Αρχείο

Ισραηλινά F-16 πετούν πάνω από το Yavuz - Προσομοίωση επίθεσης με πυραύλους κρουζ - Νετανιάχου: "Το Ισραήλ συνεχίζει να ενεργεί στην άμυνα"

Του Ευάγγελου Δ. Κόκκινου

Ισραηλινά F-16 πετούν τώρα πάνω από το τουρκικό γεωτρύπανο Γιαβούζ σε περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Στο πλαίσιο της άσκησης είναι πιθανό να στοχοποιούν το τουρκικό πλοίο με πυραύλους κρουζ Delilah, προσομοιώνοντας ενδεχόμενη κατάσταση σε περίοδο πολέμου.

Παράλληλα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου αναφέρει πως "αναγκαστήκαμε να μπούμε σε μια τρίτη και περιττή προεκλογική εκστρατεία, αλλά η κυβέρνηση συνεχίζει να ενεργεί σε όλους τους σημαντικούς τομείς, ειδικά στην άμυνα", και αυτό αποδεικνύεται εμπράκτως.

Το Ισραήλ, καθώς έχει εισέλθει σε μια περίοδο έντονης πολιτικής αποσταθεροποίησης στο εσωτερικό του, συνεχίζει να δίνει παράδειγμα εξωτερική πολιτικής και προστασίας των εθνικών του συμφερόντων. Από αυτό πρέπει να διδαχθεί η Αθήνα και να πράξει αναλόγως, χωρίς να εμμένει σε επιφανειακές δηλώσεις με "βιτρίνα" το διεθνές δίκαιο.

Το Πενταπόσταγμα ήταν το πρώτο ελληνικό ΜΜΕ που μετέδωσε πληροφορίες για την στρατιωτική άσκηση του Ισραήλ νωρίτερα σήμερα. Υπενθυμίζουμε ότι κορβέτες Sa’ar 5/6, οι ισχυρότερες και γρηγορότερες του Ισραήλ, ταχύπλοα και υποβρύχια Dolphin-2 είναι έτοιμα να βυθίσουν οποιοδήποτε πλοίο του τουρκικού ναυτικού παρενοχλήσει το ερευνητικό σκάφος Bat-Galim, ενώ στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί και μαχητικά F-35.

https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/1206154240479154176

https://twitter.com/newsisrael13/status/1206155730321072128

https://twitter.com/pentapostagma/status/1206162914526289922

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...