Στρατός Ξηράς

Στρατηγός Κωσταράκος: Γιατί προτείνει στα στελέχη να πάνε …σινεμά


Στρατηγός Κωσταράκος: Γιατί προτείνει στα στελέχη να πάνε …σινεμά – Ποια ταινία του έκανε εντύπωση και γιατί πρέπει να την δουν Ευέλπιδες, Υπαξιωματικοί και στρατιώτες

Τις εντυπώσεις του από την ταινία που παρακολούθησε στην μεγάλη οθόνη μεταφέρει ο στρατηγός Κωσταράκος, προτρέποντας την «ένστολη νεολαία» να την παρακολουθήσει.

Πιο συγκεκριμένα έγραψε στο Facebook:

Παρακολούθησα χτες το βράδυ στον κινηματογράφο την ταινία του Σαμ Μέντες «1917». Είναι ένα από τα επικρατέστερα φαβορί για τα φετινά Όσκαρ.

Πρόκειται για την ιστορία δυο Βρετανών δεκανέων του Πεζικού, στο Passendale κοντά στο Ypres (Τρίτη Μάχη του Ypres) στη Βελγική Φλάνδρα,

τον Απρίλιο του 1917 κατά τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο, στους οποίους ανατίθεται η αποστολή να μεταφέρουν ένα μήνυμα σε γειτονική Μονάδα που κινδυνεύει.

Πρόκειται για την προσπάθεια εκτέλεσης της αποστολής με απόλυτη αίσθηση καθήκοντος από δυο Βρεττανούς στρατιώτες του Πεζικού της εποχής.

Η αποστολή πάνω από όλα και το καθήκον που δεν παραβλέπεται ποτέ.

Στρατηγός Κωσταράκος: Γιατί προτείνει στα στελέχη να πάνε …σινεμά

Η «Ατομική Εντολή» του «Αγγελιοφόρου» όπως αυτή περιγράφεται στο Εγχειρίδιο Εκστρατείας 7-4 «Ατομική Εκπαίδευση στα της Μάχης – Περίπολοι», ήρθε στο μυαλό μου αυτόματα μετά από 46 χρόνια. Φαίνεται τα είχαμε διδαχθεί καλά.

Η ταινία είναι εκπληκτική τόσο σκηνοθετικά όσο και στρατιωτικά και στηρίζεται στη πραγματική ιστορία του παππού του σκηνοθέτη που εξετέλεσε μια παρόμοια αποστολή στον ίδιο χώρο και επέζησε.

Η ταινία αυτή για μένα, μαζί με τη ταινία «Η Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν» είναι οι καλύτερες και πληρέστερες στρατιωτικές ταινίες που φτιάχτηκαν ποτέ.

Πιστεύω πραγματικά ότι την ταινία πρέπει να την παρακολουθήσουν εκτός των άλλων, ολοι οι επαγγελματίες στρατιωτικοί και ιδίως οι Ευέλπιδες και οι Μόνιμοι Υπαξιωματικοί, αλλά και οι επαγγελματίες και οι κληρωτοί στρατιώτες γιατί άπτεται ενός βασικού αντικειμένου της Βασικής Στρατιωτικής Εκπαίδευσης – Basic Soldiering.

Και όχι μόνο αυτό. Δείχνει τα λάθη των στρατιωτών που μπορεί να αποβούν μοιραία για τους ίδιους και την αποστολή τους αλλά και την απόλυτη αφοσίωση των απλών στρατιωτών στην αδιαπραγμάτευτη εκτέλεση της αποστολής που τους ανατέθηκε. Εξαιρετική.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ