Κύπρος

Το Ισραήλ βγάζει Κορβέτες & μαχητικά στην κυπριακή ΑΟΖ - Σθεναρή απάντηση στις τουρκικές απειλές στην Α.Μεσόγειο

Του Ευάγγελου Δ. Κόκκινου

Στρατιωτική άσκηση στην Ανατολική Μεσόγειο αναμένεται να διεξαχθεί σήμερα από το Πολεμικό Ναυτικό και την Αεροπορία του Ισραήλ. Η κίνηση αυτή αποτελεί αναμφισβήτητα μια σθεναρή απάντηση στις παράνομες ενέργειες του τουρκικού ναυτικού στην περιοχή της Μεσογείου.

Οι NOTAM έχουν ήδη εκδοθεί από χθες το βράδυ και το ερευνητικό πλοίο Bat-Galim, το οποίο προ ολίγων ημερών είχαν απειλήσει οι Τούρκοι στην κυπριακή ΑΟΖ, και άλλα πλοία θα συνοδευτούν από το Ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία στην Ανατολική Μεσόγειο σήμερα.

Κορβέτες Sa'ar 5/6, οι ισχυρότερες και γρηγορότερες του Ισραήλ, ταχύπλοα και υποβρύχια Dolphin-2 θα είναι έτοιμα να βυθίσουν οποιοδήποτε πλοίο του τουρκικού ναυτικού παρενοχλήσει το ερευνητικό σκάφος Bat-Galim. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες έως τώρα πληροφορίες, στη σημερινή ισραηλινή επιχείρηση θα συμμετάσχουν και μαχητικά F-35.

Υπενθυμίζουμε πως όπως μετέδωσε η Jerusalem Post και πρώτο ανέφερε το Πενταπόσταγμα στην Ελλάδα, πριν από λίγες μέρες είχαμε σοβαρό επεισόδιο μεταξύ του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και ισραηλινού ερευνητικού σκάφους.

Συγκεκριμένα οι Τούρκοι ανάγκασαν το ισραηλινό πλοίο να αποχωρήσει από την κυπριακή ΑΟΖ, περιοχή στην οποία η Άγκυρα δεν έχει καμία δικαιοδοσία αλλά συνεχίζει να διεκδικεί παράνομα, και το απείλησαν με βύθιση.

Στο ωκεανογραφικό σκάφος Bat Galim επέβαιναν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ben-Gurion καθώς και ένας Κύπριος γεωλόγος, οι οποίοι πραγματοποιούσαν έρευνα μετά από εντολή της ισραηλινής κυβέρνησης.

https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/1205978875957776384

https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/1205981423817113606

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές