ΗΠΑ

Τζέφρι Πάιατ: Προκλητική η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης για την ΑΟΖ

Προκλητικό χαρακτηρίζει το μνημόνιο συνεργασίας Τουρκίας και Λιβύης για την μεταξύ τους ΑΟΖ ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, σε αποκλειστική συνέντευξή του στο CNN Greece.

«Η πρόσφατη συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης είναι προκλητική και δεν βοηθά στο να γίνει η Ανατολική Μεσόγειος μια ζώνη συνεργασίας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κύριος Πάιατ.

O Αμερικανός πρέσβης, σχολιάζοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη διαδικασία ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε πως οι ΗΠΑ περιμένουν να συνεχιστεί αυτή η πορεία.

«Επίσης θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε σθεναρά αυτό που κάνει η Ελλάδα, να αντιστρέψει δηλαδή την ευρωπαϊκή απόφαση» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του, ο Αμερικανός πρέσβης αναφέρθηκε στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης στο οικονομικό πεδίο, τις αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα αλλά και τις δυνατότητες συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ολόκληρη η τηλεοπτική συνέντευξη του Αμερικανού πρέσβη θα δημοσιευτεί το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...