Κοινωνία

Απάνθρωπο: Με εντολή της ΔΕΗ κόπηκε το ρεύμα στο Γηροκομείο Αθηνών - Πάνω από ένα εκτ. η οφειλή

Η ΔΕΗ σημειώνει: «Παρά τις συνεχείς και τακτικές οχλήσεις μας, καθώς και της εξώδικης πρόσκλησής μας, δεν έχει καταστεί δυνατή η τακτοποίηση του υπέρογκου χρέους σας»

Στις 3 Ιανουαρίου, όπως έχει γίνει γνωστό, αφού ενημέρωσε με επιστολή της το σωματείο «Ελεήμων Εταιρεία Αθηνών», η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) έδωσε εντολή στον ΔΕΔΔΗΕ για την απενεργοποίηση του μετρητή, στο πλαίσιο της στρατηγικής της επιχείρησης για την πάταξη των στρατηγικών κακοπληρωτών, σύμφωνα με το real.gr.

Στην επιστολή προς το σωματείο «Ελεήμων Εταιρεία Αθηνών» η ΔΕΗ σημειώνει: «Παρά τις συνεχείς και τακτικές οχλήσεις μας τα τελευταία επτά χρόνια καθώς και της πρόσφατης εξώδικης πρόσκλησής μας δεν έχει καταστεί δυνατή η τακτοποίηση του υπερβολικά υπέρογκου χρέους σας, από καταναλώσεις ηλεκτρικής ενέργειας και ανεξόφλητους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς πολλών χρονικών περιόδων, με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σας να υφίστανται από τον Αύγουστο του 2013, δηλαδή πέραν των έξι ετών». Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο, η οφειλή ανέρχεται σε 1.313.574 ευρώ, με την τελευταία καταβολή να έχει γίνει τον Μάιο του 2014. Από τότε, η οφειλή εξαπλασιάστηκε και συνεχίζει να βαίνει μηνιαία αυξανόμενη.

Η αντίδραση του σωματείου

Με αφορμή την εντολή για απενεργοποίηση του μετρητή του Γηροκομείου Αθηνών ο δημοσιογράφος και δικηγόρος Γιάννης Ντάσκας κατέθεσε αναφορά προς τον εισαγγελέα του Εφετείου Αθηνών, στην οποία αναφέρει ότι στο ίδρυμα ζουν σήμερα περισσότεροι από 140 ηλικιωμένοι, και αν το ρεύμα κοπεί το αποτέλεσμα, μπορεί να είναι μοιραίο για τη ζωή των πιο ευαίσθητων από αυτούς.

Όπως επισημαίνεται, το Γηροκομείο βρίσκεται ένα βήμα πριν από την αναστολή της λειτουργίας του και την απομάκρυνση των 140 ηλικιωμένων και 90 εργαζομένων, ενώ η προσωρινή διοίκηση του ιδρύματος έχει καταθέσει στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, τις τελευταίες 30 ημέρες, αιτήσεις για την παροχή αδείας για την εκμίσθωση συγκεκριμένων ακινήτων του Γηροκομείου. Στους λόγους, σημειώνει, που καθιστούσαν αναγκαία την προσφυγή αυτή για έκδοση προσωρινών διαταγών περιλαμβανόταν η οφειλή στη ΔΕΗ και η επαπειλούμενη διακοπή ρεύματος. Το δικαστήριο, όμως, απέρριψε τις σχετικές αιτήσεις. Ο Γιάννης Ντάσκας, με την αναφορά του, ζητεί από τον εισαγγελέα να διασφαλίσει τη ζωή των ηλικιωμένων, με όποιον τρόπο κρίνει πρόσφορο, προστατεύοντας το Δημόσιο συμφέρον.

Προτείνει μάλιστα ως λύση τη σύνδεση του ρεύματος του Γηροκομείου κατευθείαν με τα αρμόδια υπουργεία, αφού – όπως επισημαίνει – «η διερεύνηση των σκανδάλων κακοδιαχείρισης βρίσκεται ακόμα σε πρώτο βαθμό εκδίκασης στο Εφετείο Κακουργημάτων κατά της πρώην αιρετής, μέχρι το 2016, διοίκησης, ενώ αναφορές του προσωρινού προέδρου του Δ.Σ. του Γηροκομείου για την έκθεση ηλικιωμένων σε κίνδυνο ζωής που έχουν κατατεθεί από το καλοκαίρι του 2018, εκκρεμούν».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...