Διατροφή

Το φρούτο-βάλσαμο για το πεπτικό που διώχνει τις τοξίνες

Το αβοκάντο έχει αποδειχθεί ένα μικρό θαύμα της φύσης για τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει στον άνθρωπο. Διαβάστε πώς αναχαιτίζει κατά κάποιο τρόπο τη δράση των συστατικών του κόκκινου κρέατος

Η πιο εντυπωσιακή έρευνα σχετικά με την επίδραση του αβοκάντο στην υγεία μας βασίστηκε στον συνδυασμό του με το δημοφιλές μπέργκερ. Το αβοκάντο αναχαιτίζει κατά κάποιο τρόπο τη δράση των συστατικών του μπέργκερ.

Η ιντερλευκίνη 6 είναι ένας δείκτης λοίμωξης στον οργανισμό. Οι ερευνητές συνέκριναν την κατανάλωση του μπέργκερ σκέτου ή μαζί με αβοκάντο. Παρατήρησαν, συγκρίνοντας την ομάδα «μπέργκερ χωρίς αβοκάντο» με την ομάδα «μπέργκερ με αβοκάντο», ότι η δεύτερη είχε αύξηση του δείκτη ιντερλευκίνης 6 κατά 40% εν αντιθέσει με το 70% της ομάδας μπέργκερ χωρίς αβοκάντο. Το γεγονός αυτό αποτελεί σπουδαία ανακάλυψη.

Η αντιμετώπιση των φλεγμονωδών νόσων με την κατανάλωση αβοκάντο είναι σημαντική πληροφορία. Λειτουργεί, δηλαδή, σαν πυροσβέστης, σαν προστάτης μας. Ενδεχομένως να μπορεί αν μας προφυλάξει και από επιθέσεις τοξικών ουσιών.

Πρέπει να θυμόμαστε ότι μία λοίμωξη που εμφανίζεται κατ’ επανάληψη στο ανθρώπινο σώμα δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για ασθένειες, μερικές από τις οποίες αρκετά σοβαρές ώστε να μειώσουν το προσδόκιμο ζωής. Οι λοιμώξεις αποτελούν παράγοντα κινδύνου που δεν πρέπει να υποτιμάται. Μεταξύ άλλων να σημειωθεί και η ευεργετική δράση του αβοκάντο στη μείωση του σακχάρου και των τριγλυκεριδίων στο αίμα.

Το αβοκάντο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για σάντουιτς, πρώτο πιάτο σε συνδυασμό με πράσινη σαλάτα ή ακόμα και κυρίως πιάτο. Οι Μεξικανοί, που καταναλώνουν τεράστιες ποσότητες κόκκινου κρέατος, πολύ σωστά ξεκινούν το γεύμα τους με γουακαμόλε. Κάποιοι το καταναλώνουν στο πρωινό τους, αντί για βούτυρο, πάνω σε φέτες ψωμί.

Το αβοκάντο βοηθά στην κατασκευή προστατευτικού στρώματος κατά μήκος του πεπτικού σωλήνα πριν τη είσοδο τοξικών συστατικών που περιέχονται σε άλλα τρόφιμα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...