Κύπρος

Αντίποινα Μόσχας σε Κύπρο: «Τα Κατεχόμενα θα φιλοξενούν ρωσικά πολεμικά πλοία & υποβρύχια»!

"Χοντρά" αντίποινα ετοιμάζει η Μόσχα στην Κύπρο, όπως αναφέρει ο τουρκικός τύπος, για την υπογραφή υλοποίησης τουν αγωγού East Med και της αποδοχή όρων των ΗΠΑ για την άρση του εμπάργκο αμερικανικών όπλων με την αποστολή ρωσικών πολεμικών πλοίων για ελλιμενισμό στα κατεχόμενα στην νέα τουρκική βάση.

Μετά την υπογραφή της άρσης του εμπάργκο αμερικανικών όπλων στην Κύπρο, ρωσικά πολεμικά πλοία φέρονται να εμποδίζονται πλέον να χρησιμοποιήσουν τα λιμάνια στην Κύπρο”, αναφέρει τουρκική εφημερίδα.

Τουρκικές κυβερνητικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι λιμένες των κατεχομένων στην Κύπρο, θα δεχθούν τα ρωσικά πολεμικά πλοία και υποβρύχια, προκαλώντας αναταράξεις στην περιοχή.

Ο πρωθυπουργός των κατεχομένων Ersin Tatar, ο αντιπρόεδρος της ψευδοκυβέρνησης και “ΥΠΕΞ” Kudret Özersay, προσήλθαν πρόσφατα στην Κωνσταντινούπολη στο παλάτι του Τούρκου προέδρου Ρ.Ν. Ερντογάν, όπου είχαν συνομιλία για το θέμα αυτό με ολόκληρη την τουρκική πολιτική ηγεσία, παρόντος και των Τούρκων ΥΠΕΞ και ΥΠΑΜ.

Σύμφωνα και με τον τύπο των κατεχομένων, διεξήχθησαν συνομιλίες σχετικά με το άνοιγμα των λιμένων της Αμμοχώστου ή του Καραβοστασίου στα πολεμικά πλοία και πυρηνοκίνητα υποβρύχια της Ρωσίας.

Εφόσον η κατεχόμενη Κύπρος αναπτύξει στρατιωτική σχέση με τη Ρωσία, αυτό σύμφωνα με την τουρκική πλευρά, θα είναι μια απάντηση στη συμφωνία της Ελληνοκυπριακής πλευράς με τις ΗΠΑ και θα αποτελέσει ένα ακόμη βήμα για την αναγνώριση της “ΤΔΒΚ” από την Μόσχα .

Ταυτόχρονα, αρθρογράφος σε εφημερίδα των Κατεχόμενων, επιβεβαίωσε έμμεσα την πληροφορία, τονίζοντας ότι μετά την επιστροφή της πολιτικής ηγεσίας των κατεχομένων, «170 εκατομμύρια τουρκικές λίρες έπεσαν στο ταμείο της τουρκοκυπριακής κυβέρνησης”.

Οι ΗΠΑ για να άρουν το εμπάργκο όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία, το οποίο ισχύει από το 1987, έθεσαν δύο όρους.

Α. Την ακύρωση της αμυντικής συμφωνίας της Κύπρου με την Ρωσία, για τον ελλιμενισμό ρωσικών πολεμικών πλοίων στο νησί για ανεφοδιασμό και συντήρηση.

Β. Τον αποτελεσματικό έλεγχο των λογαριασμών Ρώσων επιχειρηματιών σε υπεράκτιες τράπεζες στην Κύπρο.

Αυτοί οι όροι προκάλεσαν μεγάλη αντίδραση στην Ρωσία και μάλιστα ο Ρώσος πρεσβευτής στη Λευκωσία έκανε παράπονα στην ελληνοκυπριακή κυβέρνηση.

Αυτό που έδωσε το τελειωτικό κτύπημα στις ρωσο-κυπριακές σχέσεις, ήταν πάντα κατά τους Τούρκους, η ανακοίνωση της επικείμενης αποστολής Αμερικανών εκπαιδευτών και στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων των ΗΠΑ στην Κύπρο για να βοηθήσουν την Εθνική Φρουρά.

Η ελληνοκυπριακή πλευρά του νησιού θα έχει στο εξής έντονη αμερικανική στρατιωτική παρουσία, αφήνοντας αρνητικές επιπτώσεις στην έντασης Ιράν-ΗΠΑ”, δήλωσε ο ψευδο-πρωθυπουργός των κατεχομένων Kudret Özersay.

Ο Ερντογάν, όπως αφήνεται να εννοηθεί, προετοιμάζει πιθανόν το έδαφος για ακόμα και για πιο ισχυρή παρουσία των Ρώσων στην υπό κατασκευή τουρκική αεροναυτική βάση στην Αμμόχωστο, δίνοντας στον Πούτιν “έδαφος” στην Κύπρο δίπλα από Αμερικανούς και Ισραηλινούς, που “επισκέπτονται” συχνά το νησί, θέλοντας να έχει την ρωσική στρατιωτική δύναμη ως “επικουρική”, σε κάθε επικίνδυνο σενάριο στην περιοχή.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...