Αρχείο

Ετοιμάζονται για κάθε σενάριο οι Ισραηλινοί: "Οι σχέσεις Τουρκίας-Πακιστάν οδηγούν σε μεταφορά τεχνογνωσίας πυρηνικών όπλων"

Πλήρης επιβεβαίωση του πρόσφατου άρθρου μας για την μεγάλη πιθανότητα απόκτησης της τεχνογνωσίας κατασκευής πυρηνικών κεφαλών της Τουρκίας από το Πακιστάν, αποτελεί το κύριο άρθρο της ισραηλινής εφημερίδας Jerusalem Post.

Εκεί αναφέραμε ότι υπάρχει μια εξαιρετικά μυστική διασύνδεση με «πυρηνικές προεκτάσεις» στις ήδη πάρα πολύ στενές σχέσεις μεταξύ Πακιστάν και Τουρκίας εκτός από τη θρησκεία, που έχει οδηγήσει τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να γίνει ιδιαίτερα προκλητικός στην Α.Μεσόγειο και την Συρία.

Ο Ερντογάν δεν έχει κρατήσει μυστική ποτέ την επιθυμία του να βάλει την Τουρκία στο κλαμπ των χωρών με πυρηνικά όπλα.

H ισραηλινή εφημερίδα, μας επιβεβαιώνει, αναφέροντας ότι οι αναπτυσσόμενες στρατηγικές σχέσεις της Τουρκίας με το Πακιστάν προκαλούν “ανησυχίες” σχετικά με την απόκτηση από την Άγκυρα τεχνολογίας κατασκευής πυρηνικών κεφαλών, καθώς ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε ανοιχτά τον Σεπτέμβριο για τις φιλοδοξίες της Άγκυρας να συνεχίσει το δικό της πρόγραμμα πυρηνικών όπλων.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, «είναι απαράδεκτο οι χώρες που διαθέτουν πυρηνικά να απαγορεύουν στην Άγκυρα να αποκτήσει τα δικά της πυρηνικά όπλα»

Η Τουρκία έχει ήδη τα βασικά στοιχεία για την απόκτηση “πλούσιων” πυρηνικών αποθεμάτων, καθώς διαθέτει εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό, πυρηνικούς αντιδραστήρες τύπου TR-1 και TR-2 που διατηρεί η Τουρκική Αρχή Ατομικής Ενέργειας, αναφέρει η J.P, προσθέτοντας ότι η παραλαβή καυσίμων παραμένει η μεγαλύτερη πρόκληση.

Ωστόσο, ο πρώτος πυρηνικός σταθμός της Τουρκίας κατασκευάζεται τώρα σε συνεργασία με τη Ρωσική Rosatom.

Εν τω μεταξύ, η Τουρκία έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την απόκτηση απόρρητης τεχνολογίας, η οποία απαιτείται για τον καθαρισμό του ουρανίου και την μετατροπή του σε πλουτώνιο, γράφουν οι Ισραηλινοί οι οποίοι σαφώς κάτι παραπάνω γνωρίζουν.

Υπενθυμίζουμε, σύμφωνα με μυστική έκθεση, η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών είχε επισημάνει εδώ και μεγάλοι διάστημα, ότι ο Ερντογάν έχει διατάξει να ξεκινήσει κρυφά η προετοιμασία για την κατασκευή χώρων για τον εμπλουτισμό του ουρανίου και ότι η Τουρκία είχε αρχίσει να παράγει «Yellowcake», ένα υλικό που είναι απαραίτητο για τα πυρηνικά προγράμματα.

Επίσης, αμερικανικό αμυντικό ινστιτούτο αναφέρει ότι οι διμερείς δεσμοί μεταξύ Τουρκίας και Πακιστάν έχουν ενισχυθεί σε άλλου τύπου στρατιωτικό και στρατηγικό επίπεδο.

Μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού του Πακιστάν Imran Khan στην Άγκυρα στις αρχές του 2019, οι διμερείς δεσμοί με την Τουρκία ενισχύθηκαν περαιτέρω σε στρατιωτικό και στρατηγικό επίπεδο, αναφέρει το αμερικανικό αμυντικό ινστιτούτο Defense 360 ​​Europe.

Η ραγδαία ενίσχυση των δεσμών της Τουρκίας με το Πακιστάν ενδέχεται να επιτρέψει στην Άγκυρα να αποκτήσει πρόσβαση σε περαιτέρω απόρρητες πληροφορίες που θα τις δώσουν πολλά πλεονεκτήματα στην κατασκευή πυρηνικών κεφαλών.

Οι στρατιωτικοί δεσμοί της Τουρκίας με το Πακιστάν εξελίσσονται, τονίζουν Ισραηλινοί ειδικοί, καθώς πρόσφατα δύο πολεμικά πλοία του Πακιστάν συμμετείχαν σε μια πολυεθνική άσκηση στη νότια Τουρκία στο Αιγαίο, ενώ τον Οκτώβριο το ναυτικό του Πακιστάν κατασκεύασε δεξαμενόπλοιο 17.000 τόνων σε συνεργασία με τουρκική εταιρεία.

Το Ισλαμαμπάντ συμφώνησε επίσης να αγοράσει 30 τουρκικά επιθετικά ελικόπτερα κατά τη διάρκεια αμυντικής συμφωνίας το 2018. Η Άγκυρα, από την άλλη πλευρά, αγοράζει αεροσκάφη MUS-17 Super Mushshak από το Πακιστάν.

"Η ανθηρή αμυντική σχέση, με την πιθανή πυρηνική της διασύνδεση, λαμβάνει χώρα μέσα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο", γράφει η Jerusalem Post.

Ο Ερντογάν έχει απομακρύνει την Τουρκία από τη Δύση προς την Ανατολή και τώρα έχει στρέψει το πρόσωπό της ολοκληρωτικά προς τον ισλαμικό κόσμο σε μια πορεία του πολιτικού Ισλάμ.

Ο Τούρκος πρόεδρος γνωρίζει ότι μετά την απόκτηση των πυραύλων S-400, οι οποίοι είναι αυτόνομοι και δεν συνδέονται με το νατοϊκό σύστημα, σειρά έχει η απόκτηση πυρηνικών κεφαλών για τους πυραύλους BORA, που έχουν εμβέλεια 270 χλμ.

Με αυτά τα δύο τρομερά όπλα στην φαρέτρα του, θα μπορεί να απειλεί στην Μέση Ανατολή, το Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο όλες τις χώρες της περιοχής, διότι κατάλαβε ότι οι εκβιασμοί του τον φέρνουν σχεδόν πάντα σε θέση “νικητή”. Αν δεν βρεθεί κάποιος να τον σταματήσει, τότε τα πράγματα θα γίνουν πολύ- πολύ δύσκολα για όλους.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...