Κόσμος

Λιβύη: Ο στρατός του Χαφτάρ κατέρριψε τουρκικό drone - Πραγματοποιούσε επιθέσεις στην Τρίπολη - Δείτε βίντεο

Λίγο μετά τη συνάντηση του Σάρατζ με τον Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, κάνει το γύρο του κόσμου η είδηση πως ο στρατός του Χαφτάρ, κατέρριψε ένα drone της Τουρκίας που πραγματοποιούσε επιθέσεις στην Τρίπολη.

«Ενα εχθρικό τουρκικό drone καταρρίφθηκε. Αυτή η πτήση ήταν παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός» ανέφερε το γραφείο Τύπου της αίθουσας επιχειρήσεων.

Αυτό το συμβάν προκύπτει μετά από τη συνάντηση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Τούρκο ομόλογό του στην Κωνσταντινούπολη στις 8 Ιανουαρίου, όταν κάλεσαν και τις δύο πλευρές που συγκρούονται στη Λιβύη να προβούν σε κατάπαυση του πυρός από τα μεσάνυχτα της 12ης Ιανουαρίου.

Ο εθνικός στρατός της Λιβύης του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ (LNA) κατέρριψε ένα τουρκικό drone που έκανε επιθέσεις παραβιάζοντας την κατάπαυση του πυρός μεταξύ του LNA και της κυβέρνησης της εθνικής συμφωνίας (GNA), δήλωσε την Κυριακή η Λειτουργική Διεύθυνση Αλ - Καράμα του LNA.

«Ενα εχθρικό τουρκικό drone καταρρίφθηκε. Αυτή η πτήση ήταν παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός», ανέφερε το γραφείο Τύπου της αίθουσας επιχειρήσεων.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη στις 8 Ιανουαρίου για να συζητήσουν την κατάσταση στη Λιβύη και κάλεσαν τις αντιμαχόμενες πλευρές να τηρήσουν κατάπαυση του πυρός από τα μεσάνυχτα στις 12 Ιανουαρίου και να καθίσουν για συνομιλίες.

https://twitter.com/LibyaReview/status/1216376370168836096

https://twitter.com/LibyaReview/status/1216375329754959872

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ