Κόσμος

Ερντογάν: «Θα στείλω στρατό στη Λιβύη, κανείς δεν μπορεί να με εμποδίσει!»


Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Απασφάλισε πριν λίγο ο Ερντογάν, ο οποίος επιβεβαίωσε όσα έγραφε πριν το Πενταπόσταγμα. Σε ομιλία του σε πανεπιστήμιο, δήλωσε πως «εάν και όποτε μας ζητηθεί θα στείλουμε στρατεύματα στη Λιβύη, κανείς δεν μπορεί να μας εμποδίσει.» 

Βέβαια η Τουρκία εδώ και μήνες έχει στείλει όπλα και μυστικούς πράκτορες στην Τρίπολη. Ο Ερντογάν εδώ και λίγες ημέρες εφοδιάζει με άρματα και με νέα UAV το GNA, οπότε θα προχωρήσει στο επόμενο βήμα, όπου ναυτικό και Ειδικές Δυνάμεις θα αναλάβουν πλέον δράση κατά του LNA.

Σε ερώτηση μάλιστα που του έγινε για την Α. Μεσόγειο, ανέφερε πως θέλει καταστάσεις win-win!

ΣΤΟ «ΠΟΔΙ'' ΟΙ ΦΥΛΕΣ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ

Εν τω μεταξύ δύο οργανώσεις Λίβυων ακτιβιστών, «Οι Γιοι της Λιβύης» και η «Χαρακάτ για τη Λιβύη», σε κοινή τους ανακοίνωση καταδικάζουν τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με την προθυμία του να στείλει τουρκικά στρατεύματα στη Λιβύη εάν του το ζητήσει η κυβέρνηση της Τρίπολης.

Οι οργανώσεις κάνουν λόγο για προαναγγελία τουρκικής εισβολής στη Λιβύη, που θα έχει ως αποτέλεσμα επανάληψη των σφαγών που διαπράττουν «οι συμμορίες του Ερντογάν και οι πράκτορές του» στη βόρεια Συρία, με στόχο την αλλοίωση εκεί της δημογραφίας (εθνοκάθαρση Κούρδων).

Οι δύο οργανώσεις καλούν σε μαζικές διαδηλώσεις ενάντια στις απειλές Ερντογάν για εισβολή στη Λιβύη. 

Το Πενταπόσταγμα επιβεβαιώνεται, καθώς είχαμε αναφέρει ότι το επόμενο βήμα Ερντογάν μετά την συμφωνία με την Λιβύη θα είναι η αποστολή τούρκων στρατιωτών.

Ο Talal al-Mihoub, επικεφαλής της επιτροπής άμυνας και εθνικής ασφάλειας του κοινοβουλίου της Λιβύης, δήλωσε ότι η νέα συμφωνία ασφάλειας που υπέγραψε η κυβέρνηση του με την Τουρκία αποτελεί μια σοβαρή εξέλιξη “για τις τουρκικές στρατιωτικές παρεμβάσεις στη Λιβύη», επισημαίνοντας ότι αυτή η συμφωνία αποτελεί μόνο κάλυψη για τον περαιτέρω εξοπλισμό των πολιτοφυλακών της κυβέρνησης του με ειδικά όπλα από την Τουρκία καθώς και με προσωπικό. 

Επίσης αναφέραμε πριν λίγες ημέρες:

Σε ισχύ τίθεται πλέον και η στρατιωτική συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης. Τα τεκταινόμενα που λαμβάνουν χώρα νοτίως της Κρήτης πρέπει να ενργοποιήσουν άμεσα την Ελληνική πλευρά. Όπως μας ενημερώνουν λογαριασμοί στο twitter, αλλά και αραβικά ΜΜΕ, πριν λίγες ώρες είχαμε μεταφορά όπλων από την Κωνσταντινούπολη προς το αεροδρόμιο της Μisrata, το οποίο ελέγχεται από την Τρίπολη.  

Η σύγκρουση Ερντογάν-Χαφτάρ είναι προ των πυλών!

 
https://twitter.com/dirilispostasi/status/1204372264814358528?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/gunes_gazetesi/status/1204372891183108096?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/eha_news/status/1204376156679626752?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/gunes_gazetesi/status/1204372224829837313?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/ahval_en/status/1204372226855837701?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...