Απόψεις

Ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του μετά το Μακεδονικό καταιγίδα στο Αιγαίο

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Η πατρίδα μας βρίσκεται στο έλεος  προηγμένων ψυχοτρονικών επεμβάσεων από ξένες και αντίχριστες δυνάμεις .

Η λογική σήμερα είναι ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ μαζί με την Ελευθερία και αυτά προσπαθούν στις μέρες αυτές να μας τα κλέψουν.

Βιώνουμε ανείπωτα πράγματα

Ξαφνικές  κυβιστήσεις   με το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ,  ακολουθούν άλλες με αυτό των Αθηνών και μετά ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του για να δώσει  λογαριασμό.

Οι κυβιστήσεις σήμερα ξεκίνησαν από τον εκκλησιαστικό χώρο γεγονός που προκαλεί μεγάλη θλίψη και ακολουθεί ο πολιτικός και άλλοι όμοιοι  .

Πλέον ο νοτιάς βγάζει πολλά σκουπίδια  όπως μας έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

Οι καρέκλες εξουσίας έγιναν ηλεκτροφόρες τη σήμερον , αλλά δεν το έχουν κατανοήσει διότι πιστεύουν ακόμα ότι ο λαός κοιμάται στην λήθη του ψεύδους.

Και ενώ η Εθνική ματιά μας προσηλώθηκε στο παζάρι των διεθνών τοκογλύφων όσον αφορά το ξεπούλημα της ονομασίας της Ελληνικοτάτης Μακεδονίας μας ,  ο τούρκος βρίσκεται στο κόκκινο επίπεδο των πολεμικών προετοιμασιών για να επιτεθεί στην Ελλάδα μετά το φιάσκο της Αφρίν στην Βόρεια Συρία και μόλις του υπογραφεί η αντιπαροχή του Κουρδικού έναντι και σε σχέση με τα εύκολα ενεργειακά πεδία   κυρίως του Βόρειου ΑΙΓΑΙΟΥ.

Το επίπεδο του  ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ μας τον δίνουν οφθαλμοφανώς οι παρακάτω δηλώσεις:

 

  • Την ανησυχία και το φόβο του για τυχόν «ατύχημα» στο Αιγαίο εξέφρασε στην συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ ο Τζέφρι Πάιατ: «Αυτά τα F-16 σηκώνονται και ακούς τους πιλότους να τρέχουν ανατολικά, και τους Έλληνες από κάτω να λένε "κοίτα τα παιδιά μας" και κάποιος μόλις παραβίασε τον εναέριο μας χώρο. Αυτό σας υπενθυμίζει ότι είναι κάτι που συμβαίνει καθημερινά. Αυτοί είναι οι σύμμαχοι σας στο ΝΑΤΟ. H ανησυχία μας, ο φόβος μου είναι το ατύχημα. Γιατί όσο έχετε αυτά τα φονικά περίπλοκα στρατιωτικά συστήματα, που λειτουργούν σε κοντινή απόσταση το ένα δίπλα στο άλλο, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ενός φοβερού ατυχήματος, το οποίο φυσικά θα προκαλέσει μεγάλες επιπλοκές στη σχέση σας». 
  • Οι τούρκοι ταπεινώνουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη  στους οφθαλμούς των γειτόνων τους Ορθοδόξων Ελλήνων στα πλαίσια των ψυχοτρονικών επεμβάσεων πριν τις πολεμικές τοιαύτες.

 

Αποσπάσματα από το άρθρο Ο «αιχμάλωτος» Πατριάρχης του  Θεόδωρου Καλμούκου | Εθνικός Κήρυκας

 

Η επιστολή που έστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος παρέχοντας ανοικτή στήριξη στον Πρόεδρο της Τουρκίας κ. Ταγίπ Ερντογάν, στον πόλεμο που διεξάγει η Τουρκία στην πόλη Αφρίν της Συρίας εναντίον του Κούρδων, σχολιάσθηκε διαφοροτρόπως, όπως ήταν άλλωστε φυσικό και από πολλούς στον oμογενειακό μας χώρο.

Υπενθυμίζω ότι για την επιστολή αυτή έγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» στην έκδοσή του της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου 2018.

Η συγκεκριμένη παράγραφος πως «προσευχόμαστε οι τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις να επιτύχουν τον σκοπό τους και η επιχείρηση 'Κλάδος Ελαίας' να φέρει την ειρήνη στην περιοχή όπως λέει και το όνομά της», είναι κυριολεκτικά ανατριχιαστική και σίγουρα όσοι γνωρίζουμε τον Βαρθολομαίο, από το παρελθόν τουλάχιστον, είχαμε δυσκολία να πιστέψουμε εκ πρώτης ανάγνωσης, αυτή τη γραφή.

Την Πατριαρχική επιστολή αποκάλυψε η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» στην οποία φυσικά διέρρευσε για ευνόητους λόγους.

Κατ' αρχήν για να ενισχυθεί ο κ. Ερντογάν και φυσικά για να δειχθεί «εις πάντα τα έθνη» ότι και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευλογεί τα πολεμοχαρή έργα των χειρών του Τούρκου Προέδρου.

Κι οι Τούρκοι είναι γεγονός ότι την προπαγάνδα την έχουν στο αίμα τους, κι αυτό φαίνεται άλλωστε σε καθημερινή βάση σε βάρος της Ελλάδος που στο Αιγαίο κάνουν το μαύρο, άσπρο για τους εαυτούς τους.

Κατανοητό όπως μάλιστα πληροφορήθηκα και εκ Φαναρίου ότι ο Πατριάρχης ουσιαστικά οδηγήθηκε για να στείλει αυτή την επιστολή.

Κατ' αρχήν, ο Εβραίος Ραβίνος, αλλά και ο Πατριάρχης των Αρμενίων είχαν στείλει ήδη τις προηγούμενες μέρες επιστολή στήριξης στον πολεμοχαρή κ. Ερντογάν, πράγμα που σημαίνει ότι του ζητήθηκε να κάνει το ίδιο και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Βέβαια ο Πατριάρχης όντας «αιχμάλωτος» εδώ που τα λέμε μέσα στην ίδια του τη χώρα, την Τουρκία, δεν είχε και πολλές επιλογές διότι πρόκειται για θέμα επιβίωσης.

Οι Τούρκοι προκαλώντας αυτή την επιστολή ουσιαστικά ταπείνωσαν τον Πατριάρχη ακόμα πιο πολύ στην παγκόσμια σκηνή και σίγουρα και στα μάτια της Αμερικής η οποία έχει διαμηνύσει στον κ. Ερντογάν ότι δεν είναι σύμφωνη με τις πολεμικές του συρράξεις στο Αφρίν.Romfea.gr! 31 Ιανουαρίου 2018

  • « Kαταιγίδα μετά τη βροχή δανεικών στην Τουρκία - Η οικονομία πετούσε το 2017, αλλά ξεμένει από... καύσιμα το 2018»


Στην παρούσα φάση, η οικονομία της Τουρκίας τα πηγαίνει εξαιρετικά καλά. Παραδόξως... Είναι, όμως, κάτι που θα κρατήσει; Οι εκτιμήσεις είναι δυσοίωνες. Το τρίτο τρίμηνο του 2017 το ΑΕΠ της Τουρκίας ανέβηκε κατά 11,1%, επίδοση που ξεπέρασε τις περισσότερες χώρες. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι η Τουρκία τα είχε πάει χάλια την ίδια περίοδο το 2016, όταν, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου, η οικονομία της συρρικνώθηκε κατά 0,8%.

 

Όμως, οι οικονομικές της επιδόσεις οφείλονται, κυρίως, σε ένα κύμα εύκολης πίστωσης που κατέκλυσε ολόκληρη τη χώρα, βοηθώντας έτσι χιλιάδες επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν την τουρκική πραγματικότητα, δηλαδή: 

→ Μια κατακόρυφη κάμψη του τουρισμού. 

→Την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης. 

→Και μια άγρια κυβερνητική καταστολή, που κόστισε σε περισσότερους από 600.000 ανθρώπους την ελευθερία τους. 

Το τουρκικό πλοίο εξόρυξης πετρελαίου Deepsea Metro II πλοίο ζεσταίνει τις μηχανές του μέσα στα ΣΤΕΝΑ περιμένοντας να πέσουν οι Έλληνες στην φάκα με το τυράκι.

Ποια είναι η φάκα σήμερα;

Είναι η περιβόητη ονομασία των Σκοπίων για αυτό βγήκαν διάφορες προσωπικότητες και μας υποβάλλουν σε « μαρτύρια συνειδήσεως»

Από τους πρώτους αγαπητοί μου τονίσαμε με πόνο καρδιάς μόλις αναδεύτηκαν τα νερά πάλι για το Μακεδονικό , ότι η Μακεδονία με τον Άθωνα είναι ο κλήρος της ΠΑΝΑΓΙΑΣ.

Οι γνωστικοί  μεταξύ των οποίων και  κάποιοι δυστυχώς εκκλησιαστικοί τότε διαβάζοντας τα, χαμογελούσαν .Τους κόπηκε το χαμόγελο όταν είδαν τις πρώτες εικόνες από το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.


« Ό Θεός άτι δεν είναι σωστό θα το πετάξει πέρα, όπως το μάτι πετάει το σκουπιδάκι.

Δουλεύει ό διάβολος, άλλα δουλεύει και ό Θεός και αξιοποιεί το κακό, ώστε να πρόκυψη από αυτό καλό.

Σπάζουν λ.χ. τα πλακάκια και ό Θεός τα παίρνει και φτιάχνει ωραίο μωσαϊκό.

Γι’ αυτό μή στενοχωρήσθε καθόλου, διότι πάνω από όλα και από όλους είναι ό Θεός, πού κυβερνά τα πάντα και θα καθίσει τον καθέναν στο σκαμνί, για να απολογηθεί για το τι έπραξε, οπότε και θα τον ανταμείψει ανάλογα.

Θα αμειφθούν αυτοί πού θα βοηθήσουν μία κατάσταση και θα τιμωρηθεί αυτός πού κάνει το κακό.

Τελικά ό Θεός θα βάλει τα πράγματα στην θέση τους, αλλά ό καθένας μας θα δώσει λόγο για το τι έκανε σ’ αυτά τα δύσκολα χρόνια με την προσευχή, με την καλωσύνη.»  Από: Βιβλίο ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ – ΛΟΓΟΙ B΄ – ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ


Ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του μετά το Μακεδονικό  καταιγίδα στο  ΑΙΓΑΙΟ.

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ άνοιξε τον δρόμο για το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ

Σας το επαναλαμβάνουμε  εδώ και χρόνια με Πίστη και Ελπίδα.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...