Κόσμος

Αυτές είναι οι ισχυρότερες γυναίκες για το 2019 σύμφωνα με το Forbes

Τη λίστα με τις ισχυρότερες γυναίκες για τη χρονιά 2019 έδωσε στη δημοσιότητα το Forbes.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Forbes, η φετινή χρονιά αποτέλεσε ένα σημαντικό έτος για τις γυναίκες με εξουσία. Όπως αναφέρεται, το 2019 είδαμε γυναίκες να διεκδικούν και να καταλαμβάνουν θέσεις ηγέτη σε ΜΜΕ, επιχειρήσεις, οργανισμούς και κυβερνήσεις.

Κι ενώ όμως έχουν συντελεστεί σημαντικά βήματα για την εδραίωση του «ασθενούς» φύλου σε ηγετικές θέσεις και πόστα εξουσίας, ο δρόμος που απομένει είναι ακόμη μακρύς.

Χαρακτηριστικό είναι, δε, ότι μόλις το 5% των επικεφαλής χωρών και κυβερνήσεων απαρτίζεται από γυναίκες.


Οι 5 ισχυρότερες γυναίκες για το 2019 σύμφωνα με το Forbes

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Forbes:

  • στην 1η θέση της λίστας με τις πιο ισχυρές γυναίκες για τη χρονιά 2019 βρίσκουμε τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.
  • Στη 2η θέση συναντάμε την Γαλλίδα Κριστίν Λαγκάρντ, που αποτελεί την 1η γυναίκα επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
  • Στην 3η θέση βρίσκεται η Αμερικανίδα Νάνσι Πελόζι, που επανεξελέγη 2η φορά πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων.
  • Στην 4η θέση συναντάμε την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, 1η γυναίκα πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ενώ την πρώτη πεντάδα ολοκληρώνει η Μαίρη Μπάρα, διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας General Motors, από το 2014 κι έκτοτε.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η κόρη του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, Ιβάνκα Τραμπ, βρίσκεται στην 42η θέση, ενώ η έφηβη ακτιβίστρια, Γκρέτα Τούνμπεργκ είναι στην 100η και τελευταία θέση της λίστας του Forbes με τις ισχυρότερες γυναίκες της χρονιάς 2019.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ