Ρωσία

Δεν έχει αγώνα χωρίς σημαία: Ρώσοι μποξέρ αρνούνται να κατέβουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η εκτελεστική επιτροπή της WADA υιοθέτησε έκθεση για την απαγόρευση της Ρωσίας από την φιλοξενία και τη συμμετοχή σε μεγάλα διεθνή αθλητικά γεγονότα για τέσσερα χρόνια με τους αθλητές της να επιτρέπεται να συμμετάσχουν μόνο αφού αποδείξουν ότι δεν ενεπλάκησαν σε παραβιάσεις του κώδικα κατά του ντόπινγκ.

Μποξέρ από τη ρωσική εθνική ομάδα αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο χωρίς την εθνική τους σημαία, όπως μετέδωσε το R-Sports.

Ο γενικός γραμματέας στης Ομοσπονδίας Μποξ της Ρωσίας Ουμάρ Κρέμλεφ δήλωσε:

«Οι αθλητές ζητούν να χρησιμοποιήσουμε τα δικαστήρια για να αντιστρέψουμε την απόφαση και να τους δοθεί το δικαίωμα να σηκώσουν τη σημαία. Πρέπει να περιμένουμε τα επόμενα βήματα της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής (IOC) και της ρωσικής υπηρεσίες αντιτόπινγκ (RUSADA), αλλά κι εμείς οι ίδιοι θα εξετάσουμε την πιθανότητα να αμφισβητήσουμε αυτή την απόφαση… Για εμάς, το σημαντικότερο πράγμα είναι οι μποξέρ μας να εμφανιστούν υπό τη σημαία της Ρωσίας και τον εθνικό ύμνο. Αλλιώς δεν έχει νόημα η συμμετοχή».
Πρόσθεσε ότι κατά την άποψή του ο αποκλεισμός της Ρωσίας δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο για τη χώρα, αλλά μαστίζει τον παγκόσμιο αθλητισμό και είναι αναγκαίο να κατηγορηθεί «κάποιος συγκεκριμένα ή μία συγκεκριμένη ομοσπονδία».

Αναφέρθηκε στην αίτηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τη φιλοξενία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μποξ το 2021 και του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2020.

Σύμφωνα με τον Κρέμλεφ, αυτό θα απαιτούσε συμφωνία με τη WADA.

«Έχω πει πολλές φορές ότι η Ρωσία μία μεγάλη αθλητική αρχή, όλα τα τουρνουά στη χώρα γίνονται σύμφωνα με τα υψηλότερα στάνταρντ» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ