Απόψεις

Εξακολουθεί να προκαλεί, να ασχημονεί και να προδίδει ο «χάρτινος επιτελάρχης»

Του Λυκούργου Νάνη,
O αρχιστράτηγος της ήττας και θεωρητικός του συμβιβασμού και της προδοσίας, ο «χάρτινος επιτελάρχης», ο διατελών σε μόνιμο διαζύγιο με την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος (Συριζώνυμος μήπως;) Λιάπης εξακολουθεί όπου βρεθεί και όπου σταθεί να προκαλεί, να προδίδει και να ασχημονεί με αφορμή τη διοργάνωση των συλλαλητηρίων αντίστασης στη διαφαινόμενη προδοσία αναφορικά με το όνομα του γειτονικού προβληματικού κρατιδίου. Τελευταίο δείγμα της επαίσχυντης και σφόδρα προκλητικής στάσης του, οι ακόλουθες δηλώσεις όπως τις δημοσίευσε το romfea.gr:

"Η θέση της Εκκλησίας είναι σταθερή. Η Εκκλησία, είπε, το όνομα Μακεδονία δεν είναι εύκολο εμείς να το δανείσουμε, να το δώσουμε" τόνισε χαρακτηριστικά ο Μακαριώτατος.

Σε προσωπικό επίπεδο ο κ. Ιερώνυμος δήλωσε: "Αυτά τα θέματα δεν αντιμετωπίζονται με συλλαλητήρια, με φωνές κλπ. Υπεύθυνη είναι η Βουλή, αυτοί θα αποφασίσουν, αυτοί θα αναλάβουνε την ευθύνη. Και να πάμε λίγο περισσότερο; Η Βουλή δεν βγαίνει μόνη της, βγαίνει από τον λαό. Ο λαός λοιπόν πρέπει να σκεφτεί, να δει, να αποφασίσει και να κάνει'".

Τη στιγμή που επίκειται παλλαϊκός ξεσηκωμός αύριο το απόγευμα με την ουσιαστική συνδρομή και συμμετοχή και των ιερών μητροπόλεων της Μακεδονίας μας ο ηγέτης της Ελλαδικής Εκκλησίας συνεχίζει το ίδιο κακόηχο τροπάριο. "Δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές" απεφάνθη ο τραγικός αυτός άνθρωπος. Ο άνθρωπος που ως πρόεδρος της ΔΙΣ έδωσε το "πράσινο φως" για την ψήφιση του ρατσιστικού "αντιρατσιστικού νόμου. Ο άνθρωπος που χαρακτήρισε "παιγνιδίσματα" το νόμο περί "αλλαγής φύλου"! Ο νεκροθάφτης του αγώνα για την κατοχύρωση του ορθόδοξου προσανατολισμού του μαθήματος των Θρησκευτικών. Αλλά τι καλύτερο να περιμένει κανείς από άνθρωπο που φοίτησε και επιτυχώς αποφοίτησε από τη σεραφειμική σχολή του ενδοτισμού και της προδοσίας;

Πολύ πιθανό να φρονεί και αυτός όπως και ο γνωστός και μη εξαιρετέος π.Βασιλειος Θερμός (κληρικός που υπηρετεί στη μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας,"άρρητα ρήματα" περί σοδομισμού λαλήσας κατά τα άλλα…) ότι αποτελεί «χαμένη ευκαιρία για την Εκκλησία» ο αγώνας για τη Μακεδονία μας!

Είναι ίδιον των ρασοφόρων αυτής της κοπής να σκέπτονται κατα τέτοιο στρεβλό τρόπο για το ρόλο της Εκκλησίας της Ελλάδος εν σχέσει προς τα εθνικά θέματα. Στην ουσία,συμπλέουν ιδεολογικά με τους συναξιακούς, καιρίτες και «ακαδημαικούς» του Βόλου. Και έχουν βραχυκυκλώσει και τον επίσημο εκκλησιαστικό ραδιοσταθμό, τις «θεολογικές» σχολές κ.ο.κ.

Οι νεοταξίτες δεν μπορούσαν ποτέ να φαντασθούν ότι θα έβρισκαν ιδανικότερο και καταλληλότερο σύμμαχο στην μεθοδευμένη, από την πλευρα τους, επιχείρηση αποκοπής του λαού μας από τις εθνικές του ρίζες.

Ο ελληνικός λαός αύριο θα δώσει ένα ακόμη ράπισμα στην επηρμένη παρειά των εντολοδόχων υπερ-εθνικών κέντρων εξουσίας πολιτικών εξουσιαστών. Και την ίδια στιγμή θα αφήσει για μία ακόμη φορά το "χάρτινο επιτελάρχη" στη μοναξιά και την απομόνωσή του...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ