Κόσμος

"Παίρνει φωτιά" η μάχη για την Αρκτική - Η Μόσχα δημιουργεί «αντι-πυραυλικό θόλο» πάνω από τον βόρειο στόλο

Ο διεθνής αγώνας για στρατιωτική υπεροχή στην Αρκτική μόλις έφτασε σε παράλογα νέα ύψη!!!

Μετά από την κατάρρευση του καθεστώτος ελέγχου των όπλων, που εδώ και δεκαετίες βοήθησε την αμελητέα πρόσφυση των ΗΠΑ στην εξουσία στην περιοχή, οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Κίνα συμμετέχουν τώρα σε έναν αδυσώπητο αγώνα για τον έλεγχο της επικράτειας βόρεια του Αρκτικού Κύκλου.

Και καθώς η Ρωσία κινείται για να υπερασπιστεί την επικράτειά της (η Ρωσία και ο Καναδάς έχουν την μεγαλύτερη επικράτεια μέσα στον Αρκτικό Κύκλο), ο ρωσικός στρατός ετοιμάζεται να αναβαθμίσει τον εξοπλισμό του αντιπυραυλικού συντάγματος του Βόρειου Στόλου του με τα νέα του state-of-the-art S-400 συστήματα πυραυλικής άμυνας.

Οι αναβαθμίσεις θα δημιουργήσουν αυτό που περιγράφεται ως "θόλο πυραυλικής άμυνας" ικανό να σταματήσει μια επίθεση των πυραύλων του ΝΑΤΟ.

Και αυτό δεν είναι όλο: τα ρωσικά αντιπυραυλικά στρατεύματα που βρίσκονται στην Αρκτική υφίστανται αυτό που έχει περιγραφεί ως καθεστώς "ριζικής επανεκπαίδευσης". Τελικά, όλες οι στρατιωτικές μονάδες θα είναι εξοπλισμένες με ρωσικής κατασκευής αντιαεροπορικά βλήματα S-400. Πρόκειται για τους ίδιους πυραύλους που η Τουρκία πρόσφατα συμφώνησε να αγοράσει από τους Ρώσους, προκαλώντας οργή σε άλλα μέλη του ΝΑΤΟ (όπως η Γαλλία) που είδαν την απόφαση της Τουρκίας να αγοράσει τα S-400 ως ένα είδος προδοσίας.

Εδώ και χρόνια, η Ρωσία ενισχύει τη στρατιωτική παρουσία της στην Αρκτική, χτίζει και επισκευάζει βάσεις και αεροδρόμια, αναπτύσσει το νεότερο υλικό της και ασκεί στρατιωτικά γυμνάσια, τα οποία ισχυρίζονται ότι οργανώνονται ανταποκρινόμενα στην αυξημένη εκπαιδευτική δραστηριότητα του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...