Εσωτερική Ασφάλεια

Επέτειος Γρηγορόπουλου: «Ψέμα τα περί ακραίας καταστολής», λέει το Υπ. Προστασίας του Πολίτη

Τι αναφέρει μακροσκελής ανακοίνωση του Υπ. Προστασίας του Πολίτη που απαντά στην ανακοίνωση το ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν υπήρξε ακραία καταστολή».

Ανακοίνωση - απάντηση στο γραφείο τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ως «Ψέμα τα περί ακραίας καταστολής», χαρακτηρίζει το υπουργείο αναφερόμενο στα όσα καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και την αστυνομίαγια τη συμπεριφορά απέναντι στους διαδηλωτές, στην πορεία για τη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου.

«Δεν υπήρξε ακραία καταστολή» τονίζει η ανακοίνωση του υπουργείου ενώ προσθέτει ότι «οι άντρες των ΜΑΤ δεν «εξευτέλισαν διαδηλωτές στους δρόμους της Αθήνας», συνέλαβαν υπεύθυνους για επιθέσεις στο κέντρο των Εξαρχείων, με τις μολότοφ και τις πέτρες στα χέρια. Η διαδήλωση άλλωστε είχε τελειώσει περίπου 2 ώρες πριν».

Τονίζει ακόμα ότι «στις φετινές επετείους οι εκδηλώσεις και οι διαδηλώσεις έγιναν, αλλά η Αθήνα δεν κάηκε! Οι περιουσίες των πολιτών, η ειρήνη της πόλης διαφυλάχθηκαν αλλά και το κίνημα της νεολαίας περιφρουρήθηκε και δεν αμαυρώθηκε από επεισόδια». Αναφέρει ότι οι 12 που συνελήφθησαν και το βίντεο που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις για ακραία βία από πλευράς αστυνομικών, είναι από τα επεισόδια στα Εξάρχεια και όχι από τις διαδηλώσεις. «Με σακίδια γεμάτα πέτρες, με τα μάρμαρα της πλατείας πάλι σπασμένα, με μολότοφ. Αν αυτό εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ κίνημα νεολαίας ας το ξανασκεφθεί», επισημαίνει το Υπουργείο.
Η ανακοίνωση καταλήγει:

«Η Αστυνομία και η κυβέρνηση σέβονται τη νομιμότητα. Και την εξασφαλίζουν με μεγάλο κόπο απέναντι σε μειοψηφίες βίας, που άλλοι αναγορεύουν σε κίνημα νεολαίας, δυσφημώντας βαθιά το τελευταίο».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ