Μέση Ανατολή

Αυτοί οργάνωσαν την επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ: Βίντεο με τους Αμερικανούς κομάντος

Η «επίθεση» η οποία διαπράχθηκε χθες Τρίτη εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στη Βαγδάτη ήταν έργο «τρομοκρατών», κατήγγειλε αργά το βράδυ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, κατονομάζοντας ως εγκέφαλους δύο πρόσωπα που κατηγόρησε ότι υποστηρίζονται από «συμμάχους του Ιράν».

Σε βίντεο που δημοσιοποίησε ο Νταν Σκαβίνο, σύμβουλος για τα κοινωνικά δίκτυα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, φαίνεται η στιγμή της άφιξης των πολεμικών ελικοπτέρων των ΗΠΑ στην αμερικανική πρεσβεία και η αποβίβαση των πεζοναυτών.

https://twitter.com/Scavino45/status/1212243829052624896

«Η σημερινή [σ.σ. χθεσινή] επίθεση ενορχηστρώθηκε από τρομοκράτες — τον Αμπού Μάχντι αλ Μουχάντις και τον Κάις αλ Χαζάλι — και υποστηρίχθηκε από συμμάχους του Ιράν, τον Χάντι αλ Αμάρι και τον Φάλεχ αλ Φαγιάντ», ανέφερε μέσω Twitter ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

«Όλοι τους φωτογραφήθηκαν μπροστά στην πρεσβεία μας», πρόσθεσε, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με τρία φωτογραφικά στιγμιότυπα.

https://twitter.com/SecPompeo/status/1212160732445499394

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές