Ελληνοτουρκικά

Στήνει κρίση η Άγκυρα: Χάρτης της Κρήτης σε συμβούλιο του τουρκικού ΥΠΕΞ - Έστειλαν κατασκοπευτικά στην Κυπριακή ΑΟΖ


Στήνει η κρίση η Τουρκία, βάζοντας μπουρλότο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, λίγο πριν την συνάντηση Ερντογάν-Μητσοτάκη στο Λονδίνο. 

Η Άγκυρα στοχοποιεί πλέον την Κρήτη και με χάρτη-σοκ γκριζάρει και τα νησιά του Αιγαίου.

To θέμα του μνημονίου συνεργασίας Τουρκίας-Λιβύης για οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών τέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Τουρκίας. Σχετική τοποθέτηση και ενημέρωση έκανε ο Βοηθός Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας , κ. Yavuz Selim Kiran. 

Όπως μπορείτε να δείτε ξεκάθαρα, ο χάρτης με την Κρήτη βρίσκεται σε πρώτο πλάνο από τους Τούρκους Αξιωματούχους.

https://twitter.com/volkan_bozkir/status/1202156104966451200?ref_src=twsrc%5Etfw

Μετά την συμφωνία με την Τρίπολη, η Άγκυρα θα εντείνει τις πιέσεις της στην περιοχή.

Γι'αυτό πλέον το Πεντάγωνο παίρνει μέτρα για να  μπλοκάρει τους σχεδιασμούς της Άγκυρας, καθώς προχωρεί σε παρεμβάσεις ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων στην Κρήτη.

-Από την αρχή του χρόνου αναμένεται να δραστηριοποιηθεί ένα δεύτερο αερομεταφερόμενο Τάγμα της 5ης Ταξιαρχίας, το 545 που θα έχει εδρεύσει στο Ηράκλειο.

Η ενίσχυση της Ταξιαρχίας όμως με ένα ακόμη τάγμα επιβάλλει -όπως επισημαίνουν στρατιωτικές πηγές- τη μόνιμη παρουσία στο νησί ελικοπτέρων Σινούκ.

-Επιπλέον βέβαιο θεωρείται ότι σημαντικό ρόλο επιτήρησης της ευρύτερης περιοχής γύρω από την Κρήτη θα έχουν και τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας ΠΝ Ρ-3 Orion. Τα τέσσερα αεροπλάνα αναβαθμίζονται στην ΕΑΒ και θα είναι διαθέσιμα το 2022, 2023.

Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι έστελναν πριν λίγο κατασκοπευτικά στην Κυπριακή ΑΟΖ. 

H τουρκική Πολεμική Αεροπορία έστειλε ένα Boeing E-7T ( διακριτικό TURAF29) το οποίο αναχώρησε από την βάση του Ικονίου και πραγματοποίησε αποστολή επιτήρησης στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Εν συνεχεία έστειλε και άλλο κατασκοπευτικό (δικαριτικό TURNA57) το οποίο πραγματοποίησε αποστολή περιπολίας νότια της Κύπρου.

Δεν είναι τυχαίες οι συγκεκριμένες αποστολές, καθώς τα έστειλε σε σημεία που κάνουν, ή που θα διεξάγουν έρευνες εταιρείες όπως η ΕΝΙ, η ΤΟΤΑL και η Exxon στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...