Κόσμος

Η Γερμανία σχεδιάζει την απόσυρση στρατιωτών από το Ιράκ

Η γερμανική κυβέρνηση φέρεται να σχεδιάζει την απόσυρση μέρους των στρατευμάτων που διατηρεί στο Ιράκ, μετά το ιρακινό ψήφισμα για αποχώρηση των ξένων δυνάμεων.

Την απόσυρση μέρους των στρατευμάτων που διατηρεί στο Ιράκ σχεδιάζει η Γερμανία, όπως μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο ανώνυμο πηγές.

Η εξέλιξη αυτή επέρχεται, μετά το ψήφισμα του Κοινοβουλίου του Ιράκ για την εκδίωξη των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων από τα εδάφη της ασιατικής χώρας.

Είχε προηγηθεί η έντονη αντίδραση της Βαγδάτης για την πρόσφατη επιχείρηση του αμερικανικού στρατού στο διεθνές αεροδρόμιο της χώρας, κατά την οποία «εξοντώθηκε» ο Ιρανός στρατηγός, Κασέμ Σολεϊμανί.

Η Τεχεράνη έσπευσε να καταδικάσει τις κινήσεις της Ουάσιγκτον, απειλώντας με αντίποινα και εκδίκηση, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών, Τζαβάντ Ζαρίφ, χαρακτήρισε την αμερικανική κυβέρνηση ως «αδίστακτη».

Μάλιστα, η Βουλή της ασιατικής χώρας ενέκρινε ψήφισμα, με το οποίο ο στρατός και το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ χαρακτηρίζονται ως «τρομοκρατικές οντότητες».

Περισσότερα σε λίγο...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ