Κόσμος

Αυτός είναι ο μικρός μαύρος Χριστός που καλωσορίζει του ξένους στο Παλέρμο (βίντεο)

Με τον πιο πρωτότυπο τρόπο γιόρτασαν τα Χριστούγεννα στον καθεδρικό ναό του Παλέρμο στην Ιταλία. Ένα Θείο Βρέφος διαφορετικά από τα υπόλοιπα καλωσόρισε τους πιστούς!

«Το σκουρόχρωμο θείο βρέφος αποτελεί απάντηση σε όλες τις μορφές ρατσισμού και βοηθά να καταλάβουμε ότι η διαφορετικότητα είναι αμφίδρομα εμπλουτιστική, καθώς και ότι χωρίς αυτή τη διαφορετικότητα δεν υπάρχει μέλλον», τόνισε ο ιερέας Φίλιπο Σαρούλο, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «La Repubblica».

«Ο Ιησούς ήρθε για να φωτίσει τον κόσμο» κάτι που αποτελεί το «κοινό σπίτι όπου κατοικεί ενωμένη η ανθρώπινη οικογένεια» με διαφορετικές γλώσσες και κουλτούρες", πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Λορεφίτσε, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «Τα Χριστούγεννα μας υπενθυμίζουν ότι πρέπει να επιστρέψουμε στις βασικές ανθρώπινες αξίες μας».

Το πρωτότυπο δώρο από την Τανζανία

Το άγαλμα του «έγχρωμου» μικρού Χριστού έρχεται από την Τανζανία. Είναι δώρο από τους ιεραπόστολους στον ιερέα Φίλιπο Σαρούλο, για την 25η επέτειο από τη χειροτονία του.

Ο αρχιεπίσκοπος Λορεφίτσε θέλησε το άγαλμα του Χριστού να τοποθετηθεί μπροστά από την Αγία Τράπεζα, ως ένδειξη καλωσορίσματος στους μετανάστες και τους πρόσφυγες καθώς και σε ολόκληρη την κοινότητα των ξένων που ζουν στο Παλέρμο, καταλήγει η εφημερίδα «La Repubblica».

https://youtu.be/7SFjMuRg6rg

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ