβληματική παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Αξιότιμοι Κύριοι,

Θα ήθελα παρακαλώ από την στήλη σας να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου προς την πολιτική και ιδίως προς την στρατιωτική ηγεσία με αφορμή τις Εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης.

Ήταν η ωραιότερη παρέλαση που έχω δει όσον χρονών είμαι. Παρελαύνοντες με παραδοσιακές στολές με πλήρη ιστορική συνέχεια, μικρά παιδιά ντυμένα με στολές προγόνων μας υπό τους ήχους του Μακεδονία Ξακουστή. Παρά τις φωνές των μονίμως απανταχού αντιδραστικών συμπολιτών μας θα ήθελα να παρατηρήσω το εξής: παρά τα αρνητικά σχόλια για το πρόσωπο της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, είδα την Ελληνική Σημαία στο πέτο της, το φουλάρι της σαν την Γαλανόλευκη  και συγκινήθηκα σαν απλός πολίτης έστω και αυτά γίνονται για τους τύπους. Το παράδειγμα της ας το ακολουθήσει και η πολιτική ηγεσία, το Μουσείο Μπενάκη διαθέτει δύο υπέροχες ολομέταξες γραβάτες.

Μπορεί να έχω την οιαδήποτε διαφωνία για τα τεκταινόμενα της επιτροπής για τα 200 χρόνια, αλλά ένα μεγάλο μπράβο στην Κα Αγγελοπούλου για την ενδυματολογική επιλογή όσον αφορά τα γιλέκα τα οποία φόρεσε παρά τα δεκάδες πικρόχολα σχόλια. Μακάρι λόγω της διεθνούς προβολής της να καταφέρει Ελληνικές παραδοσιακές ενδυματολογικές επιλογές να γίνουν παγκόσμια μόδα .Ας μην ξεχνούμε ότι όταν οι πρόγονοι μας  πριν 300 χρόνια έραβαν ρούχα μεταξένια και χρυσοποίκιλτα άλλοι λαοί ντύνονταν με φλοιούς δένδρων. Πάνω από όλα πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε μονίμως αρνητικοί αντιδραστικοί , ας προσπαθήσουμε έστω για λίγο να αναδείξουμε τα θετικά και πάνω σε αυτά να επενδύσουμε σαν Λαός.

Λόγω καταγωγής αισθάνομαι διπλά συγκινημένος, πρώτον για την θεσμοθέτηση του επίσημου εορτασμού στην Αρεόπολη της 17ης Μαρτίου, που ακόμα και οι αρνητές προσκυνούν τα Ιερά και Όσια μ και δεύτερον γιατί η Σημαία της Μάνης για πρώτη φορά ήταν επικεφαλής του αγήματος των Σημαιών της Επανάστασης  και μάλιστα φερόμενη από Έλληνα αξιωματικό,

Εύγε μόνο Εύγε

Παπαδάκος Θεοδόσιος

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ