Κόσμος

Ξεκληρίζουν τους Κούρδους οι Τούρκοι! Εθνοκάθαρση στην... ασφαλή ζώνη Συρίας-Τουρκίας

Οι εκτοπισμένοι Κούρδοι από τη βόρεια Συρία μίλησαν για μια δραματική δημογραφική αλλαγή στις πατρίδες τους από τότε που η Τουρκία πήρε τον έλεγχο της περιοχής σε μια στρατιωτική επιχείρηση τον περασμένο μήνα που ισοδυναμεί με εθνοκάθαρση!

Η Άγκυρα δήλωσε ότι η κύρια προτεραιότητά της στην επιχείρηση "Άνοιξη Ειρήνης" ήταν να καταργήσει τις ομάδες που καθοδηγούσαν Κούρδοι -τις οποίες θεωρεί τρομοκρατικές οργανώσεις- από τα σύνορά της. Αλλά έχει επίσης υποσχεθεί να επανεγκαταστήσει ένα μεγάλο μέρος των 3.6 εκατομμυρίων Συρίων προσφύγων που φιλοξενεί σε αυτό που αποκαλεί μια ασφαλή ζώνη στην περιοχή των 32 χιλιομέτρων που βρίσκεται ανάμεσα στις συνοριακές πόλεις Tel Abyad και Ras al-Ayn που ελέγχει τώρα.

Οι ηγέτες των Κουρδικών δημοκρατικών δυνάμεων της Συρίας διαδραμάτισαν βασικό ρόλο στη διεθνή μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους, αλλά η Τουρκία λέει ότι αυτές οι ομάδες αποτελούν απειλή για την ασφάλεια, καθώς συνδέονται με αντάρτες στην Τουρκία.

Ωστόσο, τα βίντεο που τραβήχτηκαν έδειξαν ότι δεν είναι μόνο αυτές οι ομάδες που μπαίνουν στο στόχαστρο, αλλά και οι Κούρδοι  ευρύτερα.

Αυτό έγινε εμφανές  μετά την έναρξη της επιχείρησης στις 9 Οκτωβρίου, όταν ο Κούρδος αξιωματούχος Hevrin Khalaf σκοτώθηκε και οι δολοφόνοι ανέβασαν βίντεο από τις στιγμές της επίθεσης με αυτοκίνητο.

Σε άλλα βίντεο έχουν δείξει παρόμοιες επιδείξεις βιαιότητας κατά των Κούρδων και άλλων μειονοτήτων, οδηγώντας χιλιάδες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Πολλοί από αυτούς τώρα ζουν σε στρατόπεδα προσφύγων στη βορειοανατολική Συρία και φοβούνται ότι δεν θα μπορέσουν ποτέ να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

"Κανείς δεν μπορεί να επιστρέψει εκεί τώρα, είναι αδύνατο", δήλωσε ο Μουχάμαντ Αμίν, 37 ετών, ένας Κούρδος που απομακρύνθηκε με την οικογένειά του από την πόλη Ras al-Ayn στις πρώτες ημέρες της τουρκοκρατούμενης επιχείρησης.

Έχουν ήδη υπάρξει εκτεταμένες αναφορές λεηλασίας από τα μέλη του Συριακού Εθνικού Στρατού, την οργάνωση των τουρκικών υποστηριζόμενων ανταρτικών ομάδων κάποτε γνωστή ως  Ελεύθερος συριακός στρατός.

Μια έκθεση που δημοσίευσε το Human Rights Watch περιελάμβανε τεκμηριωμένες αποδείξεις λεηλασίας και συνεντεύξεις με τους ντόπιους, που δήλωσαν ότι οι ομάδες είχαν εμποδίσει τους συγγενείς να επιστρέψουν στα σπίτια τους, σκοτώνοντας τρεις άντρες που είχαν προσπαθήσει να επιστρέψουν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...