Αρχείο

Η Βουλή της Λιβύης στέλνει την συμφωνία Ερντογάν-Σάρατζ στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο! - Στο πλευρό της Ελλάδας & το κουρδικό HDP


Του Ανδρέα Μουντζουρούλια 

Ενώ η Ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί αποσβολωμένη τις εξελίξεις, κάποιοι άλλοι φροντίζουν για εμάς. Κινήσεις που θα έπρεπε ήδη να έχουν γίνει από την Αθήνα, τελικά λαμβάνουν χώρα από Λίβυους Αξιωματούχους!

Ο Αμπντουλάχ Μπλάεκ, μέλος της Λιβυκής Βουλής των Αντιπροσώπων, δήλωσε πως παίρνονται ήδη μέτρα κατά της Τουρκίας και ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουμε εξελίξεις.

Λίβυοι Αξιωματούχοι, είτε ανήκουν στον Χαφτάρ, είτε σε διαφορετικές φυλές της Λιβύης, αντιστέκονται στην συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης, η οποία υπονομεύει την εθνική ακεραιότητα της χώρας.

Πριν λίγες ημέρες, όπως ανέφερε πρώτο το Πενταπόσταγμα, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αγκίλα Σάλεχ απηύθυνε επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες σχετικά με την υπογραφή μνημονίου συμφωνίας μεταξύ του ηγέτη της κυβέρνησης της Τρίπολης Φαγέζ αλ Σάρατζ με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν, το οποίο περιελάμβανε τη στρατιωτική συνεργασία και την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ του κράτους της Λιβύης και της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

Ο Σαλέχ εξήγησε στην επιστολή του ότι η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ της κυβέρνησης συμφιλίωσης που επιβλήθηκε στον λαό της Λιβύης, είναι παράνομη καθώς δεν εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία (Skhirat).

Τώρα οι εξελίξεις τρέχουν με γοργούς ρυθμούς, καθώς ο Μπλάεκ δήλωσε πως τα έγγραφα της συμφωνίας, τα οποία είδαν σήμερα το φως της δημοσιότας, θα σταλούν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.

«Τα έγγραφα θα σταλούν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και συγκεκριμένα στοχεύουν στο να απαγγελθούν κατηγορίες κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και κατά του Fayez Sarraj, προέδρου της λεγόμενης κυβέρνησης συμφιλίωσης. Η συμφωνία για εμάς είναι άκυρη, καθώς τόσο το Κατάρ, όσο και η Τουρκία στηρίζουν τον Sarraj, στέλνοντάς του όπλα και χρήματα, που στόχο και σκοπό έχουν να κερδίσουν τον Χαφτάρ, ενώ παράλληλα, στηρίζουν και τους τρομοκράτες.»

Πρόκειται για τρομερή εξέλιξη και καλό θα ήταν να την στηρίξει και η Ελλάδα.

KATAΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΗDP ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Την ίδια στιγμή και το κουρδικό HDP καταδικάζει την συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης καθώς την καταψήφισε στην τουρκική εθνοσυνέλευση στηρίζοντας έμμεσα την Ελλάδα.

Βουλευτές και στελέχη του κόμματος ισχυρίζονται πως δεν έχει νομιμότητα η συμφωνία, καθώς η Κυβέρνηση της Τρίπολης δεν αναγνωρίζεται από όλες τις πλευρές στην Λιβύη.

Τα τουρκικά ΜΜΕ ταυτόχρονα εξαπολύουν επιθέσεις κατά του κόμματος, λέγοντας πως παίρνει το μέρος της Ελλάδας και της Αιγύπτου.

Ακούει η Αθήνα; Βλέπει το ΥΠΕΞ; Κύριε Δένδια κάντε γρήγορες και έξυπνες κινήσεις, οι σύμμαχοι πλέον είναι πολλοί σε αυτή την σύγκρουση.
https://twitter.com/yeniakit/status/1202572852618309632?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...