Ρωσία

Ρωσία: Ο Nord Stream 2 θα ολοκληρωθεί παρά τις κυρώσεις των ΗΠΑ

Ο αγωγός φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Γερμανία μέσω Τουρκίας θα ολοκληρωθεί παρά το κλίμα που επικρατεί απέναντι στην Τουρκία.

Στις αμερικανικές κυρώσεις αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Πάνκιν, ξεκαθαρίζοντας ότι το πρότζεκτ του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 θα ολοκληρωθεί.

Το πρότζεκτ του Nord Stream 2 που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στη Γερμανία μέσω της Βαλτικής θα συνεχιστεί, παρά τις κυρώσεις των ΗΠΑ, ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Πάνκιν, την Παρασκευή.

«Κάποιοι έχουν μια διαστρεβλωμένη εικόνα του Nord Stream, ότι πρόκειται για ένα πολιτικό πρότζεκτ, όμως δεν ισχύει. Είναι ένα καθαρά οικονομικό πρότζεκτ και το να βάζεις κυρώσεις γι’ αυτό μόνο για καλό δεν είναι. Όμως η ηγεσία της εταιρείας και της χώρας μας δήλωσαν ότι σκοπεύουν να ολοκληρώσουν το Nord Stream», μετέφερε ο Πάνκιν σε υπουργό της Αθήνας.
Το Κογκρέσο των ΗΠΑ ενέκρινε νομοσχέδιο για την άμυνα για το 2020, στο οποίο περιλαμβάνονται νέες κυρώσεις για τους εργολάβους, που συμμετέχουν στην κατασκευή του αγωγού της Gazprom. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί φέτος και αυτές οι κινήσεις στοχεύουν στο να αποτρέψουν την ολοκλήρωσή τους.

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας δήλωσε ότι η χώρα του αντιτίθεται σε ξένες παρεμβάσεις. Η Ουάσιγκτον έχει επανειλημμένα επιχειρήσει να παρουσιάσει τον αγωγό φυσικού αερίου ως ένα εργαλείο για την αύξηση της ρωσικής επιρροής στην ενεργειακή αγορά της ΕΕ.

Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ πιέζουν την Ευρώπη να αγοράσει επιπλέον από το κοστοβόρο υγροποιημένο φυσικό αέριό τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...