Ρωσία

Μόσχα: Βολές για την προσπάθεια της αμερικανικής Γερουσίας να συνδέσει τη Ρωσία με την «τρομοκρατία»

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαράχοβα, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της Μόσχας σχετικά με την απόφαση των Αμερικανών νομοθετών να σπείρουν ένα «ρωσοφοβικό» κλίμα εν όψει της προεκλογικής εκστρατείας του 2020.

Την Τετάρτη, η Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ πρότεινε ένα νομοσχέδιο προς το Υπουργείο Εξωτερικών θέτοντας ζήτημα να χαρακτηριστεί η Ρωσία «κράτος - υποστηρικτής της τρομοκρατίας» μαζί με χώρες όπως το Ιράν, η Βόρεια Κορέα, το Σουδάν και η Συρία.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαράχοβα, εξέφρασε τη λύπη της Μόσχας για την απόφαση των Αμερικανών νομοθετών να χρησιμοποιήσουν τη «ρωσοφοβία» εν όψει της προεκλογικής εκστρατείας του 2020, όπως καταδεικνύει η προσπάθεια της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας να χαρακτηρίσει τη Ρωσία ως «υποστηρικτή της τρομοκρατίας».

«Καταλαβαίνουμε πολύ καλά ότι η Ρωσία έχει γίνει ένα από τα κύρια θέματα όχι μόνο στις προεδρικές εκστρατείες, αλλά και σε άλλες προεκλογικές εκστρατείες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχουμε επανειλημμένα εκφράσει όχι μόνο τη λύπη μας, αλλά και την απόρριψη τέτοιων προσεγγίσεων. Είναι σαφές ότι τέτοιες ενέργειες δεν εντάσσονται στις διμερείς σχέσεις ούτε χρησιμεύουν για την ανάπτυξή τους», δήλωσε ο Ζαχάροβα, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Μόσχα την Πέμπτη.
Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, οι ενέργειες αυτές μπορούν να περιγραφούν από έναν γενικότερο όρο: «Τη ρωσοφοβική πολιτική με τους ευκαιριακούς στόχους».

Η Ζαχάροβα δήλωσε έκπληκτη επίσης από το γεγονός πως τόσοι Αμερικανοί πολιτικοί δεν φαίνεται να καταλήγουν σε κάτι νέο ή να επικεντρώνονται σε άλλα θέματα, όπως οι χαμένες ευκαιρίες και τα χαμένα κέρδη που προκάλεσαν οι υστερικές αντιτρομοκρατικές εκστρατείες στην πολιτική των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια.
Όπως σχολιάζει η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, οι απλοί Αμερικανοί θα έπρεπε να μπορούν να ανακαλύψουν πόσα χάθηκαν χάρη στις πράξεις «των ανθρώπων που ασχολούνται με την καταστροφή του ιστού των ρωσοαμερικανικών σχέσεων».

Την Τετάρτη, η Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ ενέκρινε νομοσχέδιο ζητώντας από το υπουργείο Εξωτερικών να καθορίσει εάν η Ρωσία θα πρέπει να οριστεί ως «κράτος που υποστηρίζει την τρομοκρατία». Σε αυτήν την περίπτωση, οι ΗΠΑ θα μπορούν να επιβάλλουν επιπρόσθετες κυρώσεις στη Ρωσία.

Αν εγκριθεί, ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο θα υποχρεωθεί να μιλήσει στο Κογκρέσο για το αν η Ρωσία πληρεί τον χαρακτηρισμό «χορηγός τρομοκρατίας». Το νομοσχέδιο συζητιέται τώρα στη Γερουσία και το Σώμα, και εάν περάσει θα πάει στο γραφείο του Προέδρου Tραμπ για υπογραφή.

Η Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας ενέκρινε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο μόλις μία ημέρα μετά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ στην Ουάσινγκτον όπου συζητήθηκαν τρόποι βελτίωσης των ρωσοαμερικανικών σχέσεων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...