Ενέργεια

"Χαστούκι" σε Ερντογάν - Στην Αθήνα "πέφτουν" οι υπογραφές για τον EastMed - "Μπλόκο" σε Τουρκία

Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ είναι έτοιμοι για τις υπογραφές της συμφωνίας για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed που θα βάλει το οριστικό "στοπ" στις βλέψεις του Ερντογάν.

Θα ακολουθήσει και η υπογραφή της και από την Ιταλία και ο κλοιός για τον... σουλτάνο "στενεύει". Η συμφωνία - πρόκληση της Τουρκίας με την Λιβύη και η άμεση αντίδραση της Ελλάδας για την ανατολική Μεσόγειο. Ο Δένδιας μετέβη σήμερα στην Λιβύη και οι εξελίξεις είναι ραγδαίες.

Στις 2 Ιανουαρίου του 2020 θα υπογραφεί στην Αθήνα η Διακρατική Συμφωνία από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, για τον ενεργειακό αγωγό EastMed!

Η Συμφωνία θα ολοκληρωθεί και με την υπογραφή της από την Ιταλία.

Όλα… έτρεξαν για τον αγωγό EastMed
Οι προκλήσεις της Τουρκίας και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν θα σταθούν εμπόδιο στη συμφωνία για τον αγωγό EastMed, δήλωνε χθες μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος τόνιζε πως η συμφωνία “θα προχωρήσει ο,τι κι αν λέει ο Ερντογάν”.

“Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μπροστά με βάση το διεθνές δίκαιο”, πρόσθεσε. Παράλληλα, διεμήνυσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει όλα τα ενεργειακά σχέδια που ενισχύουν τη χώρα.

“Η Τουρκία είναι μεγάλη χώρα, ωστόσο θα πρέπει να καταλάβει ότι πρέπει να συμβιώσουμε και όπως είπε και ο πρωθυπουργός υπάρχουν όρια”, τόνισε ο κύριος Χατζηδάκης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ