Μέση Ανατολή

ΟΗΕ: Οι ΗΠΑ δεν εκδίδουν βίζα στον ΥΠΕΞ του Ιράν για τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας

Το Ιράν υπέβαλε αίτηση για βίζα από τις ΗΠΑ στις 10 Δεκεμβρίου, μια ημέρα μετά την πρόσκληση του Ζαρίφ να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ την Πέμπτη.

Τα Ηνωμένα Έθνη ενημέρωσαν το Ιράν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα χορηγήσουν βίζα στον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ, για να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αργότερα αυτή την εβδομάδα, δήλωσε την Τρίτη ο Αλιρεζά Μιριουσεφί της ιρανικής αποστολής στα Ηνωμένα Έθνη.

«Χθες το βράδυ, πληροφορηθήκαμε από τα Ηνωμένα Έθνη ότι με βάση τις πληροφορίες που έλαβαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, πως δεν θα εκδοθεί η βίζα του Υπουργού Εξωτερικών του Ιράν, Τζαβάντ Ζαρίφ, για να απευθυνθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας, αλλά δεν έχουμε λάβει καμία σχετική ανακοίνωση από την αποστολή των ΗΠΑ» δήλωσε ο Μιριουσεφί.

Το Ιράν υπέβαλε αίτηση για βίζα από τις ΗΠΑ στις 10 Δεκεμβρίου, μια ημέρα μετά την πρόσκληση του Ζαρίφ να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ την Πέμπτη, σημείωσε ο αξιωματούχος της ιρανικής αποστολής στον ΟΗΕ.

Νωρίτερα την Τρίτη, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συμμορφωθούν με τη συμφωνία υποδοχής των Ηνωμένων Εθνών - ΗΠΑ στην περίπτωση του Ζαρίφ.

Σύμφωνα με τη συμφωνία της χώρας υποδοχής, οι Ηνωμένες Πολιτείες - ως χώρα υποδοχής - δεν θα πρέπει να επιβάλλουν εμπόδια στην κίνηση προς ή από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών σε αξιωματούχους κρατών - μελών του ΟΗΕ, που επιδιώκουν να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις των Ηνωμένων Εθνών.

Η συνθήκη απαιτεί επίσης από τις Ηνωμένες Πολιτείες να χορηγούν βίζα σε αυτά τα πρόσωπα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται και χωρίς καμία επιβάρυνση.

Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στέφαν Ντουτζάριτς δήλωσε νωρίτερα ότι ο γενικός γραμματέας Αντόνιο Γκουτέρες πιστεύει ότι η συμφωνία φιλοξενίας θα πρέπει να τηρηθεί στην περίπτωση του Ζαρίφ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...